Kuinka alkaa vaikuttamaan?

Tämä teksti on yksi eduskuntavaaleihin liittyvistä blogikirjoituksista. LASTEN AIKA ON NYT - YHDEN AIKA EI RIITÄ.

9.4.2019

Kevään eduskuntavaalit lähestyvät ja ne tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden päästä vaikuttamaan laajemmin yhteiskunnallisesti. Jokaisella ihmisellä on itselle tärkeitä asioita, joihin kaipaisi elämässään muutosta. Usein ihmiset kokevat olevansa ongelmien ja haasteiden keskellä yksin. Totuus kuitenkin on, että Suomessa on tuhansia ja tuhansia samassa tilanteessa olevia. Esimerkiksi yhden vanhemman perheiden kohdalla yhteiskunnan rakenteet ja jäykkyys aiheuttavat haasteita monen perheen arkeen.

Arvot ja asenteet ovatkin sitten jo toinen juttu. Ne asuvat oman näköisinä meistä jokaisessa, mutta myös yhteiskunnallisessa päätöksen teossa. Arvot ja asenteet ovat vuosikymmenien kuluessa muuttuneet, huomaatko sinäkin näin käyneen? Ei nykyään kaikki ole paremmin, moni asia kylläkin, mutta se entinenkin kannattaisi tiedostaa ja oppia siitä ja säilyttää se, mikä todella on arvokasta. Yhteisöllisyys, talkooajatus ja se kuuluisa talvisodan henki.

Yksinhuoltajan on vaikea kehittää lisäaikaa vaikuttamiseen. Aika on kortilla usein kahden vanhemmankin perheissä. Äidit tarvitsevat vaikuttamisasioissa myös kannustusta ja tukea. Yksin ei jaksa. Kuitenkin tarjoamalla esimerkiksi yhdistystoiminnan kautta perheille mahdollisuuksia lastenhoitoon, voivat äidit ryhtyä vaikuttamishommiin ja niin PPY on toiminut nyt.


-Tämä teksti on kirjoitettu kolmen vaikuttamisesta innostuneen henkilön toimesta prosessikirjoituksena