Toimintaa lapselle ja aikuiselle

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman perheitä perhekahviloihin, ryhmiin, leireille, retkille tai tapahtumiin, jossa voit keskustella ja jakaa arjen haasteita, saada uusia ideoita ja löytää lapselle uusia kavereita. Keskusteluissa samassa elämäntilanteessa olevien vertaisten kanssa, voit saada oivalluksia ja helpotusta arjen haasteisiin ja kuulet ohjaajilta yhdistyksen toiminnasta. Liity jäseneksi!

Vertaistoimintaan voit osallistua myös vertaisohjaajana esimerkiksi retkillä, leireillä tai perhekahviloissa. Haemme myös vapaaehtoisia isovanhempia ja mieskavereita sekä tukihenkilöitä eroperheen lapsille. Lue lisää Pienperheyhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä

Ohjatut ryhmät

Itsellisten äitien ryhmä

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. Tapaamisia on syksyllä noin kolmen viikon välein lauantaisin Hämeentie 64:ssä. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua, koska paikalla ei ole lastenhoitajaa. Lämpimästi tervetuloa! Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Johanna, Marke tai Terhi.

Syyskauden tapaamiset lauantaisin: 24.8. klo 10.30–12.30, 14.9. klo 15.00–17.00, 5.10. klo 10.30–12.30, 26.10. klo 15.00–17.00 ja 16.11. klo 10.30–12.30.

Kirjoittajaryhmä syyslokakuussa 

Viiden kerran kirjoittajaryhmä aloittaa dramaturgi, kirjailija Riikka Takalan johdolla to 19.9. klo 17.30–19.30 Muut kokoontumispäivät 26.9., 3.10., 10.10. ja 17.10.  Hämeentie 64:ssä. Koko ryhmän omavastuumaksu on 20 €/, joka sisältää ohjauksen, kahvin/teen ja ryhmänaikaisen lastenhoidon. 

Hae mukaan ryhmään tästä viimeistään 1.9.

Laululauantait Sellon kirjastossa Leppävaarassa

Tule kokemaan yhdessä laulamisen hyvinvointia lisäävä vaikutus. Ryhmä sopii kaikille aikuisille, mitään ennakkotaitoja tai laulukokemusta et tarvitse. Päälle mukavat vaatteet ja mukaan oma vesipullo. Laululauantait järjestetään seuraavina päivinä: 26.10. ja 7.12. klo 14–16.

Ryhmää ohjaa vapaaehtoinen, musiikkipedagogi Eeva Siljamäki. Ryhmänaikainen lastenhoito 2–10-vuotiaille lapsille järjestetään myös Sellon kirjastossa.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 15.10.

Leskiperheiden vertaistapaaminen

Oletko leski, onko sinulla alaikäisiä lapsia, kaipaatko vertaistukea? Leskien tapaamiset ovat syksyllä keskiviikkoisin kerran kuussa: 28.8., 25.9., 23.10., 27.11. ja 18.12.  klo 17.30–19.30 Pienperheyhdistyksen tiloissa, Hämeentie 64:ssä. Tapaamisten aikana tarjotaan pieni välipala. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari.  Lastenhoito järjestetään tarvittaessa viereisessä huoneessa. Yhteistyökumppanina Nuoret lesket ry.

Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen tapaamista tästä

Liikuntatreffit

Aikuisten tai perheiden liikuntatreffit  järjestetään usein lauantaiaamupäivisin. Ohjelmassa on erilaisia lajeja mukavassa porukassa tai retkiä esim. Kuusijärvelle. 

Terveysliikunta Asahin kokeilukerta lauantaina 19.10. klo 10.30–11.30. Asahi sopii kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille. Paikkana Hämeentie 64. Ohjaajana Päivi V. Samanaikainen lastenhoito järjestetään 1–10-vuotiaille lapsille. Ilmoittaudu tästä viimeistään 9.10.

Liity Yhden vanhemman perheiden liikuntatreffit -Facebook-ryhmään!

Teinien vanhempien vertaisryhmä

Jos olet yksin- tai yhteishuoltaja ja sinulla on teini-ikäinen lapsi tai lapsia, tule rentoon kerran kuussa kokoontuvaan keskusteluryhmään. Teinien vanhempien ryhmä kokoontuu Hämeentie 64:ssä klo 17.30–19.30 maanantaisin 9.9., 14.10., 11.11. ja 9.12.. Mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat Minna S. ja Ulla K. Ei lastenhoitoa. Voit ilmoittautua kaikkiin kertoihin tai yksittäisille kerroille viikkoa ennen kokoontumista. 

Ilmoittaudu tästä

Yhden vanhemman sateenkaariperhetreffit

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Kokoontumiset ovat lauantaisin:  24.8., 28.9.,  5.10., ja  23.11. klo 15.00–17.00 Hämeentie 64 ja 14.12. Hämeentie 29, 7. krs . Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Satu ja Emmi. Ilmoittautumiset viikkoa ennen tapaamista. 

Ilmoittaudu tästä

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Uuden ryhmätoiminnan tavoitteiden tulee olla yhteneväiset vertaisryhmätoiminnan tavoitteiden ja Pienperheyhdistyksen päämäärien kanssa. Jos  sinulla on ideoita uusiksi vertaisryhmiksi, ota rohkeasti yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Pitkäaikaissairaiden lasten perheet

Haluaisitko tavata toisia yhden vanhemman perheitä, joissa on pitkäaikaissairas tai erityistukea tarvitseva lapsi?

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Ryhmiin ilmoittautuminen

Ilmoittautuessasi ryhmiin, saat vahvistusviestissä tarkemmat ohjeet kuinka toimia, jos joudut perumaan oman osallistumisesi tai lapsesi hoidon. Seuraavalta sivulta löydät osallistumisen pääperiaatteet.

Tietoa toimintaan osallistumisesta

Katso kuvia toiminnasta

Yhteistyökumppanimme Yhden vanhemman perheiden liitto jäsenyhdistyksineen pitää yllä olohuonetoimintaa useissa kaupungeissa. Myös monet seurakunnat järjestävät yksinhuoltajien ryhmiä, retkiä ja toimintaa. Tuettuja lomia voit myös hakea eri yhdistyksistä. Olemme koostaneet sivun, josta löydät tuettujen lomien järjestäjät. Älä jää yksin!

Haluatko tietää enemmän Pienperheyhdistyksen toiminnasta?

Täytä alla oleva lomake, vastaamme sinulle mahdollisimman pian. Sähköposti- ja viestikentät ovat pakollisia. Voit jättää myös nimesi viestiin.