Yhdistys yhden vanhemman perheille

Pienperheyhdistys on edistänyt yhden vanhemman perheiden hyvinvointia jo yli 50 vuoden ajan. Helsingin Ensikodissa asuneet äidit perustivat yhdistyksen vuonna 1968 toiminnan tueksi ja vaikuttaakseen yhteiskunnan epäkohtiin.

Toimintaa yhden vanhemman perheille

Pienperheyhdistys on kansalaisjärjestö, jonka toimintaan voi osallistua monin tavoin. Yhdistys järjestää vertaistoimintaa (perhekahviloita, retkiä, leirejä, ryhmiä), vapaaehtoistoimintaa (mieskaverit, kummimummit ja -vaarit, tukihenkilöt) ja tarjoaa osallistujille mahdollisuuden toimia yhdessä ja vaikuttaa asioihin.  Eroperheet huomioidaan ja yhden vanhemman perheiden lasten harrastamista tuetaan. Yhdistyksen järjestämää toimintaa voit seurata toimintakalenterista.

"On hienoa päästä osallistumaan lasten kanssa juttuihin, joihin muuten ei olisi taloudellisesti mahdollista osallistua. On myös mukava tavata ihmisiä, jotka ymmärtävät yksinhuoltajan elämää :)"

Pienperheyhdistyksessä on yli 600 jäsenperhettä, yli 300 vapaaehtoista, 11 vakituista työntekijää ja noin 50 tuntipalkkaista lastenhoitajaa ja ohjaajaa.

Rahoittajat ja yhteistyö

Pienperheyhdistyksen toimintaa rahoittavat Sosiaali- ja terveysministeriö (STEA) Veikkauksen tuella ja Helsingin kaupunki. Pienperheyhdistyksen kehittämää Mieskaveritoimintaa tukee Ragnar Ekbergin säätiö.

Yhteistyökumppaneita ovat mm. Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, sosiaalialan oppilaitokset, seurakunnat, Setlementtiliitto, Lastensuojelun keskusliitto, Soste sekä useat muut järjestöt ja yritykset.

Voimia vanhemmille, mahdollisuuksia lapsille. Äiti lapsen kanssa hiekkalaatikolla.

Haluatko lähettää viestiä Pienperheyhdistyksen hallitukselle? Täytä oheinen lomake. Sekä nimi-, sähköposti- että viestikentät ovat pakollisia.