Yhdistys yhden vanhemman perheille

Pienperheyhdistys ry on edistänyt yhden vanhemman perheiden hyvinvointia 56 vuoden ajan. Helsingin Ensikodissa asuneet äidit perustivat yhdistyksen vuonna 1968 toiminnan tueksi ja vaikuttaakseen yhteiskunnan epäkohtiin.

Toimintaa yhden vanhemman perheille

Pienperheyhdistys on kansalaisjärjestö, jonka toimintaan voi kaikki yhden vanhemman perheet. osallistua monin tavoin. Yhdistys järjestää vertaistoimintaa (perhekahviloita, retkiä, leirejä, ryhmiä), vapaaehtoistoimintaa (mieskaverit, kummimummit ja -vaarit) ja tarjoaa osallistujille mahdollisuuden toimia yhdessä ja vaikuttaa asioihin. Eron kohdanneet perheet huomioidaan ja yhden vanhemman perheiden lasten harrastamista tuetaan. 

Pienperheyhdistyksessä  on yli 600 jäsenperhettä, yli 350 vapaaehtoista, 11 työntekijää ja noin 50 tuntipalkkaista lastenhoitajaa ja ohjaajaa.

On hienoa päästä osallistumaan lasten kanssa juttuihin, joihin muuten ei olisi taloudellisesti mahdollista osallistua. On myös mukava tavata ihmisiä, jotka ymmärtävät yksinhuoltajan elämää :)

Pienperheyhdistyksen tekemiä kannanottoja voit seurata täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Rahoittajat ja yhteistyö

Pienperheyhdistyksen toimintaa rahoittavat Sosiaali- ja terveysministeriö (STEA), Helsingin kaupunki, Vantaa-Keravan hyvinvointialue sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue. Pienperheyhdistyksen kehittämää Mieskaveritoimintaa tukee Ragnar Ekbergin säätiö. 

Pienperheyhdistys on Ensi- ja turvakotien liiton ja Soste ry:n jäsenjärjestö

Muita yhteistyökumppaneita

Voimia vanhemmille, mahdollisuuksia lapsille. Äiti lapsen kanssa hiekkalaatikolla.