Tunneilta, Tenavatuvat, Lehmäpäivä ja kokkailua villiyrteistä

14.4.2023

Tunteista puhutaan 9.5. Helsingin keskustassa pidettävässä Tunneillassa. Toukokuun Tenavatuvat pidetään tiistai-iltana 2.5. Jätkäsaaressa ja lauantaina iltapäivänä 27.5. Herttoniemessä. Lehmäpäivää lähdetään viettämään autokyydillä Napialaan 20.5. Jakomäen tiistain perhekahvilassa kokkaillaan 30.5. villiyrteistä Marttojen opastuksella. Perhekahvilat kokoontuvat vielä toukokuussa ennen kesätaukoa ja moniin aiemmin ilmoitettuihin vertaisryhmiin voi vielä ilmoittautua.

Tunneilta yksin lastaan kasvattaville tiistaina 9.5. klo 17–19

Aiheena tunnesäätely, tunteiden tunnistaminen ja tunnelukkojen hallinta osana arjessa jaksamista. Mukana teoriaa ja yhteisiä harjoituksia. Illan vetää Yhden Vanhemman Perheiden Liiton asiantuntija Helka Belt. Tarjolla iltapalaa ja lastenhoito on järjestetty 1–10-vuotiaille, jos hoitoa tarvitsee kolme perhettä tai enemmän. Illan järjestävät yhteistyössä  YVPL,  Pienperheyhdistys ja Totaaliyhärit ry.

Paikka: Yhden vanhemman perheiden liitto, Kalevankatu 16 A, 5.krs, Helsinki

Ilmoittaudu tästä viimeistään 2.5.

Tenavatuvat 

Lastenhoitoa järjestetään 2–10-vuotiaille, kun vanhempi tarvitsee itselleen omaa aikaa. Lapselle tarjotaan pieni välipala. Lisätietoja saat ilmoittautumisajan jälkeen vahvistusviestissä. Kerro ilmoittautuessasi lapsen mahdolliset erityistarpeet. Etusijalla ovat ensikertalaiset ja vähemmän osallistuneet.

Tenavatupa Jätkäsaaressa Hyvän toivon kappelissa ti 2.5. klo 17–20

Ilmoittaudu viimeistään su 23.4. tästä

Herttoniemessä la 27.5. klo 14–17

Ilmoittaudu viimeistään su 14.5. tästä

Lehmäpäivä Napialaan Hämeeseen lauantaina 20.5. klo 10.45 alkaen

Lähde perheretkelle vapaaehtoisen Kukan kanssa tutustumaan Napialaan. Retki sopii parhaiten 2–12-vuotiaille vanhemman kanssa, etusijalla vähemmän osallistuneet ja tarvittaessa lähtijät arvotaan.

Lehmäpäivänä vieraillaan naapurin navetassa. Kuulemme miten lehmiä hoidetaan ja saamme ruokkia lehmiä puhtaalla ruoholla. Tutustumme myös Napialan Wanhan koulun koulumuseoon.

Lähtö on klo 10.45, ja takaisin Helsingissä ollaan n. klo 16.  Pienperheyhdistys maksaa sisäänpääsymaksun, bensakuluihin keräämme 5 € omavastuumaksun/perhe (kyydillä tulevilta). Etukäteen ruokailuun ilmoittautuneilla mahdollisuus myös syödä lounaaksi tilalla tarjottavaa ohravelliä (tarvittaessa laktoositon), jonka yhdistys maksaa. Muut eväät jokainen kustantaa ja ottaa itse mukaansa.

Lisätietoja paikasta

Retki toteutuu, mikäli vähintään 15 hlöä ilmoittautuu sitovasti, koska tätä pienempiä ryhmiä Napiala ei vastaanota. Mukaan mahtuu yhdistyksen pikkubussiin 8 ja Kukan autoon 3, lisäksi voit tulla paikalle omalla autolla (huom! jos tulet yhdistyksen kyydillä, tarvitset kuitenkin oman tai lainatun turvaistuimen lapsellesi, meillä on  4 turvaistuinta). Kukan auto lähtee Länsi-Helsingistä, yhdistyksen pikkubussin yhteislähtöpaikka ym. tarkemmat yksityiskohdat kerrotaan vahvistusviestissä.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 30.4.

Koko perheen kokkailua villiyrteistä Jakomäessä ti 30.5. klo 17–20

Kokkailu sopii koko perheelle, mutta 1–3-vuotiaiden hoidossa auttaa lastenhoitaja. Sisältää alkuinfon villiyrttien tunnistamisesta ja käytöstä. Valmistamme ruuan yhdessä ja siivoamme sen jälkeen keittiön. Et tarvitse aiempaa kokemusta villiyrteistä, sillä opastamassa on Uudenmaan Martat ry:n Hanna Pikkarainen.

Osoite: Jakomäen Sydän, Nuorisotalon tilat, Jakomäenpolku 6, Helsinki

Ilmoittaudu tästä viimeistään ti 16.5.

Muista vielä nämä!

Perhekahvilat

Kampin ja Espoon keskuksen yh-perhekahvila sekä Herttoniemenrannan Soppakuppila ja Vauva- ja taaperoperhekahvila ovat vielä huhti–toukokuussa avoinna.    

Vertaisryhmät

Leskiperheet ja itselliset vanhemmat kokoontuvat vielä toukokuussa. PPY Lukupiirin kokoontuminen huhtikuussa muuttui: pidetään ma 24.4. Vanhempien eron kokeneiden lasten ryhmiin voi vielä ilmoittautua. 

Peer Support

Info-ilta lapsen huolto-, elatus- ja tapaamisasioista⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠