Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tarvitsetko korona-ajan tietoa tai apua perhetilanteeseesi? Tai vinkkejä ajanviettoon lapsen kanssa. Tietoa ja tekemistä -sivulle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta.

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille. Lue lisää Pienperheyhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta

Alla olevat vertaisryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa, yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Ohjatut ryhmät

Puistojumppaa ja lastenhoitoa

Kun aikuisena osallistut Helsingin kaupungin puistojumppaan, voi 2–10-v lapsesi jäädä ulkoilulastenhoitoon 7.6. alkaen. Lastenhoidosta maksat pienen maksun 5 €/kerta tai 15 €/4 krt.  Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuminen Aurinkolahden rannan, Kannelmäen liikuntapuiston ja Puotilan leikkiniityn jumppiin viimeistään 2.6. Lue lisätietoja

PPY-lukupiiri 

Pidätkö lukemisesta tai haluaisitko lukea enemmän? Tule mukaan rentoon, kerran kuussa zoomissa tai livenä kokoontuvaan lukupiiriin, jossa luetaan kirjoja laidasta laitaan (faktaa, fiktiota, runoja).

Syksyn päivämäärät ja kokoontumistapa ovat vielä auki, mutta jos haluat mukaan, liity lukupiirin omaan Facebook-ryhmään tai ota yhteyttä Riikkaan, p. 040-640 3756 (2.8. alkaen).

Itsellisten äitien perhekahvila

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. 

Leskiperheiden tapaamiset

Tule tapaamaan muita leskiä. Tapaamisajankohdat ilmoitetaan tässä.

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaamiset

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Tapaamiset ovat Kurvissa, Hämeentie 29, 00500 Hki, 7. krs. 

Teinien vanhempien vertaistapaamiset

Teinin äitiys haastaa, turhauttaa, ilahduttaa, pelottaa ja lämmittää. Teini-ikä tuo uudenlaisia haasteita vanhemmuuteen ja teini-iän ensimerkkien tullessa esiin perhe on monella tavalla uuden edessä.  

Täysin yksin lastaan kasvattavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa?

Yksin odottavat

Odotatko lasta ja oletkin yllättäen yksin? Haluaisitko keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien äitien kanssa?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Pienperheyhdistyksen yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Koostesivulta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Me kerromme, kun lähetät kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.

Vertaistoimintaa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 383 kertaa ja siihen osallistui 1849 perhettä.