Yhdistys yhden vanhemman perheille

Pienperheyhdistys on edistänyt yhden vanhemman perheiden hyvinvointia jo 50 vuoden ajan.

Pienperheyhdistys on kansalaisjärjestö, jonka toimintaan voi osallistua monin tavoin. Helsingin Ensikodissa asuneet äidit perustivat yhdistyksen vuonna 1968 toiminnan tueksi ja vaikuttaakseen yhteiskunnan epäkohtiin.

Pienperheyhdistys järjestää vertaistoimintaa (perhekahviloita, retkiä, leirejä, ryhmiä), vapaaehtoistoimintaa (mieskaverit, kummimummit ja -vaarit, tukihenkilöt) ja tarjoaa osallistujille mahdollisuuden toimia yhdessä ja vaikuttaa asioihin.  Eroperheet huomioidaan ja yhden vanhemman perheiden lasten harrastamista tuetaan. Yhdistyksen järjestämää toimintaa voit seurata toimintakalenterista.

"On hienoa päästä osallistumaan lasten kanssa juttuihin, joihin muuten ei olisi taloudellisesti mahdollista osallistua. On myös mukava tavata ihmisiä, jotka ymmärtävät yksinhuoltajan elämää :) Myös toiminnan vastuuhenkilöt, erityisesti PPY:n henkilökunta, on aina ollut todella ystävällistä ja huumorintajuista porukkaa."

Pienperheyhdistyksessä on yli 600 jäsenperhettä, yli 300 vapaaehtoista, 11 vakituista työntekijää ja noin 50 tuntipalkkaista lastenhoitajaa ja ohjaajaa.

Pienperheyhdistyksen toimintaa rahoittaa STEA, Helsingin kaupunki ja Ragnar Ekbergin säätiö.