Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille. Lue lisää Pienperheyhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä

Ryhmät kokoontuvat kevätkaudella 2020 sekä Sörnäisissä Hämeentie 64:ssä että uusissa tiloissa Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa tai yhteistyökumppanien tiloissa. Ryhmän kohdalla kerrotaan osoite.

Ero lapsiperheessä – mitä Pienperheyhdistys järjestää eronneille

Ero lapsiperhessä 

Ero lapsiperhessä -sivulta löydät apua ja toimintaa eronneille vanhemmille tai heidän lapsilleen.

Ohjatut ryhmät

PPY Herttoniemi

Hyvää digiarkea rakentamassa

Mihin ikärajat perustuvat? Milloin some ja netti voivat olla haitallisia hyvinvoinnille? Miten sopia yhteisistä somesäännöistä perheessä? Tervetuloa mukaan pohtimaan näitä kysymyksiä yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntijoiden Lauri Sundbergin ja Pauliina Turusen kanssa tiistaina 24.3. klo 17.30 alkaen. Ilta on tarkoitettu vanhemmille ja 10–14-v lapsille/nuorille. Puhelimien ja tablettien käyttö on sallittua ja suotavaa!

Lue lisää kolmivuotisesta Reconnect-hankkeesta: www.pelastakaalapset.fi/reconnect

Sitovat ilmoittautumiset iltaan viimeistään 1.3.

Lastenhoito 1–9-v pikkusisaruksille järjestetään tarvittaessa.

PPY Hämeentie 64

Itsellisten äitien ryhmä

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. Tapaamisia on noin kolmen viikon välein lauantaisin Hämeentie 64:ssä (maaliskuun loppuun). Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua, koska paikalla ei ole lastenhoitajaa. Lämpimästi tervetuloa! Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Johanna, Marke tai Terhi.

Kevätkauden tapaamiset lauantaisin: 8.2. klo 16–18, 29.2. klo 16–18, 21.3. klo 16–18, 18.4. klo 10.30–12.30 ja la 9.5. klo 16–18. Huom! Helmi– ja maaliskuun tapaamiset ovat Hämeentie 64, sen jälkeen sijainti vaihtuu.

PPY Herttoniemi

Kelan yms. hakemusten talkoot la 21.3. klo 14–16

Tarvitsetko apua Kela hakemusten sähköisessä täyttämisessä? Vertaistukea ja apua hakemusten tekoon tarjolla, paikalla auttamassa vapaaehtoiset kokemusasiantuntijat Satu ja Minna. Lastenhoito 110-vuotiaille toteutuu mikäli vähintään kolme lasta sitä tarvitsee. PPY:n läppäri ja tulostin ovat käytettävissä.

Ilmoittaudu linkin kautta 15.3. mennessä ja kerro samalla mihin hakemukseen toivot saavasi apua sekä hoitoon jäävän lapsen nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet. 

PPY Herttoniemi

Kesäksi Kuntoon! - ryhmä pienituloisille yhden vanhemman perheille

Tule mukaan neljän kerran matalan kynnyksen kunnonkohotusryhmään! Ryhmä on tarkoitettu vanhemmille, jotka kaipaavat lisää voimia arkeen ja juhlaan. Pohjakuntosi on lähempänä nollaa kuin sataa. Olosi kenties hieman veltto ja aikaansaamaton. Tulotasosi ja minimaalisten tukiverkkojesi vuoksi osallistuminen yksityisiin valmennuksiin ja ohjauksiin on haastavaa.

Osallistujat sitoutuvat neljän lähikerran lisäksi pieniin ennakko- ja välitehtäviin, jotka tulevat Whatsapp- tai Facebook- ryhmään.Lastenhoito järjestetään lähikerroille 1-10-vuotiaille lapsille. Ryhmää ohjaa sosionomiopiskelija Marjo Backända. Ryhmä toteutuu mikäli vähintään 4 ilmoittautuu.

Kokoontumiset: lauantaisin 14.3.,  21.3.,  28.3. ja  4.4. klo 14–16

Mikäli ilmoittautumisia tulee paljon, valitaan osallistujat sosiaalisin, taloudellisin tai terveydellisin perustein. Ensimmäistä kertaa osallistuvat ovat etusijalla valinnassa. Kerrothan lomakkeella, miten ryhmä tukisi omaa ja perheesi jaksamista.

Lisätietoja Marjolta

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 20.2. Kerro ilmoittautuessasi hoitoon jäävän lapsesi nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet. 

PPY Herttoniemi

Kevään valoa!-ryhmä

Tuntuvatko viikkosi raskailta ja kiireisiltä? Tule pysähtymään yhdessä pienryhmään, jossa teemme hengitys- ja rentoutusharjoituksia, kirjoitamme ja maalaamme. Et tarvitse mitään ennakkotaitoja, vain avoimen mielen ja päälle mukavat vaatteet.

Ryhmä kokoontuu neljänä perjantai-iltana 13.3., 20.3.,  27.3. ja  3.4. klo 17–19. Ryhmään mahtuu 6 osallistujaa. Lastenhoito järjestetään 1–10-vuotiaille lapsille.  Lisätietoja ryhmänohjaaja Riikalta: riikka.koola(at)pienperhe.fi

Kerro ilmoittautuessasi, miksi juuri sinä tarvitsisit tätä ryhmää ja minkäikäinen lapsesi tarvitsee hoitoa, sekä lapsen mahdolliset erityistarpeet. Ilmoittaudu tästä 1.3. mennessä

PPY Hämeentie

Leskiperheiden vertaistapaaminen

Oletko leski, onko sinulla alaikäisiä lapsia, kaipaatko vertaistukea?Leskiperheiden kevätkauden ensimmäinen tapaaminen on torstaina  klo 17.30–19.30 Pienperheyhdistyksen tiloissa, Hämeentie 64:ssä. Tapaamisten aikana tarjotaan pieni välipala. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari.  Lastenhoito järjestetään tarvittaessa viereisessä huoneessa. Yhteistyökumppanina Nuoret lesket ry.

Kevään tapaamiset ovat torstaisin 27.2., 26.3.,23.4. ja 28.5. Huom. helmikuun tapaaminen on vielä Hämeentiellä, maaliskuu ja siitä eteenpäin PPY Herttoniemessä. Toukokuun ilmoittautuminen on 24.5. mennessä.
Ilmoittaudu tästä viikkoa ennen tapaamista

PPY Herttoniemi tai PPY Hämeentie

Liikuntatreffit

Liikuntatreffeilleillä kokeillaan erilaisia urheilu- ja liikuntamuotoja ja liikkeelle lähdetään lauantaisin klo 10–11.  Asahia kokeillaan maaliskuussa 7.3.  ja 14.3. Hämeentie 64:ssä.

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 1.3.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Liikuntatreffeille

PPY Herttoniemi

Ratkaisukeskeinen ryhmä nepsy-lasten vanhemmille 

Onko lapsesi noin 5–12-vuotias ja onko hänellä nepsy-piirteitä, esim. adhd, autismin kirjo, tourette? Tule mukaan maaliskuussa alkavaan, viisi viikkoa kokoontuvaan ryhmään, jossa ratkaisukeskeisin menetelmin vahvistetaan voimavaroja ja jaksamista. Ryhmä on keskusteleva ja toiminnallinen.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 4.3.  ja 11.3., 18.3., 25.3. ja 1.4. klo 17.30–19.30. Ryhmää ohjaavat ratkaisukeskeiset terapeutit Annamaija Perkiömäki ja Kirsti Tanskanen. Kirsti on myös nepsy-valmentaja.

Omavastuumaksu 30 € sisältää ryhmän ja ryhmänaikaisen lastenhoidon etukäteen ilmoitetuille lapsille sekä kahvin, teen ja iltapalan aikuisille ja lapsille. 

Hae mukaan ryhmään  ja kerro samalla lyhyesti lapsesi/perheesi tilanteesta. Kerro myös minkälaiset haasteet kuormittavat arkeasi eniten tai minkälaisiin asioihin toivoisit tukea.

Ilmoittaudu viimeistään 17.2. tästä

PPY Herttoniemi

Teinien vanhempien vertaisryhmä

Onko lapsesi teini-ikäinen? Kaipaatko vertaistukea? Tule pohtimaan teinien vanhempien vertaisryhmän jatkoa.  Mukana vapaaehtoinen vertaisohjaaja Ulla sekä Riikka. Tapaamisessa sovitaan yhdessä enemmistöpäätöksellä loppukevään tapaamiskerrat. Tapaamiset ovat perjantaina 6.3. klo 17.30–19.30. Lisätietoja: riikka.koola(at)pienperhe.fi

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 25.2. 

PPY Hämeentie 64

Yhden vanhemman sateenkaariperhetreffit

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Kokoontumiset ovat lauantaisin:  8.2. klo 12–14 (viim.ilm. 2.2.)14.3. klo 15–17 (poikkeus: viim.ilm to 5.3.)., 18.4. klo 15–17 (viim. ilm. ti 14.4.) ja 23.5. klo 15–17 (viim. ilm 17.5.). Helmimaaliskuu ollaan Hämeentiellä, sen jälkeen on uusi sijainti. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Satu ja Emmi. Ilmoittautumiset viikkoa ennen tapaamista. 

Ilmoittaudu tästä

PPY Hämeentie 64

Voimavaravalmennus yhden vanhemman perheille

Tule rentoutumaan kolmen kerran ryhmään muiden samassa elämäntilanteessa painivien kanssa ja löytämään kadonneet voimavarasi. Ryhmä kokoontuu kolmena tiistai-iltana ja siihen sitoudutaan kaikille kerroille. Ryhmää ohjaa sosionomiopiskelija Marjo Backända. Ryhmä toteutuu mikäli vähintään neljä ilmoittautuu.

Ryhmä on ensisijaisesti tarkoitettu arjessaan kuormittuneille ja tukiverkottomille tai kehnoilla tukiverkoilla arjessa selviäville perheille. Samanaikainen lastenhoito järjestetään 1–10-vuotiaille.

Kokoontumiset: tiistaisin 25.2., 3.3. ja 10.3. klo 17.30–19.30

Mikäli ilmoittautumisia tulee paljon, valitaan osallistujat sosiaalisin, taloudellisin tai terveydellisin perustein. Ensimmäistä kertaa osallistuvat ovat etusijalla valinnassa. Kerro ilmoittautuessasi miten ryhmä tukisi omaa ja perheesi jaksamista.

Lisätietoja Marjolta

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 17.2.

Kerro ilmoittautuessasi hoitoon jäävän lapsesi nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet.

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Uuden ryhmätoiminnan tavoitteiden tulee olla yhteneväiset vertaisryhmätoiminnan tavoitteiden ja Pienperheyhdistyksen päämäärien kanssa. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota rohkeasti yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Ryhmiin ilmoittautuminen

Ilmoittautuessasi ryhmiin, saat vahvistusviestissä tarkemmat ohjeet kuinka toimia, jos joudut perumaan oman osallistumisesi tai lapsesi hoidon. Seuraavalta sivulta löydät osallistumisen pääperiaatteet.

Tietoa toimintaan osallistumisesta

Katso kuvia toiminnasta

Yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Olemme koostaneet sivun, josta löydät tuettujen lomien järjestäjät. Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Täytä alla oleva lomake, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.