Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin. Lisäksi kuulet ohjaajilta enemmän yhdistyksen toiminnasta. 

Toiminta on tarkoitettu yhden vanhemman perheille, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia. Liity jäseneksi

Muistathan ilmoittautua toimintaan! Ilmoittautumisohjeet löydät kunkin toiminnon kohdalta. Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta

Olemme saaneet mukavaa tekemistä, ihania kohtaamisia  ja uusia elämyksiä lapseni kanssa edullisesti. <3 Lapseni on saanut uusia ystäviä.

Kysely toimintaan osallistuneille 2021

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. 

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa.

Pienperheyhdistyksen tilat ovat Helsingin Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6, jossa järjestetään monenlaista toimintaa.  Toimintaa on myös yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa pääkaupunkiseudulla – osoitteen löydät kunkin tapahtuman kohdalta.

Alavalikosta tai tästä linkistä löydät vertaisryhmät.

Tapahtumat Helsingissä

Lapsen allergiat ja astma -teemailta Herttoniemessä

Kaikille yhden vanhemman perheille avoin teemailta pidetään ke 16.11. klo 17.30–19.00. Alustamassa ja kysymyksiin vastaamassa Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry:n asiantuntija, sairaanhoitaja (YAMK) Monika Honkanen. 1–10-vuotiaille etukäteen ilmoitetuille lapsille järjestetään samanaikainen lastenhoito (alle 1-v vauvan voit ottaa mukaan aikuisten puolelle). Tarjolla kahvia, teetä ja  pientä iltapalaa.

Luento-osuus näytetään myös verkossa ja verkkoluento on avoin kaikille.

Ilmoittaudu linkistä viimeistään 7.11., ja  vastaa kaikkiin kysymyksiin.

Monikielisyys yhden vanhemman perheissä 

Järjestettiin yhteistyössä Familia ry:n Belingual-hankkeen ja YVPL:n kanssa elokuussa 2022

Mielenterveyden ensiapu® 1 -koulutus 

Kokoontui toukokuussa 2022.

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Pienperheyhdistyksen yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Koostesivulta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Olemme keränneet  Tietoa lapsiperheille -sivulle linkkejä kunnallisiin ja muihin lapsiperhepalveluihin, päiväleirien järjestäjien sivuille sekä nuorten tukipalveluihin.

Katso tästä keiden kanssa teemme yhteistyötä.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Me kerromme, kun lähetät kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.

Vertaistoimintaa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 383 kertaa ja siihen osallistui 1849 perhettä.