Ryhmätoiminta

Mikä on sinun vertaisryhmäsi? 

Vertaisryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Helsingin Herttoniemenrannassa (Petter Wetterin tie 6), yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa pääkaupunkiseudulla. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. 

Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta.

Vertaisryhmät Helsingissä

Eroryhmä loka–marraskuussa

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto sekä Pienperheyhdistys järjestävät yhdessä viiden kerran eroryhmän torstaisin 20.10–17.11.2022 kello 17.30–19.30., Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6.

Ryhmässä käsittelemme erosurua ja -vihaa, itsetunnon rakentamista uudelleen, erovanhemmuutta sekä sitä, miten eron jälkeen lähteä kohti uutta. Ryhmän aikana saat myös kotitehtäviä ja ryhmää tukevaa materiaalia käyttöösi. Ryhmä on vertaistukiryhmä, joka perustuu yhteiseen keskusteluun ja kokemusten jakamiseen. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Ryhmään mahtuu rajattu määrä osallistujia.

Vetäjänä eroseminaariohjaaja ja YVPL:n asiantuntija Helka Belt.

Ryhmän hinta on 50 € ja lasku tulee olla maksettuna ennen toista tapaamiskertaa. Järjestämme maksuttoman lastenhoidon.

Ilmoittautuminen tästä 

Tiedustelut: helka.belt@yvpl.fi.

Etä-äitien illat Herttoniemenrannassa

Oletko lapsesi etävanhempi, asutko syystä tai toisesta eri osoitteessa kuin lapsesi? Tule mukaan vertaistukiryhmään kerran kuussa tiistaisin, alkaen ti 20.9., jossa jaetaan kokemuksia äitiydestä, sekä saadaan ja annetaan vertaistukea. Mukana vapaaehtoinen kokemusasiantuntija, ensimmäisellä kerralla Helka Belt Yhden vanhemman perheiden liitosta.

Kokoontumiset tiistai-iltaisin 20.9., 18.10. ja 22.11 klo 17.30–19.00.

Ensimmäisellä kerralla mahdollisuus osallistua myös verkon kautta, ilmoittaudu tästä ja kerro samalla tuletko paikan päälle, vai osallistutko etänä.  Jos haluat mukaan suunnittelemaan ryhmää, ota yhteys: helka.belt@yvpl.fi.  

Järjestäjät: Yhden vanhemman perheiden liitto YVPL ja Pienperheyhdistys ry.

Leskiperheiden tapaamiset

Leskiperheet kokoontuvat Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6, kerran kuussa ti 13.9.  alkaen. Samanaikainen lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille lapsille. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari. Yhteistyössä Nuoret lesket ry.

Muut syksyn kokoontumiset ovat tiistaisin 11.10. ja ti 8.11. klo 17.30–19.30.

Ilmoittaudu syyskuun tapaamiseen linkin kautta  ja kerro samalla hoitoon jäävän lapsen nimi, ikä, ruokavalio ja mahdolliset erityistarpeet.

Ilmoittaudu tästä viimeistään ti  6.9.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Itsellisten äitien vertaistapaamiset

Lahjasukusoluilla lapsen ilman kumppania saaneiden tapaamiset tällä hetkellä tauolla. 

Teinien vanhempien vertaistapaamiset

Teinien vanhempien vertaistapaamiset ovat kesätauolla, mutta suunnitteilla on virkistysviikonloppu Kaunissaareen. Kysy lisää Riikka Koolalta, etunimi.sukunimi@pienperhe.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Täysin yksin lastaan kasvattavat

Katso Jätkäsaaren yh-olkkari -perhekahvilat-sivulta, tällä hetkellä kesätauolla, toiminta jatkuu syyskuussa.

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaamiset

Yhden vanhemman sateenkaariperheet tapaavat toisiaan Sateenkaariperheet ry:n tiloissa. Lisätietoja: https://sateenkaariperheet.fi/toimintaa-ja-tukea/vertaistoiminta/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Yksin odottavat

YVPL ry (Yhden vanhemman perheiden liitto) järjestää säännöllisesti toimintaa yksin odottaville, lisätietoja https://www.yvpl.fi/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Jos  sinulla on ideoita uusista vertaisryhmistä, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!