Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tarvitsetko tietoa korona-ajan tietoa tai apua perhetilanteeseesi? Tai kenties vinkkejä ajanviettoon lapsen kanssa. Sivulta löytyy linkkejä myös kesän päiväleirien järjestäjien sivuille.

Tietoa ja tekemistä -sivulle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille. Lue lisää Pienperheyhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä

Ryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen uusissa tiloissa Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa tai yhteistyökumppanien tiloissa. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Ohjatut ryhmät

Itsellisten äitien ryhmä

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. Kevätkauden tapaamiset on peruttu.

Kehonhuoltokurssi Herttoniemen työväenopistossa

Yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa järjestetään syksyllä   kehonhuoltokurssi torstaisin 10.9.–3.12. klo 17.45–18.45. Kehonhuolto, taso 1A, sopii kaikille.  Kurssin hinta on 36 €. Pienperheyhdistys järjestää kurssinaikaisen maksuttoman lastenhoidon 1–10-vuotiaille lapsille PPY:n tiloissa (n. 600 m päässä), Petter Wetterin tie 6:ssa.

Ilmoittaudu kurssille työväenopiston sivulla 10.8. klo 9 alkaen

Ilmoita lapsesi tästä lastenhoitoon – linkki aukeaa 10.8.

Leskiperheiden vertaistapaaminen

Oletko leski, onko sinulla alaikäisiä lapsia, kaipaatko vertaistukea?Tapaamisten aikana tarjotaan pieni välipala. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari.  Tapaamiset järjestetään Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa viereisessä huoneessa. Yhteistyökumppanina Nuoret lesket ry.

PPY Herttoniemi

Liikuntatreffit 

Liikuntatreffeilleillä kokeillaan erilaisia urheilu- ja liikuntamuotoja. Kevään tapaamiset on peruttu.

PPY Herttoniemi

Suomalainen eroseminaari® -ryhmä syyskuussa

Seminaariin ovat tervetulleita niin eronneet kuin eroa harkitsevat. 

Ryhmä kokoontuu  11 kertaa torstaisin 3.9.–19.11.2020 (ei 15.10.) klo 17–20 Pienperheyhdistyksen tiloissa, os. Petter Wetterin tie 6. Ilmainen lastenhoito järjestetään tarvittaessa.

Hinta: 150 €

Lisätietoja eroseminaarista

PPY Herttoniemi

Teinien vanhempien vertaisryhmä

Onko lapsesi teini-ikäinen? Kaipaatko vertaistukea? Tule pohtimaan teinien vanhempien vertaisryhmän jatkoa.  Mukana vapaaehtoinen vertaisohjaaja Ulla sekä Riikka. Lisätietoja: riikka.koola(at)pienperhe.fi

Yhden vanhemman sateenkaariperhetreffit

Tule yhden vanhemman perheiden sateenkaaritapaamiseen Kaivopuiston rannan leikkipuistoon lauantaina 13.6 ja 25.7. klo 15–17. Osoite: Leikkipaikka Meripuisto, Merikatu 7. Otathan omat eväät sekä itsellesi että lapsellesi.

Lisätietoja tapaamisista

Yksin odottavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Tule keskustelemaan luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa. Pienryhmächat sunnuntaina 5.7. klo 18. Mukaan mahtuu kuusi tulevaa äitiä. Lisätiedot Riikalta, p. 040 640 3756 tai riikka.koola(at)pienperhe.fi

https://www.hyvakysymys.fi/ryhmachat/yksin-odottavien-vertaischat/

Yksin? yhdessä! – ratkaisukeskeinen verkkovertaisryhmä kesällä

Elätkö tilanteessa, jossa hoidat lapsiperhearkea yksin?  Tunnistatko itsessäsi voimavarojen hiipumista, keinottomuutta ja väsymystä? Ryhmäkokoontumiset Zoomissa tapahtuvat kerran viikossa osallistujien yhdessä sopimana ajankohtana. Tapaamiskertoja on 3–5. Ohjaajana on Henna Kuosmanen. Katso lisätiedot

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Uuden ryhmätoiminnan tavoitteiden tulee olla yhteneväiset vertaisryhmätoiminnan tavoitteiden ja Pienperheyhdistyksen päämäärien kanssa. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Ryhmiin ilmoittautuminen

Ilmoittautuessasi ryhmiin, saat vahvistusviestissä tarkemmat ohjeet kuinka toimia, jos joudut perumaan oman osallistumisesi tai lapsesi hoidon. Seuraavalta sivulta löydät osallistumisen pääperiaatteet.

Tietoa toimintaan osallistumisesta

Katso kuvia toiminnasta

Yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Olemme koostaneet sivun, josta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Täytä alla oleva lomake, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.