Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Toivomme, että ilmoittaudut kaikkeen sisällä järjestettävään toimintaan. Huolehdithan omasta ja lastesi käsihygieniasta sekä turvaväleistä etkä tule sairaana paikalle. Seuraamme viranomaisten suosituksia ja mahdollisia rajoituksia liittyen pandemiatilanteeseen.

Tarvitsetko tietoa korona-ajan tietoa tai apua perhetilanteeseesi? Tai kenties vinkkejä ajanviettoon lapsen kanssa. 

Tietoa ja tekemistä -sivulle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä.

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille. Lue lisää Pienperheyhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta

Ryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa tai yhteistyökumppanien tiloissa. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Syyskauden ryhmiä päivitetään parhaillaan.

Ohjatut ryhmät

Toimintaa verkossa -sivulta löydät verkossa kokoontuvat ryhmät. Alta löydät ryhmätapaamiset.

HYVÄ OLO- ryhmä 

Tarvitsetko apua ja kannustusta elämäntapojesi ryhdistämisessä?  HYVÄ OLO- ryhmä  on verkko- ja livetapaamisten yhdistelmä kahdeksan viikon ajan maanantai-iltaisin klo 18–20, välillä 7.9.–26.10. Ryhmä keskittyy hyvinvoinnin parantamiseen eri elämän osa-alueilla. Teemat: Liikunta, ravinto, uni, pysähtyminen ja voimaantuminen. Livetapaamiset ovat eri puolilla Helsinkiä/Tikkurilaa, lähtökohtaisesti ulkotiloissa ja verkkotapaamiset Zoom- verkkoalustalla.

Tule mukaan lähettämällä sähköpostia 2.9. mennessä osoitteeseen: marjo.meijula@pienperhe.fi vastaamalla seuraaviin asioihin: 1. Nimi 2. Puhelinnumero 3. Sähköpostiosoite 4. Miksi haluan mukaan ryhmään? 5. Voinko osallistua kaikille kerroille? 

Itselliset äidit – Iloinen yksinhuoltaja voimavarojen jäljillä

Ryhmä on suunnattu lahjasukusoluilla vanhemmaksi tulleille vanhemmille. Tavoitteena on voimauttaa, auttaa näkemään ja arvostamaan oman elämäntilanteen, vanhemmuuden ja perhemuodon vahvuuksia. Teemana yksinhuoltajuuden voimavarat ja ilo.

Kokoontumiset ovat tiistaisin 22.9., 29.9., 13.10. klo 17.30–19 .00 
osoitteessa Petter Wetterin tie 6. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu tästä viimeistään 18.9. ja kerro samalla hoitoon jäävän 1–10-v vuotiaan lapsen nimi, ikä ja erityistarpeet. Alle 1-v vauva voi olla mukana aikuisten puolella. Kerro myös mitä toivot ryhmältä.

Kehonhuoltokurssi Herttoniemen työväenopistossa

Yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa järjestetään syksyllä   kehonhuoltokurssi torstaisin 10.9.–3.12. klo 17.45–18.45. Kehonhuolto, taso 1A, sopii kaikille.  Kurssin hinta on 36 €. Pienperheyhdistys järjestää kurssinaikaisen maksuttoman lastenhoidon 1–10-vuotiaille lapsille  (n. 600 m päässä), Petter Wetterin tie 6:ssa.

Ilmoittaudu kurssille työväenopiston sivulla 10.8. klo 9 alkaen

Ilmoita lapsesi tästä lastenhoitoon – linkki aukeaa 10.8.

Leskiperheiden vertaistapaaminen

Kokoonnutaan syksyllä  Herttoniemessä kerran kuussa keskiviikkoisin 23.9., 21.10., 18.11. ja  16.12. klo 17.30–19.30. Samanaikainen lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille lapsille. Mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari. Yhteistyössä Nuoret lesket ry.

Ilmoittaudu tästä noin viikkoa ennen tapaamista, 23.9. tapaamiseen viimeistään pe 18.9. klo 12. Kullekin kerralle mahtuu noin 5–7 aikuista, jotta turvavälit toteutuvat tilassa.

Levon ja myötätunnon joogaa 

Alkusyksyn joogaryhmä on täynnä.

Liikuntatreffit

Lähde lasten ja nuorten kanssa seikkailemaan ”yläilmoihin”! Liikuntatreffit pidetään lauantaina 19.9. klo 11–13 Seikkailupuisto Korkeessa Mustikkamaalla. Hinnat: 10 €/hlö Latvarata (aikuiset ja yli 7-vuotiaat sekä yli 120 cm pitkät)  ja 5 €/hlö Kantorata (90–140 cm pitkät). Alle 10-vuotias tarvitsee aikuisen mukaansa. 

Lue lisää Mustikkamaan liikuntatreffeistä.

Ilmoittaudu tästä 30.8. mennessä. 

Suomalainen eroseminaari® -ryhmä syyskuussa

Eroseminaari alkaen 3.9. on täynnä. 

Muita eroseminaareja löydät sivulta www.suomalaineneroseminaari.fi

Uskalla Elää! – Erosta eteenpäin – maksuttomat webinaarit 18.9. alkaen

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaamiset

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä.

Kokoontumiset ovat kerran kuussa lauantaisin 19.9., 24.10., 14.11. ja 19.12. klo 15–17. Tapaamiset yleensä Sateenkaariperherheiden tiloissa, Hämeentie 29, 00500 Hki, 7. kr. Huom! Lokakuun tapaaminen 24.10. pidetään kuitenkin Pienperheyhdistyksen tiloissa, Petter Wetterin tie 6. Ilmoittautumiset ja lisätietoja tapaamisista

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Teinien vanhempien vertaistapaamiset

Kasvatatko teiniäsi tai useampia, yksin tai yhteishuoltajana! Tule mukaan rentoon kerran kuussa kokoontuvaan ryhmään saamaan ja antamaan vertaistukea. Mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat Pauliina ja Ulla.

Kokoontumiset tiistaisin 6.10., 3.11. ja 1.12. klo 17.30–19.30 Petter Wetterin tie 6:ssa. Ei lastenhoitoa.

Ilmoittaudu mukaan tästä viimeistään viikkoa ennen tapaamista (lokakuun kertaan viimeistään 1.10.).

Yksin odottavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Uudet ryhmät

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Uuden ryhmätoiminnan tavoitteiden tulee olla yhteneväiset vertaisryhmätoiminnan tavoitteiden ja Pienperheyhdistyksen päämäärien kanssa. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Olemme koostaneet sivun, josta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Täytä alla oleva lomake, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.