Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille. Lue lisää Pienperheyhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä

Ryhmät kokoontuvat kevätkaudella 2020 sekä Sörnäisissä Hämeentie 64:ssä että uusissa tiloissa Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa tai yhteistyökumppanien tiloissa. Ryhmän kohdalla kerrotaan osoite.

Ero lapsiperheessä – mitä Pienperheyhdistys järjestää eronneille

Ero lapsiperhessä 

Ero lapsiperhessä -sivulta löydät apua ja toimintaa eronneille vanhemmille tai heidän lapsilleen.

Ohjatut ryhmät

Itsellisten äitien ryhmä

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. Tapaamisia on syksyllä noin kolmen viikon välein lauantaisin Hämeentie 64:ssä. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua, koska paikalla ei ole lastenhoitajaa. Lämpimästi tervetuloa! Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Johanna, Marke tai Terhi.

Kevätkauden tapaamiset lauantaisin: 18.1. (peruttu) ja  8.2. klo 16–18. Seuraavat kerrat ilmoitetaan viikolla 3.

PPY Hämeentie:

Leskiperheiden vertaistapaaminen

Oletko leski, onko sinulla alaikäisiä lapsia, kaipaatko vertaistukea? Leskiperheiden kevätkauden ensimmäinen tapaaminen on torstaina 16.1. klo 17.30–19.30 Pienperheyhdistyksen ryhmätiloissa, Hämeentie 64:ssä. Tapaamisten aikana tarjotaan pieni välipala. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari.  Lastenhoito järjestetään tarvittaessa viereisessä huoneessa. Yhteistyökumppanina Nuoret lesket ry.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 9.1.

PPY Herttoniemi:

Liikuntatreffit: Levon ja myötätunnon joogaa

Lähde joogaamaan vailla kiirettä tai suorituspaineita. Pienessä ryhmässä tutkiskelevaa, rentouttavaa joogaa, joka sopii kaikille kuntoon katsomatta.  Ryhmä kokoontuu lauantaisin 25.1., 1.2. ja 8.2. klo 10–11. Joogaohjaaja: Irma Nikiforow. Samanaikainen lastenhoito järjestetään viereisessä huoneessa, mikäli vähintään kolme perhettä ilmoittautuu. Omavastuu 15 euroa sisältää kolme joogakertaa ja lastenhoidon. 

Sitovat ilmoittautumiset tästä viimeistään 16.1. 

PPY Herttoniemi:

Ratkaisukeskeinen ryhmä nepsy-lasten vanhemmille 

Onko lapsesi noin 5–12-vuotias ja onko hänellä nepsy-piirteitä, esim. adhd, autismin kirjo, tourette? Tule mukaan maaliskuussa alkavaan, viisi viikkoa kokoontuvaan ryhmään, jossa ratkaisukeskeisin menetelmin vahvistetaan voimavaroja ja jaksamista. Ryhmä on keskusteleva ja toiminnallinen.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 4.3.  ja 11.3., 18.3., 25.3. ja 1.4. klo 17.30–19.30. Ryhmää ohjaavat ratkaisukeskeiset terapeutit Annamaija Perkiömäki ja Kirsti Tanskanen. Kirsti on myös nepsy-valmentaja.

Omavastuumaksu 30 € sisältää ryhmän ja ryhmänaikaisen lastenhoidon etukäteen ilmoitetuille lapsille sekä kahvin, teen ja iltapalan aikuisille ja lapsille. 

Hae mukaan ryhmään  ja kerro samalla lyhyesti lapsesi/perheesi tilanteesta. Kerro myös minkälaiset haasteet kuormittavat arkeasi eniten tai minkälaisiin asioihin toivoisit tukea.

Ilmoittaudu viimeistään 17.2. tästä

Teinien vanhempien vertaisryhmä

Jos olet yksin- tai yhteishuoltaja ja sinulla on teini-ikäinen lapsi tai lapsia, tule rentoon kerran kuussa kokoontuvaan keskusteluryhmään. Mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat Minna S. ja Ulla K. Ei lastenhoitoa. Voit ilmoittautua kaikkiin tapaamisiin tai yksittäisille kerroille viikkoa ennen kokoontumista. 

Yhden vanhemman sateenkaariperhetreffit

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Kokoontumiset ovat lauantaisin:  18.1. klo 15.00–17.00  ja 8.2. klo 12–14. Hämeentie 64:ssä. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Satu ja Emmi. Ilmoittautumiset viikkoa ennen tapaamista.  Kevään loput tapaamiset tiedotetaan viikolla 3.

Ilmoittaudu tästä

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Uuden ryhmätoiminnan tavoitteiden tulee olla yhteneväiset vertaisryhmätoiminnan tavoitteiden ja Pienperheyhdistyksen päämäärien kanssa. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota rohkeasti yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Ryhmiin ilmoittautuminen

Ilmoittautuessasi ryhmiin, saat vahvistusviestissä tarkemmat ohjeet kuinka toimia, jos joudut perumaan oman osallistumisesi tai lapsesi hoidon. Seuraavalta sivulta löydät osallistumisen pääperiaatteet.

Tietoa toimintaan osallistumisesta

Katso kuvia toiminnasta

Yhteistyökumppanimme Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Olemme koostaneet sivun, josta löydät tuettujen lomien järjestäjät. Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Täytä alla oleva lomake, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.