Näin voit vaikuttaa

1. Lue ja ota selvää yksinhuoltajien tilanteesta. Seuraa Pienperheyhdistyksen tiedotusta ja näitä sivuja. 

2. Osallistu yhdistyksen tilaisuuksiin. Tapaa toisia ja jaa ajatuksia yhden vanhemman perheiden tilanteesta: arjesta, työstä, haasteista, taloudesta, lasten kasvatuksesta. Tule mukaan suunnittelemaan aluevaalikampanjaa Hauholle 19.11.-21.11.2021! Ilmoittaudu viimeistään 25.10.  

3. Tule vaalitilaisuuksiin ja muihin yhteisiin tapaamisiin suunnittelemaan, ajattelemaan yhdessä ja kuuntelemaan toisia. Keskustelusta syntyy usein uusia ideoita, ja on hyvä huomata, että meitä on monta. Tiedotamme myöhemmin tulevista tapaamisista. 

4. Lähde vaalitilaisuuteen ja kerro, että olet yksinhuoltaja tai huolestunut yksinhuoltajien tilanteesta. Kerro oma tarinasi. Ota ystäviä, naapureita ja tuttavia mukaan. Käytä rohkeasti puheenvuoro, kun tulee yleisökysymysten aika. Jos olet ehdokkaana vaaleissa, käytä hyödyksesi täältä löytyvä tieto, ja aja yhden vanhemman perheiden asioita.

5. Kirjoita omista kokemuksistasi liittyen yhden vanhemman perheen tilanteisiin: palveluihin, ajankäyttöön, lähipalveluiden tärkeyteen jne. ja lähetä ne vuokko.karvinen (at) pienperhe.fi julkaistavaksi Pienperheyhdistyksen kotisivulla. Voit kirjoittaa nimimerkillä.

8. Jaa oma tarinasi sosiaalisessa mediassa ja laita linkki näille sivuille. Voit myös kirjoittaa mielipidekirjoituksen. 

7. Jaa näiden vaalisivujen ajatuksia sosiaalisessa mediassa, jaa Pienperheyhdistyksen päivityksiä eteenpäin omille ystävillesi. Yhdistys löytyy Instagramista, Twitteristä ja Facebookista.

8. Ota selvää ehdokkaista ja siitä, mitä asioita he ajavat. Ota yhteyttä heihin, kysele! Lue vinkkejä ehdokkaan valitsemiseen.

9. Ryhdy äänestysagentiksi: Johdata asuinalueesi toisia yksin arkea pyörittäviä vanhempia äänestämään. Voitte viihdyttää toistenne lapsia sillä välin kun kukin käy äänestämässä. Kerro missä voisit  tavata omalla asuinalueellasi äänestyspäivänä. Menkää äänestyksen jälkeen vaalikahveille (ehkä ulos oman termarin kanssa).

10. ÄÄNESTÄ ennakkoon tai varsinaisena vaalipäivänä 23.1.2022. Ennakkoäänestys kotimaassa on 12. – 18.1.2022 ja ennakkoäänestys ulkomailla 12. – 15.1.2022.