Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Pienperheyhdistyksen uusi keskustelukanava on auki maanantai-, tiistai-, torstai-, perjantai- ja lauantai-iltaisin klo 20–21 huhtikuussa 4.4.–17.4 välisenä aikana. Liity tästä mukaan!

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille. Lue lisää Pienperheyhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä

Ryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen uusissa tiloissa Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa tai yhteistyökumppanien tiloissa. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Ero lapsiperheessä – mitä Pienperheyhdistys järjestää eronneille

Ero lapsiperhessä 

Ero lapsiperhessä -sivulta löydät apua ja toimintaa eronneille vanhemmille tai heidän lapsilleen.

Huom! Kaikki Pienperheyhdistyksen järjestämät ryhmätoiminnot on peruttu maalis–huhtikuun  ajalta koronaviruksen  aiheuttaman tautiepidemian vuoksi. Pienperheyhdistyksen hallitus päättää 21.4. toukokuun toiminnasta.

Ohjatut ryhmät

Itsellisten äitien ryhmä

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. Tapaamisia on noin kolmen viikon välein lauantaisin Hämeentie 64:ssä (maaliskuun loppuun). Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua, koska paikalla ei ole lastenhoitajaa. Lämpimästi tervetuloa! Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Johanna, Marke tai Terhi.

Kevätkauden tapaamiset lauantaisin: 8.2. klo 16–18, 29.2. klo 16–18, (21.3. klo 16–18, 18.4. klo 10.30–12.30 peruttu) ja la 9.5. klo 16–18. Huom! Toukokuun tapaamisen sijainti ilmoitetaan myöhemmin.

Kamalat äidit® -verkkoryhmä 

Myllertävätkö nuoresi tunteet? Entä omasi? Kaipaatko ajatusten vaihtoa muiden yhden vanhemman perheiden äitien kanssa? 

Tukinetissä kokoontuva verkkoryhmä on tarkoitettu murrosikäisten nuorten yksinhuoltajaäideille 30.3.-8.5. Chat-keskustelut ovat tiistai-iltaisin 31.3., 7.4., 14.4., 21.4., 28.4. ja 5.5. klo 1820.

Haku ryhmään: Kysy lisää ja hae mukaan ryhmään mahdollisimman pian: piritta.kahkonen@yvpl.fi tai p. 0406705887

Pienperheyhdistyksen sekä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Venyvä-hankkeen yhteistyö. Ohjaajaajina Piritta VeNyvä-hankkeesta ja Riikka Pienperheyhdistyksestä sekä vertaisohjaajat.

Lisätietoja

Kesäksi Kuntoon Kuitenkin! -verkkokurssi 

Pienituloisille yhden vanhemman perheille järjestetään huhti–toukokuussa verkkokurssi ja se alkaa 1.4.  klo 18. Onko pohjakuntosi on lähempänä nollaa kuin sataa? Olosi kenties hieman veltto ja aikaansaamaton. Eikö tulotasosi riitä maksullisiin valmennuksiin?

Ryhmä on tarkoitettu vanhemmille, jotka kaipaavat lisää voimia arkeen ja juhlaan. Kurssia varten tarvitset tietokoneen ja nettiyhteyden

Tapaamiskertoja on 4–6 kpl + yksilökeskustelut. Muut ajankohdat sovitaan ensimmäisellä ryhmäkerralla.

Ilmoittautumiset tästä 25.3.2020 mennessä

Lisätiedot Marjo Meijulalta: c35927@student.diak.fi

Lisätietoja kotisivuilta

Leskiperheiden vertaistapaaminen

Oletko leski, onko sinulla alaikäisiä lapsia, kaipaatko vertaistukea?Leskiperheiden kevätkauden ensimmäinen tapaaminen on torstaina  klo 17.30–19.30 Pienperheyhdistyksen tiloissa, Hämeentie 64:ssä. Tapaamisten aikana tarjotaan pieni välipala. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari.  Lastenhoito järjestetään tarvittaessa viereisessä huoneessa. Yhteistyökumppanina Nuoret lesket ry.

Kevään tapaamiset ovat torstaisin 27.2., (26.3. ja23.4. peruttu) ja 28.5. Toukokuun ilmoittautuminen on 24.5. mennessä.
Ilmoittaudu tästä viikkoa ennen tapaamista

PPY Herttoniemi

Liikuntatreffit (peruttu)

Liikuntatreffeilleillä kokeillaan erilaisia urheilu- ja liikuntamuotoja. Torstai-illan suunniteltu kävelyretki 19.3  Roihuvuoreen on peruttu. 

PPY Herttoniemi

Suomalainen eroseminaari® -ryhmä syyskuussa

Seminaariin ovat tervetulleita niin eronneet kuin eroa harkitsevat. 

Ryhmä kokoontuu  11 kertaa torstaisin 3.9.–19.11.2020 (ei 15.10.) klo 17–20 Pienperheyhdistyksen tiloissa, os. Petter Wetterin tie 6. Ilmainen lastenhoito järjestetään tarvittaessa.

Hinta: YVPL:n jäsenyhdistyksen tai Pienperheyhdistyksen jäsenille 150 €, muille 300 €

Lisätietoja eroseminaarista

PPY Herttoniemi

Teinien vanhempien vertaisryhmä

Onko lapsesi teini-ikäinen? Kaipaatko vertaistukea? Tule pohtimaan teinien vanhempien vertaisryhmän jatkoa.  Mukana vapaaehtoinen vertaisohjaaja Ulla sekä Riikka. Seuraavat Teinien vanhempien tapaamiset ovat PPY Herttoniemessä torstaisin (16.4. peruttu) ja 14.5. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki tulossa n. 16.3. Lisätietoja: riikka.koola(at)pienperhe.fi

Yhden vanhemman sateenkaariperhetreffit

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Kokoontumiset ovat lauantaisin:  8.2. klo 12–14, (14.3. klo 15–17 ja 18.4. klo 15–17 peruttu) ja 23.5. klo 15–17 (viim. ilm 17.5.).  Toukokuun tapaamisten paikka ilmoitetaan myöhemmin. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Satu ja Emmi. Ilmoittautumiset viikkoa ennen tapaamista. 

Ilmoittaudu tästä

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Uuden ryhmätoiminnan tavoitteiden tulee olla yhteneväiset vertaisryhmätoiminnan tavoitteiden ja Pienperheyhdistyksen päämäärien kanssa. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota rohkeasti yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Ryhmiin ilmoittautuminen

Ilmoittautuessasi ryhmiin, saat vahvistusviestissä tarkemmat ohjeet kuinka toimia, jos joudut perumaan oman osallistumisesi tai lapsesi hoidon. Seuraavalta sivulta löydät osallistumisen pääperiaatteet.

Tietoa toimintaan osallistumisesta

Katso kuvia toiminnasta

Yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Olemme koostaneet sivun, josta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Täytä alla oleva lomake, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.