Vapaaehtoisia koulutetaan lasten tueksi

30.9.2021

Pienperheyhdistyksen vapaaehtoistoiminnot tarvitsevat uusia vapaaehtoisia lasten iloksi ja tueksi. Eroperheen lapsen tukihenkilöita, kummi-isovanhempia sekä mieskavereita haetaan jälleen syksyn kursseille.

Lapset tutkivat maata.

Vapaaehtoinen tukihenkilö eroperheen lapselle

Erotilanteessa lapsen näkökulma jää helposti aikuisten riitojen alle. Vapaaehtoinen tukihenkilö toimii puolueettomana aikuisena, joka antaa lapselle mahdollisuuden kertoa omista ajatuksistaan vanhempien eroon liittyen ja auttaa lasta käsittelemään perheen muuttunutta tilannetta. Tukihenkilö toimii turvallisena aikuisena, joka on paikalla nimenomaan lasta varten. Tukihenkilö tapaa lasta ennalta sovitun ajanjakson ajan n. 4–6 kuukautta.

Koulutamme marraskuussa uusia tukihenkilöitä! Olisitko sinä sopiva henkilö tukihenkilöksi tai tiedätkö jonkun, joka haluaisi jakaa aikaansa tärkeän asian äärellä lapsen kanssa? Seuraava koulutus järjestetään torstaisin 4.11., 18.11. ja 25.11. klo 17–20 Herttoniemenrannassa, Helsingissä (Petter Wetterin tie 6).

Lisätietoja vapaaehtoisena toimimiseen ja koulutukseen liittyen ja perheille tukihenkilön hakemiseksi sähköpostitse Tiia Haimilta, tiia.haimi@pienperhe.fi

https://www.pienperhe.fi/vapaaehtoiset/tukihenkilotoiminta/

Uusia kummimummeja ja -vaareja mukaan Mummilan toimintaan

Kaikilla yhden vanhemman perheiden lapsilla ei ole omia kummi-isovanhempia tai he asuvat kaukana eikä suhde ole aktiivinen. Silloin oma kummimummi- tai vaari voi olla korvaamaton.

Mummilan uusien vapaaehtoisten kurssi pidetään lokamarraskuussa maanantaisin 18.10., 25.10. ja 1.11. klo 18–20 Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemessä, Petter Wetterin tie 6.  Tervetuloa mukaan! Lisätietoja Mummila-toiminnasta:  Mari Kahri, p. 050 378 0051 tai mummila(a)pienperhe.fi

https://www.pienperhe.fi/vapaaehtoiset/mummila/

Mieskaverikurssi pidetään lokakuussa

Mieskaveritoiminta antaa yhden vanhemman perheessä asuvalle lapselle mahdollisuuden tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään.  Tämä on tarpeen silloin, kun lapsen lähipiirissä ei ole miehiä. Mieskaverit ja lapset tapaavat toisiaan keskimäärin 2–4 kertaa kuukaudessa.

Neljän kerran kurssi pidetään tiistaisin12.10., 19.10., 26.10 klo 17.30–20.30 ja  lauantaina 30.10. klo 10.00–16.00. Kurssipaikkana on Pienperheyhdistys ry, Petter Wetterin tie 6, 00810 Helsinki. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan! Kurssi vahvistetaan viimeistään viikkoa ennen.  

Lisätietoa mieskaveritoiminnasta ja kursseista saat mieskaveritoiminnan ohjaajalta: Petriina Perkiömäki, p. 050 302 1359, petriina.perkiomaki(a)pienperhe.fi

https://www.mieskaverit.fi/uudellamaalla/