Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin. Lisäksi kuulet ohjaajilta enemmän yhdistyksen toiminnasta. 

Toiminta on tarkoitettu yhden vanhemman perheille, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia. Liity jäseneksi

Muistathan ilmoittautua toimintaan! Ilmoittautumisohjeet löydät kunkin toiminnon kohdalta. Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta

Olemme saaneet mukavaa tekemistä, ihania kohtaamisia  ja uusia elämyksiä lapseni kanssa edullisesti. <3 Lapseni on saanut uusia ystäviä.

Kysely toimintaan osallistuneille 2021

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. 

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa.

Pienperheyhdistyksen tilat ovat Helsingin Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6, jossa järjestetään monenlaista toimintaa.  Toimintaa on myös yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa pääkaupunkiseudulla – osoitteen löydät kunkin tapahtuman kohdalta.

Alavalikosta tai tästä linkistä löydät vertaisryhmät.

Tapahtumat Helsingissä

Tonttupäivä Annalan huvilalla Arabiassa 10.12.

Tule lapsen kanssa viettämään iloista tonttupäivää Annalan huvilan pihapiiriin lauantaina 10.12. klo 14–16. Ohjelmassa on tonttuleikkejä sekä poniratsastusta. Paikalla tarjotaan glögiä, lämmintä mehua ja pipareita. 

Tapahtuma on ulkoilutapahtuma, joten pukeuduttehan säänmukaisesti. Osoite: Hämeentie 154,  Arabia, Helsinki

Ilmoittaudu tästä mukaan 1.12. mennessä. 

Joulukassien jako lauantaina 3.12. Vuosaaressa

Oletko pienituloinen yhden vanhemman perhe ja asutko Helsingin Vuosaaressa tai lähialueilla? Ilmoittautuneille luvassa  muovikassillinen erilaista ruoka- ym. tavaraa, jota kauppakeskus Columbuksen asiakkaat lahjoittavat Vuosaaren Lions Clubille ja ja Lions Club meille. 

Joulukassin voit hakea Pienperheyhdistyksen vapaaehtoisilta Columbuksesta la 3.12. klo 14.30–16.30 välisenä aikana – tarkemmat yksityiskohdat saat Riikalta lähempänä.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 15.11. ja seuraa sen jälkeen sähköpostiasi. 

Tapahtuu Vantaalla

Lapsille ilmaiseksi frisbeegolfia 28.12.

WHITE MOOSE Experience järjestää Frisbeegolf tapahtuman Friba fiestan Vantaan Energia Areenalla joulun välipäivinä 27.–30.12.2022. Kouvolan lakritsi tarjoaa Pienperheyhdistyksen yksinhuoltajaperheiden lapsille mahdollisuuden pelata sisäradalla ilmaiseksi kahden tunnin ajan 28.12. klo 7.00–9.00 ja  lahjoittaa kaikille pelaajille laadukkaan putterin. Juniorivalmentajat opastavat lapsia pelaamisessa alkuun. 
Energia Areena löytyy Pelaaminen sopii yli 6-vuotiaille vanhemman kanssa, mutta yli 14 -vuotiaat voivat halutessaan tulla mukaan yksinkin. Energia Areena löytyy osoitteesta Rajatorpantie 23, Vantaa

Ilmoittaudu tästä 6.12. mennessä.

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Pienperheyhdistyksen yhteistyökumppanit auttavat

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Koostesivulta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Olemme keränneet  Tietoa lapsiperheille -sivulle linkkejä kunnallisiin ja muihin lapsiperhepalveluihin, päiväleirien järjestäjien sivuille sekä nuorten tukipalveluihin.

Katso tästä keiden kanssa teemme yhteistyötä.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Me kerromme, kun lähetät kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.

Vertaistoimintaa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 383 kertaa ja siihen osallistui 1849 perhettä.