Näin voit osallistua

1. Lue ja ota selvää yksinhuoltajien tilanteesta. Seuraa Pienperheyhdistyksen tiedotusta ja näitä sivuja. Tule mukaan suunnittelemaan vaalitilaisuuksia ja tiedotusta, ilmoittaudu kaisli.syrjanen (at) pienperhe.fi tai vuokko.karvinen (at) pienperhe.fi

2. Osallistu yhdistyksen tilaisuuksiin; tapaa toisia ja jaa ajatuksia yhden vanhemman perheiden tilanteesta: arjesta, työstä, haasteista, taloudesta, lasten kasvatuksesta... Toimintaa on tällä hetkellä verkossa.

3. Tule vaalitilaisuuksiin ja muihin yhteisiin tapaamisiin suunnittelemaan, ajattelemaan yhdessä ja kuuntelemaan toisia. Keskustelusta syntyy usein uusia ideoita, ja on hyvä huomata, että meitä on monta. 

4. Lähde vaalitilaisuuteen ja kerro, että olet yksinhuoltaja tai huolestunut yksinhuoltajien tilanteesta. Kerro oma tarinasi. Ota ystäviä, naapureita ja tuttavia mukaan. Käytä rohkeasti puheenvuoro, kun tulee yleisökysymysten aika. Jos olet ehdokkaana vaaleissa, käytä hyödyksesi täältä löytyvä tieto, ja aja yhden vanhemman perheiden asioita.

5. Kirjoita omista kokemuksistasi liittyen yhden vanhemman perheen tilanteisiin: palveluihin, ajankäyttöön, lähipalveluiden tärkeyteen, lasten harrastusmahdollisuuksiin Pienperheyhdistyksen kotisivulla – voit kirjoittaa nimimerkillä. Jaa oma tarinasi sosiaalisessa mediassa ja laita linkki näille sivuille. Kirjoita mielipidekirjoitus. Kirjoita blogi-kirjoitus ja julkaise se omassa blogissasi tai tarjoa sitä julkaistavaksi Pienperheyhdistyksen blogissa.

6. Jaa näiden vaalisivujen ajatuksia sosiaalisessa mediassa, jaa Pienperheyhdistyksen päivityksiä eteenpäin omille ystävillesi. Yhdistys löytyy Instagramista, Twitteristä ja Facebookista.  Käytetään aihetunnistetta #SamanarvoinenArki

7. Osallistu Pienperheyhdistyksen vuosikokoukseen maaliskuussa (jos et ole vielä jäsen, liity pian!) ja vaikuta yhdistyksen toimintaan.

8. Ota selvää ehdokkaista ja siitä, mitä asioita he ajavat. Ota yhteyttä heihin, kysele! Lue vinkkejä ehdokkaan valitsemiseen.

9. Ryhdy äänestysagentiksi: Johdata asuinalueesi toisia yksin arkea pyörittäviä vanhempia äänestämään. Voitte viihdyttää toistenne lapsia sillä välin kun kukin käy äänestämässä. Kerro missä voisit  tavata omalla asuinalueellasi äänestyspäivänä. Menkää äänestyksen jälkeen vaalikahveille (ehkä ulos oman termarin kanssa).

10. ÄÄNESTÄ ennakkoäänestyspäivinä 26.5.-8.6. tai varsinaisena vaalipäivänä 13.6.!

Takaisin kuntavaalisivulle. 


 

Pienperheyhdistys kahvitteli Helsinkiläisten pienperheellisten kuntavaaliehdokkaiden kanssa. Katso tapahtuman parhaat palat  YouTubesta.