Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin. Lisäksi kuulet ohjaajilta enemmän yhdistyksen toiminnasta. 

Toiminta on tarkoitettu yhden vanhemman perheille, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia. Liity jäseneksi

Muistathan ilmoittautua toimintaan! Ohjeet löydät kunkin toiminnon kohdalta. Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa.

Pienperheyhdistyksen tilat ovat Helsingin Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6, jossa järjestetään monenlaista toimintaa. Toimintaa on myös yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa pääkaupunkiseudulla – osoitteen löydät kunkin toiminnon kohdalta.

Sivuvalikosta tai tästä linkistä löydät vertaisryhmät.

Sanapilvikuva toimintaa osallistuvien kyselyn vastauksista. Parhaiten esiin nousevat sanat ovat kiitos, lapsi ja toiminta.

Tapahtumat Helsingissä

Koululaisten Toimintalauantait Herttoniemessä

Lauantai 21.10. (Petter Wetterin tie 6)

klo 11–13 Kokkausta 10–13-vuotiaille

Pienperheyhdistyksen keittiön täyttävät tohinalla 10–13-vuotiaat, jotka valmistavat herkullisen lounaan itselleen. Se, mitä lounaaksi syntyy, päätetään ennalta yhdessä. Lounashetken jälkeen puuhaillaan yhdessä jotakin hauskaa. Mukaan mahtuu 6 osallistujaa.
Ilmoittautuminen tästä 13.10. mennessä

klo 14–16 leivontaa 7–9-vuotiaille

Pienperheyhdistyksen keittiön täyttävät ihanat tuoksut, kun 7–9-vuotiaat leipovat yhdessä jotakin herkullista. Leipomisen jälkeen puuhaillaan hetki yhdessä mukavan tekemisen parissa. Mukaan mahtuu 6 osallistujaa.
Ilmoittautuminen tästä 13.10. mennessä

Puhkea kukkaan – päivä naisille Vallilassa 

Osallistujille maksuttomassa hyvinvointipäivässä lauantaina 28.10. klo 13–18 Paavalinkirkolla (Sammatintie 5) kuullaan Sekunnit ja tunnit -kirjailija ja somevaikuttaja Hanna Kivisalon inspiroiva luento Menestystarinoista merkitystarinoihin ja musiikkia TVOF-kisassa menestyneeltä Anna-Reeta Kaiserilta.

Työpajoissa työstetään kahta valitsemaasi teemaa: Voimasiskot, Kamalat äidit, Naisten johtajuuskoulu, Pyhä tanssi ja Kirjoituspaja. Tapahtuma on ilmainen ja sisältää kahvitarjoilun, ei ilmoittautumista. Lue lisää Facebookista.

Järjestäjinä Helsingin NNKY, NNKY-liitto ja Paavalin seurakunta. Klo 17.15–18.00 kaikille avoin messu.

Pienperheyhdistys järjestää seurakunnan tiloissa lastenhoidon tapahtumaan osallistuvien yh-vanhempien 1–10-vuotiaille lapsille klo 13.00–17.15. 
Lastenhoitoon ilmoittautumiset viimeistään 15.10. mennessä

Kysy lapsen allergioista -ilta verkossa

Kaikille yhden vanhemman perheille avoin teemailta tiistaina 7.11. klo 17.30–18.30. Alustamassa ja kysymyksiin vastaamassa Helsingin Allergia- ja Astmayhdistys ry:n asiantuntija, sairaanhoitaja (YAMK) Monika Honkanen.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 31.10. 

Kekrijuhla perjantaina 27.10.

Tervetuloa viettämään syksyn hauskinta ja jännittävintä Kekrijuhlaa Vuosaaren Uutelaan, Skatan tilan ympäristöön. Tapahtumassa kuljemme pienissä ryhmissä Kekripolulla, jossa tapaamme metsän väkeä ja muita kekrikavereita. Kekriin kuuluu taikoja, loitsuja, arvoituksia ja tehtäviä, joita yhdessä ratkaisemme. Tarjolla on myös pientä syksyistä purtavaa!

Kekripolulle lähdetään matkaan pienryhmissä klo 16.30, 17.00, 17.30  ja 18.00. Polulla kulkemiseen menee noin tunti ja halutessasi voit jäädä viettämään kanssamme iltaa noin klo 20 asti. 

Huom! Pimeässä metsässä kulkeminen voi olla lapselle jännittävää, joten tapahtumaa suositellaan yli 4-vuotiaille. Rattailla polulle ei pääse.

Ilmoittaudu tästä mukaan 13.10. mennessä Kerro, monelta alkavaan ryhmään mieluiten osallistut.

Vahvistuksen yhteydessä saat tarkemmat tulo-ohjeet juhlapaikalle. 

Kivoja kokemuksia, hyvää mieltä ja sellaisten asioiden kokeilua/tekemistä, johon meillä ei muutoin olisi mahdollisuutta. (Kysely toimintaan osallistuneille 2022)

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Pienperheyhdistyksen yhteistyökumppanit auttavat

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa.

Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Katso yhteystiedot Tuetut lomat -koostesivulta.

Tukea yhden vanhemman perheille -sivulta näet, mistä voit saada tukea perheellesi.

Tietoa lapsiperheille -sivulta löydät hyödyllisiä linkkejä mm. päiväleirien hakemiseen  sekä lapsiperheille suunnattuihin verkkopalveluihin, joista löydät palveluja eri puolilla Suomea. 

Tekemistä lapsen kanssa – vinkkejä lapsen kanssa puuhailuun.

Älä jää yksin!

Katso täältä keiden kanssa teemme yhteistyötä.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Me kerromme, kun lähetät kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.