Leirit, retket ja lomat

Pienperheyhdistyksen retki-, leiri- ja lomatoiminta tarjoaa mahdollisuuksia mielekkääseen lomanviettoon erityisesti yhden vanhemman perheille, jotka ovat haastavassa taloudellisessa tilanteessa. Perheet saavat mahdollisuuden mukaviin yhdessäolon hetkiin ja voivat tutustua uusiin harrastuksiin sekä muihin samassa elämäntilanteessa oleviin lapsiperheisiin.

Retkiä ja leirejä ohjaavat vertaisohjaajat ja yhdistyksen työntekijät, ja niistä kerrotaan jäsenille jäsentiedotteessa sekä kotisivuilla. Lyhyempiä retkiä järjestetään muun muassa kotieläintilalle tai lähistön retkikohteisiin.

Yhden vanhemman perheiden leirejä järjestetään yleensä kesällä, mutta mahdollisuuksien mukaan myös syyslomalla, joulun välipäivinä ja talviloman aikaan. Leireillä käsitellään yhdessä erilaisia teemoja, jotka koskettavat perheitä. Leireillä on järjestettyä ohjelmaa, ja jos aikuisille on omaa ohjelmaa, on lapsille järjestetty myös hoitoa ja tekemistä.

Myös lomailu ja hyvinvointi on tärkeää. Pienperheyhdistyksen järjestämät lomat ovat omatoimisia reissuja, joissa ei ole järjestettyä lastenhoitoa tai ohjelmaa.

Yhdistyksen jäseniä kannustetaan myös hakemaan tuettuja lomia. Mahdollisuuksien mukaan niitä toteutetaan yhdessä muiden järjestöjen kanssa.

Pienperheyhdistys tukee myös erilaisten omatoimisten retkien ja tapahtumien järjestämistä.

Miten osallistun toimintaan?