Mieskaverit

Mieskaverit on vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla on heikko yhteys isäänsä. Tavoitteena on antaa lapselle mahdollisuus tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään. Välittäviä aikuisia ei ole lapsen elämässä koskaan liikaa. Perheen turvaverkostoa laajentamalla myös yksin lastaan kasvattavan äidin jaksaminen helpottuu.

Mieskaveritoiminta alkoi Pienperheyhdistyksessä Helsingissä vuonna 1992 . Nykyisin sitä järjestetään Uudellamaalla, OulussaPäijät-HämeessäTampereellaTurussa ja Vaasassa.

Mieskaveri ja lapsi leikkivät ulkona.

Lähde lapsen mieskaveriksi

Kavereina toimivat miehet ovat aikuisia, eri-ikäisiä miehiä, joilla on aikaa ja halua viettää aikaa lapsen tai nuoren kanssa. Lapset ovat tavallisia, vähintään 4-vuotiaita lapsia, joilta syystä tai toisesta puuttuu yhteys isäänsä. Tarkoituksena ei ole vahvistaa yleisiä käsityksiä miehistä, vaan jokainen mies voi tulla mukaan sellaisena miehenä kuin on.

Tutustu toimintaan lähemmin mieskavereiden omilla sivuilla: Lähde mieskaveriksi

Mikä Mieskaveritoiminnassa motivoi? 

Katso videolta, mitä Ilmari kertoo.

"Toiminnassa yhdistyy merkityksellisyys ja mukava vapaa-ajan tekeminen."

Kuinka haen lapselleni mieskaveria?

Mieskaveria voit hakea kirjoittamalla vapaamuotoisen hakemuksen perheestäsi sekä omista toiveistasi. Tarkemmat ohjeet ja yhteystiedot: Hae lapsellesi mieskaveri

 

 

Mieskaverit-logo