Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. 

Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta.

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa.

Alla olevat vertaisryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Helsingin Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa, yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa pääkaupunkiseudulla. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Ohjatut ryhmät Helsingissä

Otamme ennakkoilmoittautumiset toimintoihimme ja sisätiloissa toivomme kasvomaskin käyttöä kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä.

Toimintaa verkossa -sivulta löydät verkossa kokoontuvat ryhmät. Alta löydät ryhmätapaamiset. 

Valoa syksyyn-ryhmä yksinäiseksi itsensä kokeville

Tunnetko itsesi joskus tai  usein yksinäiseksi? Ryhmässä keskustelemme, kirjoitamme  ja teemme erilaisia kehollisia jne. harjoituksia. Mitään ennakkotaitoja et tarvitse. Kokoontumiset ovat lauantaisin 2.10., 9.10., 23.10., 6.11. ja 20.11. Ensimmäisellä viidellä kerralla ryhmää ohjaa Riikka. Ryhmänaikainen lastenhoito järjestetään 2–11-vuotiaille lapsille. Ryhmä on ilmainen, mutta lastenhoidon omavastuumaksu on 20 € / viisi kertaa.

Hae ryhmään tästä viimeistään 12.9.

Itsellisten äitien vertaistapaamiset

Lahjasukusoluilla lapsen ilman kumppania saaneet kokoontuvat jälleen lauantaisin 4.9., 2.10. ja 21.11. klo 16–18! Mukana on vapaaehtoinen Krista ja paikkana Pienperheyhdistyksen tilat, Petter Wetterin tie 6, Helsinki.

Ilmoittaudu tästä 1.11. mennessä.

Leskiperheiden tapaamiset

Leskiperheet kokoontuvat Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6, kerran kuussa keskiviikkoisin 18.8., 22.9., 13.10., 17.11. ja  15.12. klo 17.30–19.30.  Samanaikainen lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille lapsille. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari. Yhteistyössä Nuoret lesket ry.

Ilmoittaudu tapaamisiin tästä  noin 7 päivää ennen kutakin tapaamista ja kerro samalla hoitoon jäävän lapsen nimi, ikä, ruokavalio ja mahdolliset erityistarpeet. Kullekin kerralle mahtuu noin 5–7 aikuista.

PPY-lukupiiri 

Pidätkö lukemisesta tai haluaisitko lukea enemmän? Tule mukaan rentoon, kerran kuussa zoomissa tai livenä kokoontuvaan lukupiiriin, jossa luetaan kirjoja laidasta laitaan (faktaa, fiktiota, runoja). Lokakuun kokoontuminen on  ke 13.10. Petter Wetterin tie 6:ssa. Lokakuun kirjana on Anni Saastamoisen Sirkka ja marraskuussa Marie Ndiyaen Kolme vahvaa naista.

Ilmoittaudu Riikalle, p. 040-640 3756 tai riikka.koola(at)pienperhe.fi. Liity lukupiirin omaan Facebook-ryhmään

Täysin yksin lastaan kasvattavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa?

Katso Jätkäsaaren yh-olkkari -perhekahvilat-sivulta

Voimauttavan valokuvauksen ryhmä teinien vanhemmille

31.10. alkava ryhmä on tarkoitettu  11–17-vuotiaiden teini-ikäisten yh-vanhemmille ja sopii kaikille, joilla on avoin, utelias mieli. Mitään ennakkotaitoja et tarvitse. Ryhmä kokoontuu Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6, Helsinki ja se on maksuton. Ei lastenhoitoa. 

Lisätietoja taidekasvattaja Miina Savolaisen kehittämästä voimauttavan valokuvauksen menetelmästä: https://www.voimauttavavalokuva.net/

Ryhmää ohjaa Miinan opiskelija Hannele ja se kokoontuu sunnuntaisin 31.10., 7.11., 14.11., 21.11. ja 28.11.  klo 13–16. Mukaan tarvitset kuvien ottamista varten kännykän tai filmi- tai digikameran sekä kuvien katsomista varten oman läppärin.

Ryhmässä opetellaan lempeää, hyväksyvää ja arvostavaa katsomista, katsellaan kuvia ja otetaan uusia. Kuvia opitaan katsomaan eri tavalla: ei ulkoisten kriteerien tai tekniikan kautta, vaan kuvan sisäisen maailman ja moniäänisten merkitysten kautta. Keskustellaan myös kuvapelosta. Lopuksi tehdään itselle pieni ”tuotos” (albumi, kollaasi tms.).

Sitovat ilmoittautumiset tästä viimeistään 20.10.  ja vastaathan kaikkiin kysymyksiin. Vahvistus lähetetään s-postilla ilmoittautumisajan jälkeen.

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaamiset

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Tapaamiset ovat Kurvissa, Hämeentie 29, 00500 Hki, 7. krs. 

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Yksin odottavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Pienperheyhdistyksen yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Koostesivulta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Katso tästä keiden kanssa teemme yhteistyötä.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Me kerromme, kun lähetät kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.

Vertaistoimintaa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 383 kertaa ja siihen osallistui 1849 perhettä.