Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille.

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä.

Ryhmät

Itsellisten äitien ryhmä

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. Tapaamisia on syksyllä noin kolmen viikon välein lauantaisin Hämeentie 64:ssä. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua, koska paikalla ei ole lastenhoitajaa. Lämpimästi tervetuloa! Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Johanna, Marke tai Terhi.

Syyskauden tapaamiset: la 24.8. klo 10.30–12.30, la 14.9. klo 15.00–17.00, la 5.10. klo 10.30–12.30, la 26.10. klo 15.00–17.00, la 16.11. klo 10.30–12.30 ja mahdollisesti la 7.12. klo 15.00–17.00 (varmistuu myöhemmin syksyllä).

Leskiperheiden vertaistapaaminen

Oletko leski, onko sinulla alaikäisiä lapsia, kaipaatko vertaistukea? Leskien tapaamiset ovat syksyllä keskiviikkoisin kerran kuussa: 28.8., 25.9., 23.10., 27.11. ja 18.12.  klo 17.30–19.30 Pienperheyhdistyksen tiloissa, Hämeentie 64:ssä. Tapaamisten aikana tarjotaan pieni välipala. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari.  Lastenhoito järjestetään tarvittaessa viereisessä huoneessa. Ilmoittautumislinkki tulee elokuun ensimmäiseen Jäsentiedotteeseen. Yhteistyökumppanina Nuoret lesket ry.

Liikuntatreffit

Aikuisten tai perheiden liikuntatreffit  järjestetään usein lauantaiaamupäivisin. Ohjelmassa on erilaisia lajeja mukavassa porukassa tai retkiä esim. Kuusijärvelle.  Mukaan kaivataan lisää vapaaehtoisia, ota yhteyttä Riikkaan: riikka.koola@pienperhe.fi – vapaaehtoisena voit ideoida ja toimia vapaaehtoisena retkiohjaajana. Mikäli liikunta on tarkoitettu vain aikuisille, on lapsille  järjestetty samanaikainen lastenhoito.

Liity Yhden vanhemman perheiden liikuntatreffit -Facebook-ryhmään!

Minusta tulee perhe – yllättäen yksin

Ryhmässä käsitellään raskausaikaan, yksin jaksamiseen ja yllättävään perhetilanteen muutokseen liittyviä kysymyksiä. Paikalla on usein myös aikaisemmin samaisessa ryhmässä käyneitä, jo lapsen saaneita äitejä, jakamassa kokemuksiaan. Tapaamisissa on tarjolla kahvia ja teetä. 

Odotatko lastasi täysin yksin? Tai ehkä olet saanut lapsen yksin ja lapsi on alle 12 kk ikäinen? Tule verkostoitumaan samassa elämäntilanteessa olevien kanssa lauantaina 15.6. klo 11–13 Pienperheyhdistyksen tiloihin, Hämeentie 64:ään. Tervetuloa!

Ilmoittaudu tästä viimeistään 7.6. 

Teinien vanhempien vertaisryhmä

Jos olet yksin- tai yhteishuoltaja ja sinulla on teini-ikäinen lapsi tai lapsia, tule rentoon kerran kuussa kokoontuvaan keskusteluryhmään. Teinien vanhempien ryhmä kokoontuu Hämeentie 64:ssä klo 17.30–19.30 maanantaisin 11.2., 11.3., 8.4. ja 20.5. Mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat Minna ja Tea. Ei lastenhoitoa. Voit ilmoittautua kaikkiin kertoihin tai yksittäisille kerroille viikkoa ennen kokoontumista. 

Ilmoittaudu tästä

Yhden vanhemman sateenkaariperhetreffit

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Kokoontumiset lauantaisin klo 15–17 Pienperheyhdistyksen tai Sateenkaariperheet  ry:n tiloissa. Tapaamisissa on järjestetty lastenhoito ja siksi tapaamisiin ilmoittaudutaan etukäteen viimeistään edeltävän viikon sunnuntaina. ilmoittaudu tästä

9.2. klo 15–17 Sateenkaariperheet ry, Hämeentie 29 ( 7. krs) 
16.3. klo 15–17 PPY, Hämeentie 64
6.4. klo 15–17 Sateenkaariperheet ry, Hämeentie 29
11.5. klo 15–17 PPY, Hämeentie 64

Vauvaperheryhmä

Oletko vauvan yksinhuoltajavanhempi ja haluat tutustua toisiin yh-vauvaperheisiin? Tervetuloa mukaan vauvaperhetoiminnan aamuryhmään keskustelemaan samassa elämäntilanteessa olevien ja ammattilaisten kanssa. Toiminnan järjestää Helsingin kaupunki, keskimmäisellä kerralla mukana myös Pienperheyhdistys ry ja HelsinkiMission Äitimentori-toiminta. 

Leikkipuisto Linja, Toinen linja 6, p. 050 402 0489, Ilmoittaudu: lp.linja@hel.fi (lähin metroasema: Hakaniemi)

Muita ryhmiä löydät Helsingin kaupungin vauvaperhetoiminnan sivuilta.

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Uuden ryhmätoiminnan tavoitteiden tulee olla yhteneväiset vertaisryhmätoiminnan tavoitteiden ja Pienperheyhdistyksen päämäärän kanssa. Jos  sinulla on uusia ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota rohkeasti yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Myös yhteistyökumppanimme Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa, ja monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Älä jää yksin!

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta? Täytä alla oleva lomake, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.