Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin. Lisäksi kuulet ohjaajilta enemmän yhdistyksen toiminnasta. 

Toiminta on tarkoitettu yhden vanhemman perheille, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia. Liity jäseneksi

Muistathan ilmoittautua toimintaan! Ohjeet löydät kunkin toiminnon kohdalta. Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa.

Pienperheyhdistyksen tilat ovat Helsingin Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6, jossa järjestetään monenlaista toimintaa. Toimintaa on myös yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa pääkaupunkiseudulla – osoitteen löydät kunkin toiminnon kohdalta.

Sivuvalikosta tai tästä linkistä löydät vertaisryhmät.

Tapahtumat Helsingissä

Kansainvälinen yksinhuoltajien päivän ilta 21.3.

Taas selvisit yhdestä vuodesta, tule taputtamaan itseäsi (ja toisia) olalle ja juhlistamaan iltaa teellä ja kakulla Kampin perhekeskuksessa, Malminkatu 3 F. Lapsille on tarjolla myös mehua. Mukana Riikka.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 17.3.

Kirjailijatapaaminen: Marika Rosenborg 20.4.

Marika Rosenborg toimi Pienperheyhdistyksen mieskaveritoiminnan ohjaajana vuosina 2015–2020. Nykyään hän työskentelee terapeuttina ja tietokirjailijana. Marikan uusin kirja Luopumisen kauneus – Kirja hellittämisestä ja hyväksymisestä (Otava) ilmestyi syksyllä 2022. Kirjassa käsitellään luopumista, hankalien tunteiden kanssa selviytymistä ja elämän muita isoja kysymyksiä. Tervetuloa tapaamaan Marikaa torstaina 20.4. klo 18–20 ja keskustelemaan yhdessä kirjan teemoista. Voit myös ostaa Marikan kirjoja ja korttipakkoja paikan päällä edullisesti.

Lastenhoito järjestetään mikäli 3–4 perhettä sitä tarvitsee.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 3.4. 

Kivoja kokemuksia, hyvää mieltä ja sellaisten asioiden kokeilua/tekemistä, johon meillä ei muutoin olisi mahdollisuutta.

Kysely toimintaan osallistuneille 2022

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Kurssipalaute

– Kurssi oli aivan huippu ja ohjaaja täydellinen sekä vertaistuki vertaansa vailla, ihana porukka, tuli varmasti elinikäisiä ystäviä. 

Mielenterveyden ensiapu® 1 -koulutus  toukokuussa 2022.

Pienperheyhdistyksen yhteistyökumppanit auttavat

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Koostesivulta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Olemme keränneet  Tietoa lapsiperheille -sivulle linkkejä kunnallisiin ja muihin lapsiperhepalveluihin, päiväleirien järjestäjien sivuille sekä nuorten tukipalveluihin.

Katso täältä keiden kanssa teemme yhteistyötä.

Sanapilvikuva toimintaa osallistuvien kyselyn vastauksista. Parhaiten esiin nousevat sanat ovat kiitos, lapsi ja toiminta.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Me kerromme, kun lähetät kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.

Vertaistoimintaa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 383 kertaa ja siihen osallistui 1849 perhettä.