Juhlavuoden pyörteissä

10.9.2018

Pienperheyhdistys viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlaa ja on aika nostaa esiin menneitä saavutuksia ja miettiä millaisen perinnön yhdistyksen historia meille antaa. Alkuvuonna olen tutkinut menneiden vuosikymmenten kuvia, lehtileikkeitä ja haastatellut kauan mukana toimineita jäseniä. Olen uppoutunut menneiden vuosikymmenten ankariin asenteisiin sekä vuodesta toiseen samana pysyviin elämän haasteisiin, joita yksin lapsiaan kasvattava kohtaa. Pienperheyhdistystä tarvitaan edelleenkin.

Pienperheyhdistyksen toimintaa 50 vuoden ajan

Juhlavuoden kunniaksi listasin yhdistyksen menneitä toimintoja vuosilukuineen, saadakseni kokonaiskuvan siitä, mitä kaikkea yhdistyksessä on tehty. Monessa on oltu mukana, mutta kaiken kaikkiaan näyttäisi siltä, että Pienperheyhdistys on kansalaisjärjestönä noudattanut johdonmukaista linjaa: lasten ja vanhempien hyvinvointia ja oloja on pyritty parantamaan järjestämällä toimintaa ja vaikuttamalla yhteiskunnan asioihin. Kaikki toimintahan lähtee kansalaisjärjestössä ruohonjuuritasolta. Ajat ovat muuttuneet, mutta perusteemat ovat pysyneet samoina.

Pienperheyhdistyksen toiminnasta tehtiin kevätkesällä Facebook-kampanja, jossa käytiin läpi yhdistyksen historiaa vuodesta 1968 lähtien. Esiin on nostettu  joitain tärkeimpiä teemoja, jotka ovat olleet ajankohtaisia koko yhdistyksen olemassaolon ajan ja hankkeita, joista monista on alkanut pysyvää toimintaa. Kampanja kuvineen on katsottavissa kokonaisuudessaan kotisivuillamme.

Seuraavaksi julkaisen kotisivuilla jäsentemme haastatteluja ja ilonani oli haastattelun merkeissä tavata ahkeria puuhanaisia yhdistyksen alkuajoilta sekä toiminnassa pitkään mukana olleita jäseniä. Pienperheyhdistyksen kotisivut on myös tarkoitus uudistaa loppuvuoden aikana. Siinä riittää puuhaa kerrakseen!

Juhlavuoden ohjelmaa -sivulle olen koonnut asiaa juhlista ja muista tapahtumista.

Juhlakarnevaali Kulosaaressa

Vuosijuhlaan liittyen pidettiin 19.8. Kulosaaren kartanolla juhlakarnevaali yhden vanhemman perheille. Kartanon pihalla tapahtui paljon ja lapset vanhempineen nauttivat runsaasta ohjelmasta ja kartanon yläkerrassa saatiin välillä maistaa suolaista ja makeaa. Itse olin kuvauspisteellä todistamassa, miten helposti lapset ja aikuiset heittäytyivät roolihahmon vietäväksi puettuaan päälle vanhan takin, hatun tai pelkästään viikset. Kaiken kaikkiaan juhlaan osallistui noin 80 lasta ja aikuista. Koko Pienperheyhdistyksen henkilökunta ja hallituksen jäsenet oli tekemässä päivästä onnistunutta ja mieleen jäävää. 

AU-yhdistyksen säännöt on julkaistu tänään tasan 50 vuotta sitten,10.9.1968. Onnea ja menestystä Pienperheyhdistykselle! 


Jaana Hartikainen
Viestintäkoordinaattori