Vaalien jälkeen

29.4.2019

Aloitimme Pienperheyhdistyksen oman kampanjan luomisen jo viime vuoden marraskuussa toimintapäivässä, jossa mietimme, mitä kaikkea alamme yhdessä tekemään vaaleihin liittyen. Jatkoimme pohdintaa Sopukassa vaikuttamisleirillä, jossa teemaksi muotoutui: Lasten aika on nyt – yhden aika ei riitä.

Laitoimme myös samoihin aikoihin käyntiin kirjoituskilpailun samalla teemalla. Saimme tekstejä yhteensä 11 ja ne kaikki julkaistiin täällä Pienperheyhdistyksen blogissa. Tekstit olivat erinomaisia ja kaikki teemaa kuvaavia. Tämän lisäksi vaaleihin kuului paljon yhteistä tekemistä, äänestämiseen aktivointia ja suunnittelua yhdessä toiminnassa mukana olevien kanssa. Kävimme esimerkiksi aktiivisten jäsenten kanssa Hakaniemen torilla keskustelemassa ehdokkaiden kanssa heidän perhepoliittisista näkemyksistään.

Järjestimme myös kaksi vaalipaneelia, joista toisen järjestimme yhdessä Yhden vanhemman perheiden liiton kanssa. Vaalipaneelit olivat mielenkiintoisia ja myös niissä oli paikalla meidän aktiivisia osallistujiamme. Vaalit näkyivät myös monipuolisesti Pienperheyhdistyksen eri kanavissa. Sosiaalinen media on toimiva ja aktiivinen väylä viestiä vaaleihin liittyvistä teemoista. Tavoitimme mielestämme hyvin ihmisiä vaaleihin liittyen.

Kiitos kaikille kaikille kevään aikana vaalitoiminnassa mukana olleille! Vaikka vaalit on nyt pidetty, ei vaikuttaminen kuitenkaan lopu tähän. Hallitusta muodostetaan pikkuhiljaa, mutta millä kokoonpanolla – se jää nähtäväksi. Pian myös järjestetään eurovaalit, joissa tunnetusti äänestysaktiivisuus on todella matala.

Jatketaansiis taas aktiivisesti vaikuttamisteemojen parissa!

Petriina Perkiömäki

Kansalaistoiminnan suunnittelija