Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tarvitsetko tietoa korona-ajan tietoa tai apua perhetilanteeseesi? Tai vinkkejä ajanviettoon lapsen kanssa. Tietoa ja tekemistä -sivulle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta.

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille. Lue lisää Pienperheyhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta

Ryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa tai yhteistyökumppanien tiloissa. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Ohjatut ryhmät

Yleiset kokoontumisrajoitukset jatkuvat ja, toivomme että perhekahvila- ja ryhmätoimintaa päästään jatkamaan pian. Seuraa kotisivujamme!

Tervetuloa mukaan Pienperheyhdistyksen verkkotoimintaan!

Lisätietoja vertaistoiminnasta: riikka.koola(at)pienperhe.fi  

Toimintaa verkossa -sivulta löydät verkossa kokoontuvat ryhmät. Alta löydät ryhmätapaamiset. 

MLL :n Vanhemmuuden ABC-ryhmä

Ryhmä kokoontuu verkossa neljänä maalis–toukokuun keskiviikkona ja se on tarkoitettu 3–12-vuotiaiden lasten vanhemmille.  Lue lisää

Teinien vanhempien vertaistapaamiset

Teinin äitiys haastaa, turhauttaa, ilahduttaa, pelottaa ja lämmittää. Teini-ikä tuo uudenlaisia haasteita vanhemmuuteen ja teini-iän ensimerkkien tullessa esiin perhe on monella tavalla uuden edessä.  

Teinien vanhempien piknik-kokoontumiset keskiviikkoisin 19.5, 26.5, 9.6 ja 23.6 klo 17.30–19.30, piknikille Herttoniemen kartanon puistoon jakamaan ajatuksia ja kokemuksia vanhemmuudesta. Ryhmässä käsitellään teemoja oman jaksamisen ympäriltä, pohditaan suhdetta omaan nuoreen, sekä keskitytään omien voimavarojen vahvistamiseen.  Ohjaajina ovat Eevastiina ja Minna. Ryhmä järjestetään turvavälit huomioiden ja rajoitusten salliessa. Mikäli koronarajoitukset eivät lievene, ryhmä järjestetään verkossa. Ryhmään mahtuu 4-6 äitiä. 

Ilmoittaudu tästä 11.5.2021 mennessä.

Teinien vanhempien kävelyretkelle lähdetään lauantaina 15.5. klo 13.30 Herttoniemen liikuntapuistosta. Mukana on Riikka.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 9.5.

Täysin yksin lastaan kasvattavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa?

Jätkäsaaren yh-ulkoiluolkkari kokoontuu tiistaina 11.5. Koronarajoitusten takia olkkari pidetään ulkona: lapset jäävät lastenhoitajien kanssa sisälle/pihalle ja aikuiset tekevät kävelylenkin ulkona klo 17.15–18.45.  Mikäli ilma on erityisen hyvä, pidetään turvaväli-picnic Lapinlahdessa. Osoitteen ja tarkemmat yksityiskohdat saat 10.5. 

Ilmoittaudu tästä viimeistään su 9.5.

Yhteistyössä Totaaliyhärit ry, Tuomiokirkkoseurakunta ja YVPL.

Itsellisten äitien perhekahvila

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. 

Leskiperheiden tapaamiset

Tule tapaamaan muita leskiä.

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaamiset

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Tapaamiset ovat Kurvissa, Hämeentie 29, 00500 Hki, 7. krs. 

Yksin odottavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Uuden ryhmätoiminnan tavoitteiden tulee olla yhteneväiset vertaisryhmätoiminnan tavoitteiden ja Pienperheyhdistyksen päämäärien kanssa. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Pienperheyhdistyksen yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Koostesivulta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Täytä alla oleva lomake, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.

Vertaistoimintaa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 383 kertaa ja siihen osallistui 1849 perhettä.