Hae lapsellesi mieskaveri

Niin tytöt kuin pojat yhden vanhemman luotsaamissa perheissä hyötyvät aikuisen kaverin seurasta. Jos perheesi lähipiirissä ei ole miehiä, voit hakea lapsellesi mieskaveria, jota hän tapaa säännöllisesti. 

Miten haen mieskaveria?

Mieskaverin saaminen alkaa äidin hakemuksesta. Voit kirjoittaa vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostilla tai olla suoraan yhteydessä oman alueesi Mieskaveritoiminnan koordinaattoriin. Viestin saatuaan hän ottaa sinuun yhteyttä, haastattelee ja kertoo toiminnasta tarkemmin. Mieskaverit perehdytetään toimintaan omalla kurssillaan.  

Kullekin lapselle etsitään mahdollisimman sopiva kaveri hakemusten ja haastattelujen perusteella. Kun sopiva vapaaehtoinen löytyy, järjestetään yhteinen tapaaminen perheen ja vapaaehtoisen kanssa. 

Kaveritoiminta vaatii keskinäistä luottamusta, johon pyritään yhteisillä keskusteluilla. Äiti ja mieskaveri tapaavat ensin kahdestaan. Jos yhteistyö tuntuu toimivan, sovitaan tapaamisesta äidin, mieskaverin ja lapsen kanssa. Tutustumisvaiheessa kannattaa edetä rauhallisesti. Äidin rooli on alussa tärkeä, sillä keskusteluissa sovitaan raamit onnistuneelle kaverisuhteelle. 

Mieskavereiden verkkosivuilta löydät muiden kokemuksia ja lisätietoa hakua varten. 

 

Yhteystiedot

Helsinki ja Uusimaa: 

koordinaattori Petriina Perkiömäki

050 302 1359 petriina.perkiomaki@pienperhe.fi

Yhteystiedot muualla Suomessa| Mieskaverit