Yksi plus nolla ei ole kaksi – Mihin yhden vanhemman aika riittää

22.2.2019

Tämä kirjoitus on yksi eduskuntavaaleihin liittyvistä blogikirjoituksista, jossa yhdistyksen jäsenet, osallistujat, työntekijät ja yhteistyökumppanit kertovat yhden vanhemman perheitä koskettavista asioista. LASTEN AIKA ON NYT – YHDEN AIKA EI RIITÄ

Lasta pitäisi kuljettaa harrastuksiin, tietenkin yksinhuoltaja haluaa tarjota samaa hyvää lapsilleen kuin kaikki muutkin. Harrastukset antavat iloa ja onnellisuutta – edes lapselle. Viikko toisensa jälkeen yh tekee havaintoja, miten toisia lapsia kuljettaa vuoronperään kaksi vanhempaa, joillakin onnekkaimmilla kuljetuksiin osallistuu jopa isovanhemmatkin.

Yksinhuoltaja miettii pesemättömiä pyykkejä ja siivoamatonta kotia ja jälleen näkee, miten yksi ei voi olla sekä tukemassa lasta harrastuksessa että pitämässä huolta arjen velvollisuuksista kotona. Sillä yhdellä ei ole toista jakamassa velvoitteita – aika on kortilla.

Lapsen hyvä on etusijalla. Kodin hoidosta voi luistaa; pölyyn ei kuole. Mutta pahimpana: omasta hyvinvoinnistaan joutuu luopumaan kokonaan. Kuka olisi lapsen kanssa, kun äiti menee joogaan? Pieni lapsi kun ei pärjää yksin edes  sitä paria tuntia. Millä ajalla yksinhuoltaja pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan ja voimavarojensa uudistumisesta? Kauanko annettavaa riittää työssä ja kotona - koska saa omaa aikaa itselle?


-Yh