Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. 

Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta.

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa.

Alla olevat vertaisryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Helsingin Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa, yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa pääkaupunkiseudulla. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Ohjatut ryhmät Helsingissä

Otamme ennakkoilmoittautumiset toimintoihimme ja sisätiloissa toivomme kasvomaskin käyttöä kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä.

Toiminnan aloittaminen tammikuussa 2022 siirtyy myöhempään ajankohtaan pääkaupungin koronatilanteen vuoksi. 

Toimintaa verkossa -sivulta löydät verkossa kokoontuvat ryhmät. Alta löydät ryhmätapaamiset. 

Itsellisten äitien vertaistapaamiset

Lahjasukusoluilla lapsen ilman kumppania saaneiden kokoontumiset päivitetään tähän alkuvuodesta.

Leskiperheiden tapaamiset

Leskiperheet kokoontuvat Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6, kerran kuussa tiistaisin 8.2., 8.3., 12.4. ja 10.5. klo 17.30–19.30. Samanaikainen lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille lapsille. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari. Yhteistyössä Nuoret lesket ry.

Ilmoittaudu tästä, helmikuun tapaamiseen viim. ma 31.1. ja kerro samalla hoitoon jäävän lapsen nimi, ikä, ruokavalio ja mahdolliset erityistarpeet.

Täysin yksin lastaan kasvattavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa?

Katso Jätkäsaaren yh-olkkari -perhekahvilat-sivulta

Uusi: Nepsy-nuorten vanhempien ulkoileva vertaisryhmä

Tule mukaan nepsy-nuorten vanhempien vertaistukiryhmään! Yhden vanhemman perheiden ryhmä kokoontuu seitsemänä tiistai-iltana kevään aikana: 8.3., 15.3.,  22.3., 5.4. sekä 26.4., 10.5., 24.5. klo 17.30–19.30. Ryhmä on tarkoitettu 11–17-vuotiaiden lasten vanhemmille, erityisen huomion kohteena murrosiän tuomat haasteet yhdistettynä lapsen/nuoren neuropsykiatrisiin piirteisiin.

Ryhmää ohjaa vapaaehtoinen Katia Enbuske, nepsylapsen äiti ja viittä vaille valmis nuoriso-ohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja terapeuttinen ohjaaja. 

Kokoontuminen Pienperheyhdistyksen edessä Herttoniemenrannassa (Petter Wetterintie 6). Kävelykierroksen aikana juttelemme arkisista asioista ja haemme lisää voimavaroja. Ota mukaan reppu, jonne voit pakata omat eväät ja lämmintä juotavaa. Muista lämmin, säänmukainen pukeutuminen!

Lapsille/nuorille on järjestetty ohjattua ohjelmaa vanhempien tapaamisen ajaksi (ulkoilupainotuksella).

Hae mukaan tästä viimeistään 9.2. 

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaamiset

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Kevätkauden kokoontumiset päivitetään tähän alkuvuodesta.

Yksinhuoltajaperheiden illat Mellunmäessä

Vertaisseuraa, iltapalaa ja yhteistä keskustelua vaihtuvista teemoista. Tapaamiset joka toinen perjantai  klo 17–19 Me-talo Meltsissä, Ounasvaarantie 9, Helsinki. Ilta aloitetaan yhteisellä iltapalalla. Lastenhoito etukäteen ilmoitetuille 110- vuotiaille lapsille. Hae mukaan Meltsin kotisivuilta:  www.metalo.fi

Ryhmä on maksuton, mutta edellyttää Me-talo Meltsin maksutonta jäseneksi rekisteröitymistä ilmoittautumisen yhteydessä. Järjestäjät: Me-talo Meltsi ja Pienperheyhdistys. 

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Teinien vanhempien vertaistapaamiset

Teinin äitiys haastaa, turhauttaa, ilahduttaa, pelottaa ja lämmittää. Teini-ikä tuo uudenlaisia haasteita vanhemmuuteen ja teini-iän ensimerkkien tullessa esiin perhe on monella tavalla uuden edessä.  

Yksin odottavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Pienperheyhdistyksen yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Koostesivulta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Katso tästä keiden kanssa teemme yhteistyötä.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Me kerromme, kun lähetät kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.

Vertaistoimintaa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 383 kertaa ja siihen osallistui 1849 perhettä.