Mummila

Mummilan vapaaehtoiset antavat iloa ja tukea yhden vanhemman perheiden lasten elämään. Vapaaehtoiset toimivat lapsen kummi-isovanhempina tai ovat mukana toteuttamassa tapahtumia yhden vanhemman perheille.

Mummila on kolmen polven toimintaa lapsille, lapsiperheille ja isovanhemmille. Toimintaa on järjestetty pääkaupunkiseudulla vuodesta 2003 lähtien.

"Mummilan toiminta merkitsee minulle iloista mieltä, ymmärrystä perheiden arkeen sekä tunteen, että kuulun yhteiskuntaan osallistuvana ihmisenä!

Lasten kummi-isovanhemmat

Vapaaehtoisten seuraa toivotaan lapsille monissa yhden vanhemman luotsaamissa perheissä, joissa lapsilta puuttuu suhde omaan isovanhempaan. Mummila-toiminnassa vapaaehtoinen tapaa lasta säännöllisesti ja tapaamiset sovitaan perheen kanssa yhdessä. 

Lapsi ja Mummilan mummi istuvat puun päällä metsäretkellä.

Vapaaehtoisten työpanos on arvokas. Isovanhemmille kummilapsineen järjestetään kivoja yhteisiä tapahtumia ja muuta toimintaa noin joka toinen kuukausi. 

Mummilan tapahtumat

Vapaaehtoisia tarvitaan myös suunnittelemaan ja toteuttamaan yhden vanhemman perheille suunnattuja tapahtumia. Erilaisia perinnejuhlia, leikkituokioita, juhlia ja retkiä järjestetään säännöllisesti. Mummilan vapaaehtoisten teatteriryhmä Teatteri Tuulahdus esiintyy niin omissa tapahtumissa kuin myös messuilla, kouluissa ja kirjastoissa.

Mummilan vapaaehtoisten koulutus 

Lähde mukaan iloiseen toimintaan! Kurssilla perehdytämme vapaaehtoiset toiminnan periaatteisiin ja keskustelemme vapaaehtoisten motiiveista, elämäntilanteesta, odotuksista ja perheiden toiveista sekä toimintaan liittyvistä käytännön asioista ja haasteista. Kurssi pidetään yleensä Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemenrannassa. 

Tervetuloa kurssille ja mukaan Mummilan vapaaehtoiseksi!

Kysy lisää toiminnasta

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Pauliina Lintula p. 050 378 0051 tai mummila(a)pienperhe.fi

Mikäli haluat hakea lapsellesi kummimummia tai -vaaria, lue täältä lisätietoja ja ole yhteydessä toiminnan koordinaattoriin.