Ryhmätoiminta

Mikä on sinun vertaisryhmäsi? 

Vertaisryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Helsingin Herttoniemenrannassa (Petter Wetterin tie 6), yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa pääkaupunkiseudulla. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. 

Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta.

Vertaisryhmät Helsingissä

PPY Lukupiiri

Tervetuloa mukaan rentoon, noin kerran kuussa kokoontuvaan Lukupiiriin. Mukaan saa aina tulla, vaikkei olisi kuukauden kirjaa ehtinyt lukea. Mukana vapaaehtoinen Minna. Lastenhoitoa on, mikäli kolme perhettä sitä vähintään tarvitsee.

Helmikuussa ke 15.2. klo 17.30–19.00 eroasiantuntija Helka Belt tulee kertomaan kirjastaan Lapsellinen ero (2018). Kirja sisältää 20 erilaisen perheen tarinat, jotka vaihtelevat aina onnistuneesta uusperheestä ulkomaiseen lapsikaappaukseen. Ilmoittaudu tästä viimeistään 31.1. 

Lisätietoja Helkasta täältä

Maaliskuun tapaaminen pe 31.3., kirjana Majakanvartija (Emma Stonex) ja huhtikuun tapaaminen to 27.4., kirjana Olemisen sietämätön keveys (Milan Kundera.

Keskusteluun voit osallistua myös Lukupiirin omassa facebook ryhmässä.

Itsellisten vanhempien avoin kahvila

Lahjasukusoluilla lapsen ilman kumppania saaneiden tapaamiset jatkuvat. Tervetuloa tapaamaan muita itsellisiä vanhempia lapsineen! Myös raskaana olevat ovat tervetulleita. Tarjolla kahvia/teetä, juttuseuraa aikuisille ja leikkiseuraa lapsille. Voit piipahtaa hetkeksi tai jäädä pidemmäksi aikaa. Avoin kahvila on lauantaina 28.1. klo 10–13 Herttoniemenrannassa, osoitteessa Petter Wetterin tie 6.
Kahvilaan ei tarvitse ilmoittautua, mutta halutessasi voit soittaa tai laittaa viestiä: Liisa Kallioinen 040 544 2272, liisa.kallioinen@pienperhe.fi 

Leskiperheiden tapaamiset

Leskiperheet kokoontuvat Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6. Kevätkaudella leskiperheet tapaavat kerran kuussa: 7.2., 7.3., 11.4. ja 9.5. klo 17.30–19.30. Samanaikainen lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille lapsille. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari. Yhteistyössä Nuoret lesket ry.

Ilmoittaudu viimeistään ke 1.2. tästä  ja kerro samalla hoitoon jäävän lapsen nimi, ikä, ruokavalio ja mahdolliset erityistarpeet. Maaliskuun tapaamiseen voit ilmoittautua helmikuun tapaamisen jälkeen jne.

Jätkäsaaren yh-olkkari 

Helsingin jätkäsaaressa  kokoontuvat täysin yksin lastaan kasvattavat kerran kuussa tiistaisin kivoissa tiloissa. Vuoden nsimmäinen kerta on 7.2. klo 17–19 Hyvän toivon kappelilla, Länsisatamankatu 2628, Helsinki. Tarjolla vertaistukea, teetä ja pientä iltapalaa. Mukana Mia/Totaaliyhärit ry ja Riikka/PPY.  Muut kevään kokoontumiset 7.3., 4.4. ja 2.5. Mukaan mahtuu uusia perheitä, lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittaudu helmikuun kertaan tästä viim su 29.1. Kerro hoitoon jäävän 1–10-vuotiaan lapsen nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet. Alle 1-vuotiaat lapset ovat vanhemman mukana aikuisten puolella.

Yhteistyössä Totaaliyhärit ry, Tuomiokirkkoseurakunta ja YVPL.

Valoa kevääseen -ryhmä

Tunnetko itsesi joskus tai  usein yksinäiseksi? Kaipaatko syvempää yhteyttä toisiin ihmisiin, kuin mikä arjessasi tällä hetkellä mahdollistuu?

Ryhmän tavoitteena on luoda turvallinen tila kohdata toisia ja tukea osallistujien ystävystymistä. Ryhmässä keskustelemme, kirjoitamme ja teemme  erilaisia kehollisia harjoituksia. Mitään ennakkotaitoja et tarvitse, voit tulla ryhmään juuri sellaisena kuin olet.  

Maksuton ryhmä kokoontuu klo 13–15 lauantaisin: 4.3.,11.3.,18.3. ja 25.3. Ryhmänaikainen lastenhoito järjestetään 2–11-vuotiaille lapsille. Tarjolla myös teetä, kahvia ja pientä välipalaa. 

Lisätietoja: riikka.koola(at)pienperhe.fi

Hae ryhmään tästä viimeistään su 12.2.  ja vastaa samalla kysymyksiin: Millä lailla yksinäisyyden tunne vaikuttaa elämääsi tällä hetkellä? Mitä toivot ryhmältä?

Sateenkaariperheiden yh-olkkari   

Yhden vanhemman sateenkaariperheelliset ja itselliset sateenkaarivanhemmat tapaavat  Sateenkaariperheet ry:n toimiston tiloissa (Hämeentie 29 A, 7.krs, Kurvi) lauantaina 18.2. klo 15–17. Lastenhoitaja leikittää etukäteen ilmoitettuja 1-10-vuotiaita lapsia. Mukana vapaaehtoiset Riikka  ja Maria.

Tapaamiset ovat vapaamuotoisia vertaiskeskustelutilaisuuksia sateenkaareville vanhemmille ja vanhemmuudesta haaveileville tai lasta odottaville. Keskustelun aiheet ja käsitellyt teemat nousevat osallistujien omista toiveista, tarpeista ja kysymyksistä. Tarjolla kahvia, teetä sekä pientä naposteltavaa.

Lastenhoitajat leikittävät lapsia viereisessä leikkihuoneessa. Alle 1-vuotiaat voivat olla mukana aikuisten puolella.

Ilmoittaudu tapaamiseen tästä viimeistään 12.2.

Ratkaisukeskeinen ryhmä jaksamisen tueksi

Tuntuuko arki raskaalta? Onko oma jaksaminen hukassa? Haluatko lisää iloa ja voimia alkavaan vuoteen? Ryhmässä löydämme vahvuutesi, iloa ja onnellisuuttasi lisääviä tekijöitä. Huomaat, että sinussa on voimaa ja ratkaisuja johtaa omaa elämääsi kohti unelmiasi! Ryhmä on tarkoitettu kaikille yh-vanhemmille, jotka haluavat satsata itseensä ja lisätä omaa hyvinvointiaan. Ryhmää ohjaa vapaaehtoinen Satu Tillaeus, joka opiskelee ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi.

Ryhmä kokoontuu kolmesti: ti 24.1., ti 31.1. sekä ke 8.2. klo 17.30–19.00.

Teinien vanhempien vertaistapaamiset

Teinien vanhempien vertaistapaamiset ovat kesätauolla, mutta suunnitteilla on virkistysviikonloppu Kaunissaareen. Kysy lisää Riikka Koolalta, etunimi.sukunimi@pienperhe.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Yksin odottavat

YVPL ry (Yhden vanhemman perheiden liitto) järjestää säännöllisesti toimintaa yksin odottaville, lisätietoja https://www.yvpl.fi/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Jos  sinulla on ideoita uusista vertaisryhmistä, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!