Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille.

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä.

Ryhmät

Etä-äitien vertaisryhmä

Ryhmä on tarkoitettu äideille, joiden lapsi/lapset eivät virallisesti asu samassa osoitteessa. Ryhmässä on tarkoitus tutustua toisiin, pitää yllä positiivista virettä, jakaa käytännön vinkkejä ja suuntautua tulevaisuuteen. Uudet osallistujat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Itsellisten äitien ryhmä

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. Tapaamisia on noin kaksi kuukaudessa ja niitä järjestetään vuorotellen aamuisin ja alkuiltaisin (tiistaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin), jotta eri elämäntilanteissa olevilla äideillä lapsineen olisi mahdollisuus päästä mukaan. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua, koska paikalla ei ole lastenhoitajaa. Lämpimästi tervetuloa!

Tammi–helmikuussa: ke 16.1. klo 10–12, la 2.2. klo 10.30–12.30, ke 13.2. klo 10–12 ja ti 26.2. klo 16.30–18.30
Maalis–toukokuussa: ke 13.3. klo 10–12, la 6.4. klo 10.30–12.30, ke 10.4. klo 10–12, ti 23.4. klo 16.30–18.30 ja ke 8.5. klo 10–12.

Joogalauantait

Syksyn ryhmästä  paljon kiitosta saanut joogaopettaja Annika Sarvela tulee vetämään kaksi joogalauantaita 30.3. ja 13.4. klo 10.00–12.30 Kinaporin palvelutalon liikuntasaliin. Jooga sopii sekä aiemmin jooganneille, että kaikille kiinnostuneille. Omavastuu on 10 €/ sis joogan, samanaikaisen lastenhoidon ja välipalan hoidossa oleville lapsille. Lastenhoito on Hämeentie 64:ssä ja etusija hoitoon on 1–10-vuotiailla. 

Ilmoittautuessasi kerro, sopiiko toinen/molemmat ajankohdat, oletko joogannut aiemmin ja hoitoon jäävän lapsesi nimi, ikä, ruokavalio ja erityistarpeet.

Ilmoittaudu viimeistään 17.3.

Kirjallisuusterapeuttinen kasvuryhmä yhden vanhemman perheiden vanhemmille

Kaipaatko uusia näkökulmia? Haluatko pysähtyä kuuntelemaan itseäsi ja tutustua itseesi paremmin? Ryhmässä käsittelemme elämää ja vanhemmuutta erilaisten kirjoitus – ja lukuharjoitusten avulla. Toiveena on sitoutuminen ryhmään koko ajaksi. Hakijat haastatellaan lyhyesti ja ryhmään mahtuu 6–8 osallistujaa.

Kasvuryhmä pidetään lauantaisin 26.1., 9.2., 23.2., 9.3., 23.3., 30.3., 6.4., 27.4.2019 klo 15–17. Ryhmänaikainen lastenhoito järjestetty etukäteen ilmoitetuille lapsille, etusija 1–10-vuotiailla. Lisätiedot: hanna.hallsten@gmail.com tai p. 045 1969 090

Ilmoittaudu tästä viimeistään 15.12. ja kerro samalla hoitoon jäävän lapsesi nimi, ikä ja erityistarpeet.

Lapsiperheellisten leskien tapaaminen

Oletko leski ja onko sinulla alaikäisiä lapsia? Kaipaatko vertaistukea? Kevään tapaamiset ovat kuukauden kolmantena keskiviikkona Hämeentie 64:ssä: 16.1., 1.3., 20.3., 17.4., ja 15.5. klo 17.30–19.30. Tapaamisten aikana tarjotaan pieni välipala. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari. 

Lastenhoito järjestetään tarvittaessa viereisessä huoneessa ja lastenhoidon takia ilmoittaudu tästä viimeistään viikkoa ennen tapaamista. Kerro samalla hoitoon jäävän lapsen/lasten nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet. Pienperheyhdistyksen yhteistyökumppanina Nuoret lesket ry.

Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmä

Kerran kuussa kokoontuvan vertaistukiryhmän tarkoituksena on keskustella luottamuksella sekä  saada/antaa vertaistukea tilanteessa, jossa lapsen/lasten toinen vanhempi käyttää päihteitä. Ryhmä kokoontuu kevään aikana kolme kertaa perjantaisin 8.3., 12.4. ja 10.5. klo 17.30–19.00. Mukana on vapaaehtoinen vertaisohjaaja Kukka. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa 1–10-vuotiaille lapsille.

Ilmoittaudu tästä kaikkiin kertoihin 24.2.2019 mennessä

Liikuntatreffit

Aikuisten tai perheiden liikuntatreffit  järjestetään usein lauantaiaamupäivisin. Ohjelmassa on erilaisia lajeja mukavassa porukassa tai retkiä esim. Kuusijärvelle.  Mukaan kaivataan lisää vapaaehtoisia, ota yhteyttä Riikkaan: riikka.koola@pienperhe.fi – vapaaehtoisena voit ideoida ja toimia vapaaehtoisena retkiohjaajana. Mikäli liikunta on tarkoitettu vain aikuisille, on lapsille  järjestetty samanaikainen lastenhoito. Liity myös Yhden vanhemman perheiden liikuntatreffit -Facebook-ryhmään!

Minusta tulee perhe – yllättäen yksin

Vertaistapaamisia yllättäen yksin lasta odottaville pidetään osallistujien toiveiden mukaisesti. Ryhmässä käsitellään raskausaikaan, yksin jaksamiseen ja yllättävään perhetilanteen muutokseen liittyviä kysymyksiä. Paikalla on usein myös aikaisemmin samaisessa ryhmässä käyneitä, jo lapsen saaneita äitejä, jakamassa kokemuksiaan. Tapaamisissa on tarjolla kahvia ja teetä. Tervetuloa!

Teinien vanhempien vertaisryhmä

Jos olet yksin- tai yhteishuoltaja ja sinulla on teini-ikäinen lapsi tai lapsia, tule rentoon kerran kuussa kokoontuvaan keskusteluryhmään. Teinien vanhempien ryhmä kokoontuu Hämeentie 64:ssä klo 17.30 – 19.30 maanantaisin 11.2., 11.3., 8.4. ja 20.5. Mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat Minna ja Tea. Ei lastenhoitoa. Voit ilmoittautua kaikkiin kertoihin tai yksittäisille kerroille viikkoa ennen kokoontumista. 

Ilmoittaudu tästä

Tunteita ja tuunausta -ryhmä

Kokoonnutaan ja tehdään käsillä; neulo, ompele puuttuva nappi tai käytä talon kierrätysmateriaaleja luodaksesi uutta. Hengähdä hetki omissa ajatuksissasi tai jaa ajatuksia toisten aikuisten kanssa, 1–10-vuotiaat lapset leikkivät viereisessä huoneessa lastenhoitajan kanssa. Tarjolla hedelmä ja kahvi/tee. Kokoontumiset lauantaisin 16.2. , 2.3. ja 16.3. klo 10.30–12.30 Hämeentie 64:ssä. Tervetuloa! Emäntänä Tuija P. Ryhmä ja sen aikainen lastenhoito on maksuton, mutta peruuttamattomasta hoitoon ilmoittautumisesta laskutetaan 5 €/kerta (peru viim. 3 päivää ennen tilaisuutta).

Ilmoittaudu edellisen viikon sunnuntaihin mennessä

Väkivaltaa kokeneiden naisten vertaisryhmä

Uusi vertaistukiryhmä aloittaa lauantaina 19.1. ja kokoontuu sen jälkeen lauantaisin  23.2., 16.3.,13.4. klo 11–12.30 Hämeentie 64:ssä. Vapaaehtoisena ohjaajana toimii Virpi Kivi, jolta saa myös lisätietoja ryhmästä, p. 040 822 8073.

Ryhmä on suljettu, luottamuksellinen keskusteluryhmä, ja toivomme, että voit sitoutua kaikille ryhmäkerroille. Ryhmänaikainen lastenhoito järjestetään tarvittaessa. Ryhmään mahtuu 8 osallistujaa, ja ryhmä toteutuu mikäli vähintään 4 ilmoittautuu sitovasti. 

Sitovat ilmoittautumiset ryhmään tästä viimeistään 5.1.2019

Yhden vanhemman sateenkaariperhetreffit

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Kokoontumiset lauantaisin klo 15–17 Pienperheyhdistyksen tai Sateenkaariperheet  ry:n tiloissa. Tapaamisissa on järjestetty lastenhoito ja siksi tapaamisiin ilmoittaudutaan etukäteen viimeistään edeltävän viikon sunnuntaina. Ilmoittautuminen on sitova ja mikäli peruutat lastenhoidon alle 3 päivää ennen tilaisuutta tai ilman lääkärintodistusta, joudumme valitettavasti laskuttamaan sinulta 10 €/hoitokerta. ilmoittaudu tästä

9.2. klo 15–17 Sateenkaariperheet ry, Hämeentie 29 ( 7. krs) 
16.3. klo 15–17 PPY, Hämeentie 64
6.4. klo 15–17 Sateenkaariperheet ry, Hämeentie 29
11.5. klo 15–17 PPY, Hämeentie 64

Vauvaperheryhmä

Oletko vauvan yksinhuoltajavanhempi ja haluat tutustua toisiin yh-vauvaperheisiin? Tervetuloa mukaan vauvaperhetoiminnan aamuryhmään keskustelemaan samassa elämäntilanteessa olevien ja ammattilaisten kanssa. Toiminnan järjestää Helsingin kaupunki, keskimmäisellä kerralla mukana myös Pienperheyhdistys ry ja HelsinkiMission Äitimentori-toiminta. 

Leikkipuisto Linja, Toinen linja 6, p. 050 402 0489, Ilmoittaudu: lp.linja@hel.fi (lähin metroasema: Hakaniemi)

Muita ryhmiä löydät Helsingin kaupungin vauvaperhetoiminnan sivuilta.

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Uuden ryhmätoiminnan tavoitteiden tulee olla yhteneväiset vertaisryhmätoiminnan tavoitteiden ja Pienperheyhdistyksen päämäärän kanssa. 

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756