Leirit, retket ja lomat

Pienperheyhdistys tarjoaa perheille mukavia yhteisiä kokemuksia ja tilaisuuden tutustua toisiin yhden vanhemman perheisiin yhteisen puuhan merkeissä retkillä ja leireillä. 

Retkiä ja leirejä ohjaavat vertaisohjaajat ja yhdistyksen työntekijät. Niistä ilmoitetaan jäsentiedotteessa sekä yhdistyksen verkkosivulla ajankohtaisuutisissa ja Facebookissa. Ajankohtaiset leirit näet tämän sivun alivalikosta.

Lyhyempiä retkiä järjestetään toiveiden ja resurssien mukaan eri paikkoihin. Retkikohteita saa aina ehdottaa työntekijöille!

Osa lomamahdollisuuksista suunnataan erityisesti niille yhden vanhemman perheille, jotka ovat haastavassa taloudellisessa tilanteessa. 

Perheleirejä eri vuodenaikoina

Yhden vanhemman perheiden leirejä järjestetään yleensä koulujen loma-aikoina tai viikonloppuisin.  Leireillä on jonkun verran järjestettyä ohjelmaa ja siellä voidaan myös käsitellä  erilaisia teemoja, jotka koskettavat perheitä. Perheleireillä ei ole järjestettyä lastenhoitoa.

Osa leireistä on sosiaalisin, terveydellisin tai taloudellisin perustein haettavia  ns. soteta-leirejä ja osa taas omakustanneperusteella toteutettavia omatoimisia leirejä. Soteta-leirien omavastuumaksut ovat edullisempia kuin omakustanneleirien, mutta niille päästäkseen hakijan on perusteltava leirin tarve. Etusija on aina sellaisilla perheillä, jotka eivät ole hiljattain osallistuneet yhdistyksen muille leireille.

Tuttileirit toteutetaan yhteistyössä Mummilan kummi-isovanhempien kanssa, ja ne on tarkoitettu 0–3-vuotiaiden lasten perheille.

Tarkemmat tiedot ja hakulinkki alkuvuoden leireihin julkaistaan helmikuussa ja  elo–syyskuun leireihin maalis–kesäkuussa.

Koululaisten päiväleirit

Koululaisten päiväleirit on tarkoitettu n. 7-9-vuotiaille lapsille.

  • talviloman päiväleiri viikolla 8
  • kesäloman päiväleiri kesäkuun alussa
  • syysloman päiväleiri viikolla 42

Koululaisten päiväleirien lisätiedot ja ilmoittautumislinkit löydät noin kuukautta ennen kalenterista.

Lomailua omatoimisesti

Lomailu ja hyvinvointi on tärkeää! Yhdistyksen järjestämät lomat ovat omatoimisia reissuja, joissa ei ole järjestettyä lastenhoitoa.  Mahdollisen ohjelman järjestää useimmiten yhteistyökumppani.

Pienperheyhdistys vuokraa eri tahoilta mökkejä perheiden yhteiseen lomailuun. Mökit sijaitsevat pääkaupunkiseudulla tai sen läheisyydessä. Varausten aikataulusta ilmoitetaan verkkosivujen ajankohtaisuutisissa aina keväisin huhtikuussa. 

Kesäkoti Kallioniemi tarjoaa Pienperheyhdistyksen perheille edullista lomailua täyshoidolla luonnon keskellä. Kysy lomista ja juhannuksesta info@kesakotikallioniemi.fi.

Tuettuja lomia

Yhden vanhemman perheiden kannattaa hakea eri tahojen järjestämiä tuettuja lomia. Pienperheyhdistyksen yhteistyössä toteuttamat lomat näkyvät tämän sivun alisivuina vasemmalla palstalla.