Pienperheyhdistyksen hallitus toimikaudella 2017

Tea Jakobson

Tuija Taivainen

ALLAOLEVALLA LOMAKKEELLA VOIT LAITTAA VIESTIÄ HALLITUKSELLE

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Pienperheyhdistys ry on yksivanhempaisten perheiden järjestö. Yhdistyksen perustehtävä on edistää lasten hyvinvointia tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia ja tukemalla vanhemmuutta. Yhdistyksessä voi toimia monilla eri tavoilla.

Suomalaisista lapsiperheistä noin viidennes on yhden vanhemman perheitä. Pääkaupunkiseudun suurissa kaupungeissa yhden vanhemman perheiden osuus on vielä suurempi. Helsingissä joka kolmannen, Espoossa ja Vantaalla joka neljännen lapsiperheen arki pyörii yhden vanhemman voimin. Suuri osa yhden vanhemman perheistä pärjää hyvin.

Helsingin ensikodissa asuneet äidit perustivat yhdistyksen vuonna 1968 edunvalvonnan ja yhdessäolon tueksi. Yhdistys perustettiin nimellä AU-yhdistys, mikä kertoo yhteiskunnallisesta tilanteesta. Nimi muutettiin Pienperheyhdistykseksi vuonna 1984. Yhdistys on Ensi- ja turvakotien liiton jäsenjärjestö.

Toimintaa rahoittavat Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuella ja Helsingin kaupunki. Pienperheyhdistyksen kehittämää Mieskaveritoimintaa tukee Ragnar Ekbergin säätiö.

Yhteistyökumppaneita ovat mm. Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, sosiaalialan oppilaitokset, seurakunnat, Setlementtiliitto, Lastensuojelun keskusliitto, Soste ja useat muut järjestöt ja yritykset.

Pienperheyhdistys teki ensimmäisenä Suomessa ehdotuksen tapaamispaikkatoiminnan aloittamisesta ja käynnisti toiminnan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa vuonna 1983. Tämän jälkeen toiminta levisi ympäri Suomea. Kansalaistoiminta saavutti tavoitteensa, kun tapaamispaikkatoiminta siirtyi kuntien vastuulle vuonna 2015. Lisätietoja Helsinkiläisten lasten tapaamispaikka-asioista saat Helsingin kaupungin sivuilta