Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tarvitsetko tietoa korona-ajan tietoa tai apua perhetilanteeseesi? Tai vinkkejä ajanviettoon lapsen kanssa. Tietoa ja tekemistä -sivulle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta.

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille. Lue lisää Pienperheyhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta

Ryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa tai yhteistyökumppanien tiloissa. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Ohjatut ryhmät

Huom! Ryhmätapaamiset loppuvuoden osalta on peruttu kiristyneiden koronarajoitusten vuoksi.

Tervetuloa mukaan verkkotoimintaamme!

Lisätietoja vertaistoiminnasta: riikka.koola(at)pienperhe.fi  

Toimintaa verkossa -sivulta löydät verkossa kokoontuvat ryhmät. Alta löydät ryhmätapaamiset.

Jätkäsaaren perhekahvila täysin yksin lastaan kasvattaville

Jätkäsaaren perhekahvilan löydät perhekahvilat-sivulta

Leskiperheiden vertaistapaaminen

Kokoonnutaan syksyllä  Herttoniemessä kerran kuussa keskiviikkoisin 23.9., 21.10., 18.11. ja  16.12. (peruttu) klo 17.30–19.30. Samanaikainen lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille lapsille. Mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari. Yhteistyössä Nuoret lesket ry.

Ilmoittaudu tästä noin viikkoa ennen tapaamista. Kullekin kerralle mahtuu noin 5–7 aikuista, jotta turvavälit toteutuvat tilassa.

Liikuntatreffit

Liikuntatreffeillä kokeillaan vanhempien kanssa erilaisia liikuntalajeja .  ”Liikkeessä lepäävä keho, läsnäoleva mieli” – jooga- ja meditaatioharjoitukset pidetään lauantaisin 24.10., 31.10.,14.11., 21.11. ja 5.12. (peruttu) klo 10–11. Herttoniemenrannan asukastalo Ankkurin liikuntasalissa (Paasivaarankatu 6)  ja sen omavastuuhinta on 10 €/5 krt. Samanaikainen lastenhoito järjestetään Petter Wetterin tie 6:ssa. Lastenhoidosta (2 h) veloitamme 3 € / lauanta. Lisätietoja harjoituksista

Ilmoittaudu tästä viimeistään 12.10.

Uskalla Elää! – Erosta eteenpäin – maksuttomat webinaarit 18.9. alkaen

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaamiset

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä.

Kokoontumiset ovat kerran kuussa lauantaisin 19.9., 24.10., 14.11. ja 19.12. (peruttu) klo 15–17. Tapaamiset Sateenkaariperherheiden tiloissa Kurvissa, Hämeentie 29, 00500 Hki, 7. krs. 

Ilmoittautumiset tästä viikkoa ennen tapaamista.

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Teinien vanhempien vertaistapaamiset

Kasvatatko teiniäsi tai useampia, yksin tai yhteishuoltajana! Tule mukaan rentoon kerran kuussa kokoontuvaan ryhmään saamaan ja antamaan vertaistukea. Mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat Pauliina ja Ulla.

Kokoontumiset tiistaisin 6.10., 3.11. ja 1.12. (peruttu) klo 17.30–19.30 Petter Wetterin tie 6:ssa. Ei lastenhoitoa.

Ilmoittaudu mukaan tästä viimeistään viikkoa ennen tapaamista (joulukuun kertaan viimeistään 25.11.).

Yksin odottavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Uudet ryhmät

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Uuden ryhmätoiminnan tavoitteiden tulee olla yhteneväiset vertaisryhmätoiminnan tavoitteiden ja Pienperheyhdistyksen päämäärien kanssa. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Olemme koostaneet sivun, josta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Täytä alla oleva lomake, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.