Vertaisryhmiä vanhemmille ja verkkokurssi monikielisten perheiden vanhemmille

15.9.2023

Täysin ilman toista vanhempaa lapsiaan kasvattavat kokoontuvat 12.10. Helsingin keskustassa. Murrosikäisten yh- ja vuoroviikkovanhemmille tarkoitettu Kamalat äidit -ryhmä aloittaa Herttoniemessä 25.10. Sinä riität -verkkokurssi  monikielisten yhden vanhemman perheiden vanhemmille järjestetään Tukinetissä 14.9.–30.11. Vielä ehdit ilmoittautua myös Jaksamista arkeen -hyvinvointiryhmään. 

Hämärä huone, jossa tuoleja ja pöytä sekä valoja ja kynttilöitä.

Totaaliyhäreiden teemailta torstaina 12.10. klo 17–19

Kasvatatko lastasi ilman toista vanhempaa? Tule jakamaan ajatuksiasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Kokoonnumme YVPL tiloissa Kampissa, osoitteessa Kalevankatu 16. Mukana Mia/Totaaliyhärit ry ja Helka Belt/YVPL.  

Lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille 1–10-vuotiaille lapsille. Mikäli et tarvitse lastenhoitoa, ei tarvitse ilmoittautua, voit vain tulla paikalle – tulethan kuitenkin viimeistään klo 17.15.

Ilmoittaudu tästä lokakuun tapaamiseen viimeistään 1.10.

Totaaliyhäreiden seuraava teemailta marraskuussa  on tiistaina 14.11. klo 17–19  (ilm.linkki myöhemmin). Lisätietoja: helka.belt(at)yvpl.fi, p. 040-7749660

Yhteistyössä: Totaaliyhärit ry, Yhden vanhemman perheiden liitto, Pienperheyhdistys ry

Kamalat äidit® -vertaisryhmä murrosikäisten yh- ja vuoroviikkovanhemmille alkaa 25.10. Herttoniemenrannassa

Aiheuttaako lapsen murrosikä perheellesi haasteita? Haluaisitko vaihtaa ajatuksia muiden samassa elämänvaiheessa olevien äitien kanssa? Kaipaatko tukea, tietoa ja hyviä vinkkejä arkeen?

Tule mukaan syksyllä Herttoniemenrannassa alkavaan Kamalat äidit -vertaisryhmään, jota ohjaa kaksi koulutettua vapaaehtoista vertaisohjaajaa, Marjut ja Reea.  Ryhmä tulee kokoontumaan kahden viikon välein keskiviikkoisin klo 17.30–19.30, yhteensä 8 kertaa. Osoite: Petter Wetterin tie 6.

Kokoontumiskerrat ovat ke 25.10., ke 8.11., ke 22.11., ke 13.12., ke 3.1., ke 17.1., ke 31.1. ja ke 7.2.

Lisätietoa Kamalat äidit -ryhmistä yleisesti löydät täältä

Hae mukaan ryhmään tästä viimeistään 9.10. ja muista vastata kaikkiin kysymyksiin! 

Sinä riität -verkkokurssi – monikielisyys yhden vanhemman perheissä

Oletko monikielisen yhden vanhemman perheen vanhempi? Oletko miettinyt, miten pystyisit parhaiten tarjoamaan lapsellesi mahdollisuuden tutustua kaikkiin hänen kieliinsä ja kulttuureihinsa? Miten käsitellä omia tunteita eron jälkeen, niin entistä kumppania kuin tämän kulttuuriakin kohtaan?

Yhden vanhemman perheissä saattaa lapsen toisen vanhemman edustama kulttuuri ja kieli jäädä taka-alalle monesta eri syystä. Ehkä sinulla ei yksinkertaisesti ole kielellisiä resursseja tai kulttuurillista tuntemusta tukeaksesi lapsesi toista kieltä ja kulttuuria. Saatat tuntea, että olet aika yksin lapsesi monikielisyyden tukemisessa tai aihe aiheuttaa kiistaa lapsesi toisen vanhemman kanssa ja saattaa tuntua tosi kuormittavalta. Tämän vuoksi ehkä oman eronkin käsittely on jäänyt vähäiseksi. Tämä itseopiskelu kurssi on sinulle!

Familian, Belingualin ja YVPL:n asiantuntijoiden kehittämä Sinä riität – monikielisyys yhden vanhemman perheissä -verkkokurssi tarjoaa vanhemmille tilaisuuden pohtia omaa suhtautumistaan lapsensa toista kieltä ja kulttuuria kohtaan, ja antaa käytännön työkaluja lapsen monikielisyyden tukemiseen.

Kurssi järjestetään Tukinetissä 14.9.–30.11. ja siihen sisältyy kolme chattiä, joissa pääset juttelemaan asiantuntijoiden ja muiden vanhempien kanssa sinua askarruttavista asioista. Kurssin voi käydä omaan tahtiin. Chatit ovat samaan aikaan kaikilla.

Huom. kurssi on suomeksi, mutta chatteihin ja keskusteluun voit osallistua myös englanniksi.

Käy rekisteröitymässä Tukinetin käyttäjäksi ja ilmoittaudu kurssiin lomakkeella, joka tulee näkyville, kun olet kirjautunut sisään

Lisätietoja: Laura Hytti, laura.hytti(at)familiary.fi / +358 447268752

Vielä ehdit ilmoittautua!

Jaksamista arkeen -vertaisryhmä on sinulle, joka kaipaat hengähdystaukoa. Ilmoittaudu täältä 20.9. mennessä.

Tenavatupa-lastenhoito auttaa, jos sinulla on uupumusta tai asioita, esim. opiskelua, johon tarvitset omaa aikaa. Herttoniemenrannassa pidetään Tenavatupa sunnuntaina 24.9. sekä lauantaisin 28.10, 25.11 ja 9.12. klo 14–17


Ryhmätoiminta