Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tarvitsetko tietoa korona-ajan tietoa tai apua perhetilanteeseesi? Tai vinkkejä ajanviettoon lapsen kanssa. Tietoa ja tekemistä -sivulle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta.

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille. Lue lisää Pienperheyhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta

Ryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa tai yhteistyökumppanien tiloissa. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Ohjatut ryhmät

Yleiset kokoontumisrajoitukset jatkuvat ja, toivomme että perhekahvila- ja ryhmätoimintaa päästään jatkamaan pian. Seuraa kotisivujamme!

Tervetuloa mukaan Pienperheyhdistyksen verkkotoimintaan!

Lisätietoja vertaistoiminnasta: riikka.koola(at)pienperhe.fi  

Toimintaa verkossa -sivulta löydät verkossa kokoontuvat ryhmät. Alta löydät ryhmätapaamiset. 

Luovien menetelmien verkkoryhmä keskiviikkoisin

Tervetuloa verkossa tapahtuvaan pienryhmään, jossa tutustumme erilaisiin voimavarakeskeisiin ja luoviin menetelmiin.  

Ryhmä sopii kaikille vanhemmille, et tarvitse mitään ennakkotaitoja. Tule päästämään luovuutesi valloilleen, sekä tunnistamaan ja vahvistamaan voimavarojasi.

Ryhmä kokoontuu ke 21.4., ke 28.4. ja ke 5.5. klo 18 – 19.30  

Ryhmä toteutuu kolmella ilmoittautuneella ja ryhmään mahtuu 8 osallistujaa. Ryhmää ohjaa sosionomiopiskelija Kati.  Ryhmä kokoontuu Zoomissa ja voit osallistua siihen tietokoneelta tai mobiililaitteelta. Zoom-linkin saat ilmoittautumisajan jälkeen sähköpostilla. 

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 14.4. mennessä ja kerro samalla voitko sitoutua kaikkiin ryhmäkertoihin.

Itsellisten äitien perhekahvila

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. Tapaaminen järjestetään helmikuussa sunnuntaina 7.2. klo 11–13. Mukana on  vapaaehtoinen Krista. Osoite: Petter Wetterin tie 6.

Ilmoittaudu tästä helmikuun tapaamiseen viimeistään 31.1.

Kehonhuoltoryhmä

Haluaisitko säännöllisen liikuntaharrastuksen ja lapselle hoitopaikan? Ilmoittaudu Työväenopiston Herttoniemen toimipisteen Kehonhuoltotunnille, alkaen to 21.1. klo 17.45–18.45. Tunti on kaikille sopiva ja  tavoitteena on ylläpitää ja parantaa nivelten liikkuvuutta, lihasten elastisuutta sekä lihastasapainoa.

Lisätietoja ja työväenopiston ilmoittautumislinkki

Kun saat vahvistuksen, voit ilmoittaa 1-10-vuotiaan lapsesi hoitoon tästä

Lisää voimavaroja musiikin, maalauksen ja kirjoittamisen keinoin 

Tule mukaan pienryhmään, joka toteutuu ainakin helmikuussa verkossa, ja jatkossa joko Herttoniemenrannassa (samanaikainen lastenhoito), tai etänä verkon kautta. Toimintapajassa toteutetaan voimavaraharjoituksia mm. musiikin, maalaamisen ja kirjoittamisen keinoin. Et tarvitse mitään ennakkotaitoja. Ryhmä kokoontuu helmi–maaliskuussa 3–4 kertaa tiistai-iltaisin klo 17.30–19.00 alkaen ti 9.2. Muut kokoontumispäivät ovat 16.2., 2.3. ja 9.3. Helmikuun tapaamiset ovat etänä verkossa ja maaliskuun tapaamiset joko lähitapaamisina tai verkossa. Ryhmää ohjaa sosionomiopiskelija Jonna. 

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 2.2.

Leskiperheiden tapaamiset

Leskiperheet kokoontuvat Zoomissa keskiviikkona 17.2. klo 17.30–19.30. Yhteistyössä Nuoret lesket ry.

Pyydä Zoom-linkki Riikalta viimeistään ke-aamuna: riikka.koola(at)pienperhe.fi

MLL :n Vanhemmuuden ABC-ryhmä vielä on tilaa

Ryhmä kokoontuu verkossa neljänä maalis–toukokuun keskiviikkona ja se on tarkoitettu 3–12-vuotiaiden lasten vanhemmille.  Lue lisää

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaamiset

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Tapaamiset ovat Kurvissa, Hämeentie 29, 00500 Hki, 7. krs. 

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Teinien vanhempien vertaistapaamiset

Kasvatatko teiniäsi tai useampia, yksin tai yhteishuoltajana! Tule mukaan rentoon kerran kuussa kokoontuvaan ryhmään saamaan ja antamaan vertaistukea. Mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat Pauliina ja Ulla.

Yksin odottavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Uudet ryhmät

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Uuden ryhmätoiminnan tavoitteiden tulee olla yhteneväiset vertaisryhmätoiminnan tavoitteiden ja Pienperheyhdistyksen päämäärien kanssa. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Pienperheyhdistyksen yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Koostesivulta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Täytä alla oleva lomake, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.

Vertaistoimintaa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 383 kertaa ja siihen osallistui 1849 perhettä.