Ryhmätoiminta

Mikä on sinun vertaisryhmäsi? 

Vertaisryhmät kokoontuvat Pienperheyhdistyksen tiloissa Helsingin Herttoniemenrannassa (Petter Wetterin tie 6), yhteistyökumppanien tiloissa tai muissa tiloissa pääkaupunkiseudulla. Ryhmän kohdalla kerrotaan tapaamisosoite.

Toimintakalenterista näet kaikki toiminnot aikajärjestyksessä. 

Täältä löydät tietoa toimintaan osallistumisesta.

Vertaisryhmät pääkaupunkiseudulla

PPY Lukupiiri

Liity mukaan rentoon, noin kerran kuussa kokoontuvaan Lukupiiriin. Mukaan saa aina tulla, vaikkei olisi kuukauden kirjaa lukenutkaan. Kesäkuun tapaaminen on ma 19.6. klo 17.30–19.00, Petter Wetterin tie 6. Kesäkuun kirjana on Elena Ferranten Loistava ystäväni. Mukana vapaaehtoiset Minna ja Ulla.

Ilmoittaudu tästä

Lastenhoito järjestetään linkin kautta määräaikaan mennessä ilmoitetuille 1–10-vuotiaille. Ilmoittauduthan viimeistään ma 12.6.

Keskusteluun kirjoista ja lukemisesta voit osallistua myös Lukupiirin omassa Facebook-ryhmässä.

Keskusteluun voit osallistua myös Lukupiirin omassa facebook ryhmässä.

Itsellisten vanhempien avoin kahvila

Lahjasukusoluilla lapsen ilman kumppania saaneiden tapaamiset. Tervetuloa tapaamaan muita itsellisiä vanhempia lapsineen! Myös raskaana olevat ovat tervetulleita. Tarjolla kahvia/teetä, juttuseuraa aikuisille ja leikkiseuraa lapsille. Voit piipahtaa hetkeksi tai jäädä pidemmäksi aikaa Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6. Kahvilaan ei tarvitse ilmoittautua.

Viestit ja soitot: Liisa Kallioinen p. 040 544 2272, liisa.kallioinen@pienperhe.fi 

Mun juttu – tarinoiden viikonloppu 12–15-vuotiaille, joiden vanhemmat ovat eronneet 

Leirikeskus Sopukassa järjestetään pe–su 11.–13.8. Tarinateatterityöpaja nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Teatterin, leikin ja ilon avulla löydetään mun juttu. Tarinateatterin keinoin käsitellään ajatuksia, tunteita ja tarinoita. Nuorten omien tarinoiden löytymisessä auttavat kaksi tarinateatteriohjaajaa, joilla on monipuolista ammattitaitoa ja vankka kokemus nuorten kanssa työskentelystä. He luovat työpajaan luottamuksellisen tilan, jossa on turvallista avautua omille ja muiden tarinoille. 

Työpajaan osallistuvat 12–15-vuotiaat. Muut perheenjäsenet saavat nauttia täysihoidosta ja luonnosta (teinit eivät voi olla Sopukassa ilman omaa aikuista). Etusijalla ovat ensikertalaiset ja ne, joiden vanhempien erosta on 6 kk–2 v. 

Omavastuuosuus leiristä: tarinateatteriin osallistuva teini 50 €, aikuinen 90 €, pikkusisarukset 30 €/lapsi 

Ilmoittaudu mukaan 31.5. mennessä tästä

Kysy lisää: Lapsitoiminnan kehittäjä Liisa Kallioinen liisa.kallioinen@pienperhe.fi, 040 544 2272 

Yksinhuoltajaperheiden perjantairyhmä Mellunmäessä 

Kaivattu arjen hengähdystauko Me-talo Meltsissä (Ounasvaarantie 9) perjantaisin 19.5., 2.6., 16.6. ja 30.6.  klo 17–19. Ryhmä kokoontuu joka toinen perjantai-ilta jakamaan kuulumisia vertaisseurassa ja on tarkoitettu lähialueella asuville yksinhuoltajaperheille. Illoissa on iltapalaa ja yhteistä keskustelua vaihtuvista teemoista. Ilta aloitetaan iltapalalla klo 17.00–17.30, ja lastenhoito on järjestetty 1–10-vuotiaille lapsille klo 17.30–19.00. Ohjaajana Meltsin vapaaehtoinen vertaisohjaaja Pauliina.

Hae tästä mukaan neljän kerran kokonaisuuteen 14.5 mennessä 

Ryhmä on maksuton, mutta vaatii Meltsin jäseneksi rekisteröitymisen ilmoittautumislinkin kautta. Muista tarkistaa etukäteen pääsetkö mukaan kaikkiin iltoihin. Meltsi ilmoittaa ryhmävalinnoista maanantaina 15.5. 

Sateenkaariperheiden yh-olkkari   

Yhden vanhemman sateenkaariperheelliset ja itselliset sateenkaarivanhemmat tapaavat Sateenkaariperheet ry:n toimiston tiloissa (Hämeentie 29 A, 7.krs, Kurvi).  Lastenhoitaja leikittää etukäteen ilmoitettuja 1–10-vuotiaita lapsia. Alle 1-vuotiaat voivat olla mukana aikuisten puolella.

Tapaamiset ovat vapaamuotoisia vertaiskeskustelutilaisuuksia sateenkaareville vanhemmille ja vanhemmuudesta haaveileville tai lasta odottaville. Keskustelun aiheet ja käsitellyt teemat nousevat osallistujien omista toiveista, tarpeista ja kysymyksistä. Tarjolla kahvia, teetä sekä pientä naposteltavaa. Tapaamisissa noudatetaan Sateenkaariperheet ry:n turvallisemman tilan periaatteita. Tilat ovat esteelliset – lue tästä lisää.

Teinien vanhempien vertaistapaamiset

Tapaamiset tällä hetkellä tauolla, mutta syksyksi 2023 suunnitellaan vertaisryhmää. Lisätietoja: Riikka Koola, etunimi.sukunimi@pienperhe.fi

Yksin odottavat

YVPL ry (Yhden vanhemman perheiden liitto) järjestää säännöllisesti toimintaa yksin odottaville, lisätietoja https://www.yvpl.fi/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lisätietoja vertaistoiminnasta: Riikka Koola, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040 640 3756

Uusia vertaisryhmiä perustetaan perheiden toivomusten ja vertaisohjaajien kiinnostuksen mukaan. Jos  sinulla on ideoita uusista vertaisryhmistä, ota yhteyttä Riikkaan ja sovi tapaaminen!

Monikulttuuristen yh-perheiden piknik /

Lämpimästi tervetuloa perhepiknikille 17.6. klo 14-17, Brahen leikkipuistoon. Jutellaan, pidetään hauskaa, leikitään lasten kanssa. Piknik-eväitä tarjolla, ottakaa mukaan omat piknik-huovat, vesipullot, aurinkorasvat jne. mukaan. Sateen sattuessa olemme leikkipuiston sisätiloissa.

Piknikin järjestävät Familia ry:n BeLingual-hanke, Pienperheyhdistys ry:n ja Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry.

Ilmoittaudu tästä viimeistään ma 5.6.