Mikä on sinun vertaisryhmäsi? 

Vertaisryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Helsingin Herttoniemenrannassa, yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa pääkaupunkiseudulla. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Tältä sivulta löydät aikuisten, lasten sekä perheiden ryhmiä (linkeistä pääset oikeaan kohtaan) sekä Tenavatuvan lastenhoidon tarkemmat tiedot.

Kalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. 

Käytännön tietoa ja usein kysyttyjä kysymyksiä toimintaan osallistumisesta.

Pienperheyhdistyksellä on Facebookissa joitakin ryhmiä, joissa voit keskustella toisten yhden vanhemman perheiden aikuisten kanssa. Kysy lisää vertaistoiminnan koordinaattorilta.

Aikuiset

Yksin vauvan kanssa?

Oletko alle seitsemän kuukautisen lapsen vanhempi ja olet yksin? Mikäli olosi on ajoittain näköalaton, alavireinen tai epävarma, osallistu luottamukselliseen vertaistukiryhmään. 

Ryhmä kokoontuu Helsingissä tiistaisin klo 11.00–13.30: 4.6., 11.6., 18.6., 25.6., 2.7.,  9.7., 16.7., 23.7. ja 30.7. Lue ryhmän ohjelmasta tarkemmin

Itsellisten vanhempien avoin kahvila

Tule tapaamaan muita *itsellisiä vanhempia lapsineen! Myös raskaana olevat ovat tervetulleita. Tarjolla on keittoa ja kahvia/teetä, sekä juttuseuraa aikuisille ja leikkiseuraa lapsille. Seuraavat kerta tiistaina 18.6. Usein askartelemme tai leivomme yhdessä.

Lisätiedot: Hanna Pyöriä p. 044 793 6663, hanna.pyoria@pienperhe.fi

* lahjasukusoluilla lapsen ilman kumppania saaneet

PPY Lukupiiri

Liity mukaan rentoon, noin kerran kuussa kokoontuvaan Lukupiiriin. Mukaan saa aina tulla, vaikkei olisi kuukauden kirjaa lukenutkaan. Kokoontumiset Petter Wetterin tie 6.  Mukana vapaaehtoiset Minna ja Ulla. Lastenhoito järjestetään määräaikaan mennessä ilmoitetuille 1–10-vuotiaille. Seuraava tapaaminen: 24.6. klo 17.30–19.00 (kirjat päätetään tapaamisissa tai whats app-ryhmässä)

Lukupiirillä on oma Facebook- ja WhatsApp-ryhmä. Kysy lisää p. 040-640 3756.

Yksin ja välillä yksinäinen teini-ikäisen nuoren kanssa?

Ryhmä vuoroviikko- tai viikonloppuvanhemmille ja kenties täysin yksin 10–15-vuotiaan lapsesi eläville, jossa vaihdetaan ajatuksia vanhemmuuteen, elämään ja yksinäisyyteen liittyen taiteilun, hemmottelun ja kahvittelun lomassa samanhenkisten yhden vanhemman perheiden aikuisten kanssa. Tapaamiset: 11.5.–11.6. 

Leskiperheiden vertaistapaamiset

Leskiperheet tapaavat toisiaan kevätkaudella kerran kuussa Herttoniemenrannassa (Petter Wetterin tie 6). Tarjolla on teetä ja pientä iltapalaa. Lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille 1–10-vuotiaille lapsille. Mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari. Yhteistyössä Nuoret lesket ry. 

Sateenkaariperheiden yh-olkkari

Tapaamiset ovat vapaamuotoisia vertaiskeskustelutilaisuuksia sateenkaareville vanhemmille ja vanhemmuudesta haaveileville tai lasta odottaville. Yhden vanhemman sateenkaariperheelliset ja itselliset sateenkaarivanhemmat tapaavat  Sateenkaariperheet ry:n toimiston tiloissa, Haapaniemenkatu 7–9 C, 2. krs (Merihaka). Lastenhoitaja leikittää etukäteen ilmoitettuja 1–10-vuotiaita lapsia. Alle 1-vuotiaat voivat olla mukana aikuisten puolella. Mukana vapaaehtoiset Riikka ja Pia. Tarjolla kahvia, teetä sekä pientä naposteltavaa. 

Tapaamisissa noudatetaan Sateenkaariperheet ry:n turvallisemman tilan periaatteita. Tästä löydät lisätietoja tiloista.

Totaaliyhäreiden vertaisillat

Totaaliyhäreiden vertaisillat Kalevankadulla ovat toistaiseksi tauolla. Illat voidaan aloittaa uudestaan syksyllä, mikäli kysyntää on ja mikäli löytyy 1–2 vapaaehtoista toimintaa pyörittämään – ota siinä tapauksessa yhteyttä Hannaan, hanna.pyoria@pienperhe.fi

Lapset

Jalkapalloleikkikoulu 4-9-vuotiaille Vuosaaressa ja Malmilla

Pienperheyhdistyksen Yksin-hanke tarjoaa heinäkuussa (8.7.–19.7.) jalkapalloleikkikoulun yhden vanhemman perheiden lapsille. 8.7.–12.7. Vuosaaressa ja 15.7.–19.7. Malmilla. Ilmoittautuminen viimeistään 29.6.

Katsot tarkemmat tiedot jalkapalloleikkikoulusta

Ulkoliikuntakerho koululaisille

Kokoonnumme ke ja to 31.7.–1.8. klo 10–12 Herttoniemenrannan koripallokentällä, jossa leikitään ja pelataan osallistujien toiveiden mukaisia pelejä ja leikkejä. Ikäsuositus: 9–12-vuotiaat. Ohjaajina lastenhoitaja Cecilia ja kesätyöntekijä Sadaf. Lisätiedot: Hanna Pyöriä, hanna.pyoria@pienperhe.fi

Ilmoittautuminen tästä 29.7. mennessä

Perheet

Omintakeisia iltasatuja perheille 

Tule lapsesi kanssa kirjallisuuspiiriin, jossa taiteillaan ja seikkaillaan satujen ihmeellisessä maailmassa. Tapaamisten välissä perheet lukevat yhdessä sovitun iltasatukirjan ja tekevät ennalta annettuja tehtäviä kirjaan liittyen. Tapaamiset maanantaisin: 12.8, 19.8., 26.8. ja  2.9.  klo 17.15–19.00 sekä 9.9. klo 16.30–18.15. Lue lisää

Lisätietoja vertaistoiminnasta, Maria Koivuniemi, p. 040 640 3756 ja perhetoiminnasta: Susa Ruuhilahti, susanna.ruuhilahti(a)pienperhe.fi, p. 040 544 2272.

Tule vapaaehtoiseksi!

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Jos  sinulla on ideoita uusista vertaisryhmistä, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!