Toimintaa lapsille ja aikuisille

Pienperheyhdistyksessä on vilkasta toimintaa moneen makuun ja kaikenlaisille yhden vanhemman perheille. 

Tule tapaamaan muita perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin. Vapaamuotoisen toiminnan keskellä voit keskustella, saada uusia ideoita ja löytää lapselle tai uusia kavereita. Samassa elämäntilanteessa olevien kanssa saa usein oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin. Sitä kutsutaan vertaistuen taikapiiriksi, joka osallistujien mukaan helpottaa myös silloin, kun olo tuntuu väsyneeltä tai yksinäiseltä. 

Toiminta on avointa kaikille yhden vanhemman perheille, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia. Voit tulla mukaan kerran tai jäädä pidemmäksi aikaa. Lisäetuja saat liittymällä jäseneksi.

Pienperheyhdistyksen kotipesä on Helsingin Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6:ssa, jossa järjestetään monenlaista toimintaa. Toimimme myös muualla pääkaupunkiseudulla eri yhteistyökumppanien tiloissa – osoitteen löydät kunkin toiminnon kohdalta.

Joihinkin tilaisuuksiin pitää muistaa ilmoittautua etukäteen! Ilmoittautumisohjeet löydät kunkin toiminnon kohdalta. Yleisohjeet osallistumisesta ja peruutuksista löydät täältä.

Tule vertaistoiminnan vapaaehtoiseksi

Haluaisitko perhekahvilan omalle alueellesi? Tai toteuttaa kivan yhteisen retken? Yhdistyksen toiminnassa on mukana moninainen joukko vapaaehtoisia erilaisissa tehtävissä. Kukin vapaaehtoinen perehdytetään tehtävään, ja voi tehdä sitä omaan elämäntilanteeseen sopivalla tavalla.  Kysy lisää vertaistoiminnan koordinaattorilta (yhteystiedot alla).

Kivoja kokemuksia, hyvää mieltä ja sellaisten asioiden kokeilua/tekemistä, johon meillä ei muutoin olisi mahdollisuutta. (Osallistujan kyselypalaute 2022)

Lisätietoja vertaistoiminnasta, p. 040 640 3756 ja lapsi- ja perhetoiminnasta Hanna Pyöriä hanna.pyoria(at)pienperhe.fi, p. 044 793 6663.

Yhteistyökumppanit 

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. 

Tietoa ja tukea -sivuilta löydät tietoa yksinhuoltajuudesta, erosta, harrastamisesta, taloudesta sekä eri yhdistysten Tuetut lomat.

Pienperheyhdistyksen rahoittajat ja yhteistyötahot

Ensi- ja turvakotien liiton Lasten ja nuorten chat auki arkisin klo 15–19 ja Nettiturvakoti tarjoaa apua perheväkivaltaan.

Lapsi istuu sohvalla ulos katsellen. Tekstissä: Tule juttelemaan, kun kotona pelottaa. Lasten ja nuorten. chat www.onksok.fi.
Peukalon kynnen päällä kävelee leppäkerttu. Ylhäällä Ensi- ja turvakotien liiton logo.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Me kerromme, kun lähetät kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi ja puhelinnumerosi viestiin.

Voisiko näin tapahtua oikeassakin elämässä?

Jonnalla on kaksi lasta ja hän on eronnut lapsen isästä. Lapset ovat 3- ja 5-vuotiaita. Jonna on aloittanut opiskelut ja tuntee itsensä aika väsyneeksi, koska ei ehdi levätä riittävästi vilkkaiden lasten kanssa rullaavan arjen ja opiskelupaineiden keskellä. Hän on kuullut Pienperheyhdistyksen toiminnasta ja on osallistunut paikalliseen perhekahvilaan, jossa on saanut keskustella arjen asioista muiden äitien kanssa. Hän on myös vienyt viikonloppuna lapsensa hoitoon Tenavatupaan, että on voinut keskittyä opiskelutehtäviin rauhassa. Myös Pienperheyhdistyksen tuleva hyvinvointiryhmä kiinnostaa, sillä sen ajaksi on järjestetty lapsille hoitoa. 

Jonna  tutustui perhekahvilassa äitiin, jolla on 4-vuotias lapsi. He ovat vaihtaneet yhteystietoja ja suunnitelleet yhteistä retkeä lähirannalle. Toisen äidin lapsella on mieskaveri, koska lasten isä on muuttanut ulkomaille eikä ole mukana lasten elämässä. Jonna on kuullut myös Mummila-toiminnasta, joka voisi sopia heille, kun omia isovanhempia ei lapsella ole. 

Jonna on saanut kuormittavaan arkeensa tukea ja vaihtelua, ja kokee jaksavansa aiempaa paremmin. Arkea rytmittävät perhekahvilakäynnit ja elämään on tullut monia uusia ihmisiä. Hän iloitsee erityisesti siitä, että lapsi on saanut uusia kavereita.

Sanapilvikuva toimintaa osallistuvien kyselyn vastauksista. Parhaiten esiin nousevat sanat ovat kiitos, lapsi ja toiminta.