Juhlavuoden ohjelmaa

Pienperheyhdistys viettää tänä vuonna toiminnan 50-vuotisjuhlaa. Yhdistyksen perustivat vuonna 1968 Helsingin Ensikodissa asuneet äidit edunvalvonnan ja yhdessäolon tueksi. Yhdistys oli nimeltään AU-yhdistys aina vuoteen 1984, jolloin se sai nykyisen nimensä.

Pienperheyhdistyksen vuosijuhlaa juhlistetaan monin tavoin: juhlin, teemailloin, Facebook-kampanjalla sekä jäsenten haastatteluilla.

Vuosijuhla Kulosaaren kartanolla 19.8.

Vuosijuhlaan liittyen pidettiin 19.8. Kulosaaren kartanolla juhla yhden vanhemman perheille. Ennen juhlia jännitettiin säätä, mutta kaikkien onneksi pilvet väistyivät. Kartanon pihalla tapahtui paljon ja lapset vanhempineen nauttivat runsaasta ohjelmasta. Poniratsastus näytti olevan monien lasten mieleen ja Teatteri Kipinän draamaseikkailuun lähti iso joukko juhlavieraita. Iltapäivällä hauskaa riitti kuplafutisharjoituksissa ja -turnauksessa. Ohjelmassa oli myös Sirkus Magentan perhesirkus -työpajoja, joissa pääsi harjoittelemaan sirkustemppuja. Ohjelmaa oli järjestetty runsaasti ja juhlapaikalta löytyi askartelupaja, kasvomaalausta, frisbeegolfia, keppihevosrata ja taaperoiden pomppulinna. Kartanon yläkerrassa saatiin välillä maistaa suolaista ja makeaa. Kuvauspisteellä pääsi heittäytymään roolihahmon tunnelmiin. Viimeisenä päästiin vielä Piupali paupali -orkesterin naperotansseihin.

Myös Pienperheyhdistyksen Mummilan 15-vuotisjuhlaa juhlittiin kartanossa illalla vapaaehtoisten kesken.

Iltamat Kapsäkissä 25.10.

Kapsäkissä pidettiin rennot ja ohjelmalliset iltamat. Paikalle oli kutsuttu yhteistyökumppaneita, yhdistyksen hallituksen entisiä ja nykyisiä jäseniä sekä henkilökunta kokonaisuudessaan. Minna Kivelän Raija johdatteli yleisöä jouhevasti ohjelmanumerosta toiseen. Sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa piti kattavan puheen Pienperheyhdistyksen toiminnasta ja lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila puhui improvisoidun rennosti 50-vuotiaan yhdistyksen kunniaksi. Saimme kuulla voimalauluja, joita Sanna Korkee ja Suvi Nygård ovat työstäneet eri ryhmien kanssa. Esitysten tauoilla ja ruokailun aikana bändi soitti tyylikästä jazzia ja näyttämöllä pyöri vanhoista kuvista koostettu kuvaesitys. Kallion lukion nuoret toivat lavalla esiin yhden vanhemman perheiden näkökulmaa. Tunnelma oli rento ja hyväntuulinen. Toiminnanjohtajamme Juha Turtiainen sai lopuksi Pienperheyhdistyksen hallitukselta kukat syntymäpäivän johdosta.

Kuvia vuoden juhlista

50 vuotta Pienperheyhdistyksen toimintaa

Tärkeitä vuosilukuja

Haastattelut

Jakomäen Punahilkka täytti tänä vuonna 25 vuotta. Lettukestit juhlan kunniaksi pidettiin 5.5. ja ohjelmassa oli mm. pomppulinna, ongintaa ja kasvomaalausta.