Lasten oppeja äideille – tarinoita elämästä

16.4.2018

Hidasta elämää -blogin äitikirjoittajat kokosivat parhaat oppinsa yhteisen kirjan kansien väliin. Syntyi huikea kokoama tarinoita, joissa kahdenkymmenenkahdeksan lapsen opettamat asiat avautuvat kiehtovista näkökulmista. Kirjassa on lapsia vauvasta aikuisiin.

Kirjan teemoina ovat odotukset, tunteet, läsnäolo, itsetuntemus, herkkyys, vapaus ja jatkumo. Peilipintaa löytyy moneen kasvuvaiheeseen. Äitiyteen voi valmistautua, mutta todellisuus on paljon monimuotoisempi ja ihmeellisempi kuin osaamme kuvitellakaan.

Äidiksi syntyminen on lahja, joka vaikuttaa koko elämän läpi. Lapsi opettaa äidilleen ainakin yhtä paljon kuin äiti omalle lapselleen. Vuorovaikutukseen sisältyy mahtavia mahdollisuuksia, tärkeintä tässä on läsnäolo. Aina sen ei tarvitse merkitä jatkuvaa intensiivistä yhdessä olemista. Läsnä voi olla mentaalisesti myös toisesta huoneesta käsin tai kyllä, jopa verkon välityksellä, kunhan aikaa yhdessä olemiselle löytyy tarpeeksi myös kasvokkain. Tärkeä kysymys on se, millainen äiti juuri sinä haluat olla, ja mitä sinun lapsesi haluaa sinulle opettaa?

Kirja sopii mainiosti äitienpäivälahjaksi, itsellesi tai läheisellesi.

Mikä on sinun lapsesi parhain opetus sinulle? Jaa muistosi Facebookissa. Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan kaksi Lasten oppeja äideille -kirjaa äitienpäiväviikon keskiviikkona.

Marika Rosenborg
Mieskaveritoiminnan ohjaaja ja yksi kirjan äitikirjoittajista