Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin. Lisäksi kuulet ohjaajilta enemmän yhdistyksen toiminnasta. 

Toiminta on tarkoitettu yhden vanhemman perheille, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia. Liity jäseneksi

Muistathan myös ilmoittautua! Ilmoittautumisohjeet löydät kunkin toiminnon kohdalta. 

Olemme saaneet mukavaa tekemistä, ihania kohtaamisia  ja uusia elämyksiä lapseni kanssa edullisesti. <3 Lapseni on saanut uusia ystäviä.

Kysely toimintaan osallistuneille 2021

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. 

Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta.

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa.

Alla olevat vertaisryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Helsingin Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6:ssa, yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa pääkaupunkiseudulla. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Ohjatut ryhmät Helsingissä

Toimintaa verkossa -sivulta löydät verkossa kokoontuvat ryhmät. Alta löydät ryhmätapaamiset. 

Täysin yksin lastaan kasvattavat

Katso Jätkäsaaren yh-olkkari -perhekahvilat-sivulta, tällä hetkellä kesätauolla, toiminta jatkuu syyskuussa.

Teinien vanhempien vertaistapaamiset

Teinien vanhempien vertaistapaamiset ovat kesätauolla, mutta suunnitteilla on virkistysviikonloppu Kaunissaareen. Kysy lisää Riikka Koolalta, etunimi.sukunimi@pienperhe.fi

Leskiperheiden tapaamiset

Leskiperheet kokoontuvat Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6, kerran kuussa tiistaisin  klo 17.30–19.30.  Ryhmä jatkuu jälleen syksyllä. Samanaikainen lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille lapsille. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari. Yhteistyössä Nuoret lesket ry.

Mielenterveyden ensiapu® 1 -koulutus 

Kokoontui toukokuussa 2022.

Itsellisten äitien vertaistapaamiset

Lahjasukusoluilla lapsen ilman kumppania saaneiden tapaamiset tällä hetkellä tauolla. 

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaamiset

Yhden vanhemman sateenkaariperheet tapaavat toisiaan Sateenkaariperheet ry:n tiloissa. Lisätietoja: https://sateenkaariperheet.fi/toimintaa-ja-tukea/vertaistoiminta/

Yksin odottavat

YVPL ry (Yhden vanhemman perheiden liitto) järjestää säännöllisesti toimintaa yksin odottaville, lisätietoja https://www.yvpl.fi/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Jos  sinulla on ideoita uusista vertaisryhmistä, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Pienperheyhdistyksen yhteistyökumppanit

Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Koostesivulta löydät tuettujen lomien järjestäjät.  Älä jää yksin!

Väestöliiton ylläpitämä Hyvä kysymys -verkkopalvelu tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin.

Olemme keränneet  Tietoa lapsiperheille -sivulle linkkejä kunnallisiin ja muihin lapsiperhepalveluihin, päiväleirien järjestäjien sivuille sekä nuorten tukipalveluihin.

Katso tästä keiden kanssa teemme yhteistyötä.

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Me kerromme, kun lähetät kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.

Vertaistoimintaa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 383 kertaa ja siihen osallistui 1849 perhettä.