Leirit, retket ja lomat

Pienperheyhdistyksen retki-, leiri- ja lomatoiminta tarjoaa mahdollisuuksia mielekkääseen lomanviettoon erityisesti yhden vanhemman perheille, jotka ovat haastavassa taloudellisessa tilanteessa. Perheet saavat mahdollisuuden mukaviin yhdessäolon hetkiin ja voivat tutustua uusiin harrastuksiin sekä muihin samassa elämäntilanteessa oleviin lapsiperheisiin.

Retkiä ja leirejä ohjaavat vertaisohjaajat ja yhdistyksen työntekijät, ja niistä kerrotaan jäsenille jäsentiedotteessa sekä kotisivuilla. Lyhyempiä retkiä järjestetään muun muassa kotieläintilalle tai lähistön retkikohteisiin.

Kesän 2020 retkiä

Leirejä koulujen loma-aikoina

Yhden vanhemman perheiden leirejä järjestetään yleensä kesällä, mutta mahdollisuuksien mukaan myös syyslomalla, joulun välipäivinä ja talviloman aikaan. Leireillä käsitellään yhdessä erilaisia teemoja, jotka koskettavat perheitä. Leireillä on järjestettyä ohjelmaa, ja jos aikuisille on omaa ohjelmaa, on lapsille järjestetty myös hoitoa ja tekemistä.

Osa Pienperheyhdistyksen järjestämistä leireistä on edullisia  sosiaalisin, terveydellisin tai taloudellisin perustein haettavia  leirejä.

Lomailua omatoimisesti

Myös lomailu ja hyvinvointi on perheille tärkeää. Pienperheyhdistyksen järjestämät lomat ovat omatoimisia reissuja, joissa ei ole järjestettyä lastenhoitoa tai ohjelmaa.

Pienperheyhdistys tukee myös erilaisten omatoimisten retkien ja tapahtumien järjestämistä.

Miten osallistun toimintaan?

Palautetta  talvilomalta Otepäästä

"Haluan kiitollisena kiittää Otepään reissusta, matka oli mahtava ja vapaaehtoiset matkanjärjestäjät osasivat hommansa täydellisesti (tuli tunne että on turvallisessa seurassa missä homma sujuu kuin rasvattu). Tunsin itseni (lapsineni) hyvin etuoikeutetuksi kun saimme osallistua reissuun.

Kiitos todella paljon ❤"

Tuettujen lomien hakeminen

Kannustamme  hakemaan myös muiden järjestämiä tuettuja lomia. Mahdollisuuksien mukaan myös Pienperheyhdistys toteuttaa niitä yhdessä muiden järjestöjen kanssa.