Torilla tavattiin ehdokkaita

Tämä on yksi eduskuntavaaleihin liittyvistä blogikirjoituksista. LASTEN AIKA ON NYT – YHDEN AIKA EI RIITÄ.

12.4.2019

Olimme viime sunnuntaina Pienperheyhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana olevien aikuisten ja heidän lastensa kanssa Hakaniemen maalaismarkkinoilla tapaamassa ehdokkaita. Halusimme käydä kuulemassa ehdokkaiden ajatuksia siitä, mitä he tekisivät perheiden hyväksi tulevalla eduskuntakaudella sekä kuinka he huomioisivat yhden vanhemman perheiden tarpeet. Kohtasimme monenlaisia henkilöitä ja tässä kirjoituksessa kerromme tarkemmin, mitä kaikkea me kuulimme sekä havaitsimme.

Koimme hyviä ja huonoja keskusteluja puolueiden kanssa. Keskustan ehdokkaan kanssa käyty keskustelu osoitti, että hänellä oli paljon tietoa yhden vanhemman perheiden tarpeista. Koimme myös tärkeäksi, että hän halusi olla yhteydessä perhepoliittisissa asioihin Pienperheyhdistykseen myös vaalien jälkeen. Hänen kanssaan keskustelimme myös etävanhempien roolista sekä heidän tasa-arvoisesta asemastaan. Myös RKP:n ehdokas tiesi paljon yhden vanhemman perheiden asioista ja hänen kanssaan saimme aikaan pitkän ja hyvän keskustelun. Vihreiden edustaja keskusteli myös porukkamme kanssa pitkään ja hänen asenteensa sekä ajatuksensa tekivät meihin vaikutuksen hänen kertoessaan omista kokemuksistaan yhden vanhemman perheessä kasvamisesta.

Kävimme myös mielenkiitoisen keskustelun Liike nyt – ehdokkaan kanssa siitä, kuinka TE-keskuksien tulisi tarjota työnhakijoille enemmän heitä hyödyttäviä asioita kuin mitä tällä hetkellä on tarjolla. Enemmän hyötyä olisi esimerkiksi Excel- tai Linkedin-kursseista. Kävimme myös leppoisan keskustelun SKP:n ehdokkaiden kanssa lasten ja nuorten asioista ennen torilta lähtöämme. Meidän mukanamme ollut nuori pääsi myös keskustelemaan Feministisen puolueen ehdokkaiden kanssa feminismistä sekä lainsäädännöstä.

Hämmennyimme hieman erään Perussuomalaisten edustajan kärkkäästä kannasta siihen, että yksinhuoltajien lapsilisäkorotukset tulisi poistaa, koska hänen mielestään se ei ole muita perheitä kohtaan reilua. Hän kyllä totesi myös olevansa ehkä ainut, joka näin ajattelee. Meitä ihmetytti myös kovasti, että monella puolueella ei ollut paikalla ehdokkaita ollenkaan. Esimerkiksi Kokoomuksen ja Tähtiliikkeen ehdokkaita emme päässeet tapaamaan ollenkaan. Vaalityötä hoitivat kampanjassa mukana olleet ihmiset. Tämä harmitti meitä, koska halusimme keskustella kaikkien paikalla olleiden puolueiden ehdokkaiden kanssa. Siniset ehtivät poistua torilta ennen kuin pääsimme heidän teltalleen asti, joten heitäkään emme ehtineet tavata.

Päivä oli mielenkiintoinen ja oli hienoa, että aktiivisia jäseniä oli mukana useita. Lasten mukaan parhaat karkit tuli RKP:lta, kahvia ei mikään puolue tarjonnut. Keskusteluja ja kohtaamisia oli paljon, tässä vain mieleen painuvimmat.

Sunnuntaina vaalit huipentuvat, muistathan sinäkin käydä äänestämässä sinulle tärkeiden asioiden puolesta!


-Aktiiviset torilaiset