Suurkiitos ja näkemiin!

Katson ulos ikkunasta toukokuisena päivänä ja ihastelen sinistä taivasta ja kirkasta aurinkoa, joko talvi on vihdoin ohi? Puoli vuotta on kulunut siitä, kun aloitin työnteon Pienperheyhdistyksessä. Tähän puoleen vuoteen mahtui paljon monenmoista.

Sain ohjaajakseni erittäin ahkeran ja mukavan henkilön, joka piti minusta huolta joka käänteessä. Työyhteisö vaikutti avoimelta ja ihmiset toivottivat minut lämpimästi tervetulleeksi. Vierailin ensimmäisenä päivänäni Soppakuppilassa – hienoja ihmisiä erilaisine tarinoineen, joilta sain oppia ja joiden kanssa sain jakaa omia ajatuksiani. Lasten kanssa oli kiva leikkiä ja työni puolesta sainkin kohdata ihmisiä aina taaperoikäisistä itseäni reilusti vanhempiin.

Järjestömaailmassa saa tehdä kaikenlaista, mikä on itselleni tuttua toimiessani vapaaehtoistyön merkeissä eri järjestöissä. Erinomaisessa järjestössä sekä työntekijöillä että vapaaehtoisilla on suuri merkitys! Suurimpina eroina työtä tekevän ja vapaaehtoisen välillä näenkin sen, että ajattelu- ja valmistelutyötä tehdään huomattavasti enemmän työntekijän roolissa. Työntekijänä on myös laajemmat vastuut, jotka eivät näy aina ulospäin kaikille. Näitä asioita opin arvostamaan kovasti tehdessäni kollegojeni kanssa monipuolisesti työtä aina toimiston arjen paperien pyörittelystä leirijärjestelyihin.

Pienperheyhdistyksen jäsenistöön ja osallistujakuntaan mahtuu ihmisiä joka lähtöön. Huomattavan erilaisista elämäntilanteista ja taustoista huolimatta huomasin, että kaikille ihmisille oli tärkeää tuetuksi, arvostetuksi ja välitetyksi tulemisen tunne iästä tai mistään muustakaan riippumatta. Tämän lisäksi huomasin suurimpana vaikuttavana tekijänä ihmisen kokemaan elämänlaatuun olevan asennoituminen ja tavat käsitellä asioita. Tyytyväisyys ja positiivisuus kantaa pitkälle.

Sain erinomaista työkokemusta Pienperheyhdistyksessä. Matka ei ole ollut täysin mutkaton, eikä elämä sitä koskaan muutenkaan ole. Epäonnistumisien ja onnistumisien kautta opin tärkeitä asioita itselleni ja itsestäni. Jatkan varmasti täällä jäsenenä ja toivottavasti saamme kehitettyä yhteistyösäveliä jatkossakin.

Viimeiseksi halusin sanoa arvokkaalle työtiimille ja kaikille kohtaamilleni ihmisille – suurkiitos ja näkemiin!

Parhain terveisin

Olavi Tran

apuohjaaja 5.11.2018 alkaen

Paikka auki -hankerahoituksella