Runsaasti toimintaa yhden vanhemman perheitä varten

14.10.2021

Virkistystä perheiden arkeen! Tuo lapsesi hoitoon Tenavatupaan tai ilmoittaudu Voimauttavan valokuvan kurssille, lähde lapsesi kanssa retkelle robottinäyttelyyn tai poikkea paikalliseen perhekahvilaan.

Pehmoleluja Pienperheyhdistyksen leikkihuoneen sohvalla.

Tenavatuvat marraskuussa Herttoniemenrannassa ja Espoon keskuksessa

Tarvitsetko hetken hengähdystauon ja omaa aikaa? Tuo lapsesi lastenhoitoon Tenavatupaan! Seuraavat tenavatuvat pyritään järjestämään vielä ulkoilulastenhoitona, mutta huonolla kelillä lastenhoito voidaan järjestää sisätiloissa. Lastenhoito on maksuton ja tarkoitettu 2–10-vuotiaille. Noudatamme toiminnassamme ajankohtaisia koronarajoituksia sekä käyttämiemme tilojen ohjeistuksia, jotka voivat erota toisistaan paikasta riippuen. Muista perustella hoidon tarve. Ensikertalaiset ovat etusijalla. Lisätietoja tenavatuvista

Tenavatupa Herttoniemenrannassa lauantaina 13.11. klo 14–17

Lauantaina 13.11. Tenavatupa järjestetään Helsingissä, Herttoniemenrannassa Pienperheyhdistyksen tiloissa ja lähiympäristössä. Lastenhoito alkaa Pienperheyhdistyksen toimiston (Petter Wetterin tie 6) sisäpihalta klo 14 ja siitä retkeillään yhdessä lähialueille lasten iät huomioiden. Mukaan mahtuu 7–8 lasta.

Ilmoittaudu tästä 31.10. mennessä.

Tenavatupa Me-talolla Espoon keskuksessa lauantaina 20.11. klo 14–17

Lauantaina 20.11. Tenavatupa järjestetään espoolaisille yhden vanhemman perheille, Me-talolla Espoon keskuksessa. Lastenhoito alkaa Terveyskuja 2 B:ssä klo 14. Mukaan mahtuu 10 lasta. Etusijalla espoolaiset.

Ilmoittaudu tästä 10.11. mennessä.

Voimauttavan valokuvauksen ryhmä teinien vanhemmille 

Luottamuksellinen ryhmä perustuu taidekasvattaja Miina Savolaisen kehittämään voimauttavan valokuvauksen menetelmään ja sitä ohjaa Miinan opiskelija Hannele.

Ryhmä kokoontuu sunnuntaisin 31.10.,  7.11.,  14.11., 21.11. ja 28.11. klo 13–16 Herttoniemenrannassa ja mukaan tarvitset kuvien ottamista varten kännykän tai filmi- tai digikameran sekä kuvien katsomista varten oman läppärin. Ryhmä on tarkoitettu  11–17-vuotiaiden teini-ikäisten yh-vanhemmille ja sopii kaikille, joilla on avoin, utelias mieli. Mitään ennakkotaitoja et tarvitse. Ryhmä on maksuton, ei lastenhoitoa. 

Ryhmässä opetellaan lempeää, hyväksyvää ja arvostavaa katsomista suhteessa itseen ja toisiin. Miten haluaisin katsoa itseäni? Mikä lohduttaa, parantaa, suojaa, tuo iloa ja merkityksellisyyttä juuri nyt? Kuvia katsellaan ja otetaan. Kuvia opitaan katsomaan eri tavalla: ei ulkoisten kriteerien tai tekniikan kautta, vaan kuvan sisäisen maailman ja moniäänisten merkitysten kautta. Keskustellaan myös kuvapelosta. Lopuksi tehdään itselle pieni ”tuotos”, albumi, kollaasi tms.

Sitovat ilmoittautumiset tästä viimeistään 20.10.  ja vastaathan kaikkiin kysymyksiin. Vahvistus mukaan mahtuville lähetetään s-postilla ilmoittautumisajan jälkeen.

Kaikki ryhmät

Retki robottinäyttelyyn to 11.11. klo 17–20

Robopark on kansainvälinen robottinäyttely Kalasataman kauppakeskus Redissä (Helsinki), jossa päästään tutustumaan  robottien ihmeelliseen maailmaan. Omavastuuhinta on 5 €/hlö ja retki on tarkoitettu 418-v lapsille vanhemman kanssa. Mukaan mahtuu n. 10 perhettä. Etusija vähemmän osallistuneilla. Lue lisää näyttelystä.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 24.10. ja kerro mukaan tulevan lapsen nimi ja ikä. Vahvistus mukaan mahtuville ja lasku omavastuumaksusta tulee ilmoittautumisajan jälkeen s-postilla. 

Perhekahvilassa voi tavata lähiseudun vanhempia ja heidän lapsiaan

Perhekahvilat Herttoniemessä, Jakomäessä, Jätkäsaaressa, Kannelmäessä ja Mellunmäessä tarjoavat vaihtelua arkeen vanhemman ja lapsen/lasten perheessä. Herttoniemen Vauvaperhekahvilaan mahtuu lisää osallistujia. Upouudet perhekahvilat aloittavat Laajasalossa ja Tikkurilassa. Kaikki perhekahvilat


Uusi! Tikkurilan yh-perhekahvila äideille ja lapsille

Tikkurilan yh-perhekahvila Vantaalla on tarkoitettu kaikille lähialueiden yksin- ja yhteishuoltajaäideille lapsineen. Perhekahvila kokoontuu kaksi kertaa tämän vuoden puolella lauantaisin  6.11. ja 4.12. klo 16–18 Nicehearts ry:n tiloissa, lähellä Tikkurilan juna-asemaa. Tarjolla on vertaistukea, kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Ei lastenhoitoa. Kahta vapaaehtoista haetaan tähän vapaaehtoisiksi vetäjiksi. Lisätietoja Riikalta, riikka.koola(at)pienperhe.fi, p. 040-640 3756. Yhteistyössä Nicehearts ry.

Ilmoittaudu tästä marraskuulle viim.  31.10., joulukuulle viim. 28.11.

Uusi! Yhden vanhemman perheiden olohuone Laajasalon kirkolla 

Kokoontumiset torstaisin 4.11., 11.11., 18.11. ja 25.11. klo16.30–18.00 osoitteessa  Reposalmentie 13, Helsinki. Mukana diakoniatyöntekijä Saara sekä ensimmäisellä kerralla myös Riikka PPY:stä. Ohjelmassa ruokailua ja aikuisten hengähdystauko keskustellen sekä yhteinen hartaus. Lastenhoitaja hoitaa etukäteen ilmoitettuja 1–10-vuotiaita lapsia. Etusija on Roihuvuoren seurakunnan alueella asuvilla. Olkkarin järjestää Roihuvuoren seurakunta ja Pienperheyhdistys ry. Ilmoittaudu tästä viimeistään 24.10.

Lisätietoja: saara.menezes@evl.fi, p.09 2340 5728  / riikka.koola@pienperhe.fi, p.040-640 3756