Tapaamisia ja retkiä lapsille ja aikuisille sekä tenavatupa Herttoniemessä

16.5.2022

Koululaisille järjestetään kesäkuussa retki Heurekaan. Vauvaperhekahvila kokoontuu Herttoniemessä 21.5. ja ulkoperhekahvila järjestetään Kalliossa 2.6. Englanninkieliset vanhemmat kokoontuvat Oodissa 27.5. Tenavatupa pidetään Herttoniemenrannassa. Teinien vanhemmat viettävät kesäistä viikonloppua Kaunissaaren mökillä 29.–31.7.

Kouluikäisten retki Heurekaan lauantaina 11.6.

Pienperheyhdistys järjestää yhden vanhemman perheiden 7–14-vuotiaille lapsille retken Tiedekeskus Heurekaan. Heurekan teemanäyttelynä on Katastrofien keskellä. Näyttelyssä kävijät kulkevat katastrofin eri vaiheiden läpi. Aluksi tutkitaan ja harjoitetaan yhteisiä resilienssitaitoja, jonka jälkeen luonnonvoimat – tulva, myrsky, maastopalo ja maanjäristys – kohdataan audiovisuaalisina videotaideteoksina. Valtavien luonnonvoimien vaikutuksiin tutustutaan eri puolilta maailmaa tulevien voimaannuttavien tositarinoiden kautta.

Retkelle lähdetään pikkubussilla osoitteesta Petter Wetterin tie 6, Herttoniemenrannasta, jossa kokoonnutaan klo 12.00 ja samaan paikkaan palataan noin klo 16.30. Retken omavastuu 10 €/osallistuja sisältäen matkat, sisäänpääsyn Heurekaan ja eväät.

Mukaan mahtuu 7 ilmoittautunutta. Mikäli ilmoittautumisia tulee paljon, valitaan osallistujat sosiaalisin, taloudellisin tai terveydellisin perustein. Ilmoita lapsesi sitovasti tästä viimeistään sunnuntaina 29.5. 

Lisätiedot retkestä
Lapsitoiminnan kehittäjä Marika Järvinen, marika.jarvinen@pienperhe.fi, puh. 040 544 2272.

Perhekahvilat Helsingissä

Vauvaperhekahvilassa tavataan 0-1 1/2-vuotiaiden kanssa lauantaiaamuisin Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemenrannassa, seuraavan kerran 21.5.

Ulko-perhekahvila järjestetään Kalliossa torstaina 2.6. klo 17.00–18.30

Katso kaikki perhekahvilat tästä

English speaking single parents meeting Fri 27 May at Oodi library 

Peer Support

Tenavatupa lauantaina 11.6. klo 14–17 Herttoniemenrannassa

Tarvitsetko hetken hengähdystauon ja omaa aikaa? Tuo lapsesi hoitoon Pienperheyhdistyksen toimistolle, osoitteeseen Petter Wetterin tie 6. Tenavatupa järjestetään sään salliessa ainakin osittain ulkona (ilmoitamme lähempänä tarkemmin). Lastenhoito on maksuton ja tarkoitettu 2–10-vuotiaille. Tarjolla on pieni välipala.

Ilmoittaudu tästä viimeistään sunnuntaina 29.5. ja kerro ilmoittautuessasi lapsen nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet. Muista perustella hoidon tarve. Toivomme, että ilmoittaudut sitovasti, jotta kaikille halukkaille riittäisi hoitopaikkoja.  Ensikertalaiset ovat etusijalla. 

Teinien vanhempien viikonloppu (vain aikuisille) Kaunissaaressa

Jos teinisi pärjää/-vät jo viikonlopun ilman sinua, tule mukaan aikuisten saariviikonloppuun Helsingin edustalle tutustumaan toisiin teinien vanhempiin pe–su 29.–31.7., antamaan ja saamaan vertaistukea ja rentoutumaan saaristotunnelmiin.

Omavastuumaksu on 20 € ja sisältää majoituksen, laivamatkat – meno pe illalla klo 17, paluu su klo 14 tai klo 19 – mikäli tulet ja palaat muun ryhmän kanssa samalla laivalla. (Mikäli tulet/palaat eri laivalla, laivamatkat omakustanteiset). Pienperheyhdistys tarjoaa osallistujaporukalle yhden oman saunavuoron saaren saunassa lauantai-iltana.  Omat ruokansa jokainen osallistuja ostaa, maksaa ja kuljettaa itse. 

Etusijalla viikonlopun viettoon on tänä keväänä Teinien vanhempien ryhmässä (21.4. ja 12.5.) olleilla, mutta mikäli tilaa on, myös muut voivat ilmoittautua. 

Ilmoittaudu tästä viimeistään 29.5. ja vastaa kaikkiin kysymyksiin. 

Vahvistuksen ja laskun omavastuumaksusta saat 24.5. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova, emmekä voi palauttaa omavastuumaksua, mikäli myöhemmin peruutat osallistumisesi. Ilman sairaustodistusta tehdyistä tai peruuttamattomista poisjäänneistä joudumme valitettavasti laskuttamaan viikonlopun todelliset kustannukset, jotka ovat n. 50- 80 €/osallistujaa kohden.