Omatoimiloma Kallioniemeen ja Näe hyvä meissä -perheleirikokonaisuus

3.4.2023

Kiinnostaako omatoimiloma tai ohjatumpi leirikokonaisuus? Nyt on mahdollisuus lomailla Kesäkoti Kallioniemessä kesä-, heinä- tai elokuun alussa vanhassa kesähuvilassa. Syys- loka- ja marraskuussa pidetään Näe hyvä meissä -leirikokonaisuutteen kuuluvat viikonloppuleirit.

Omatoimilomalle Kesäkoti Kallioniemeen 5.–10.6., 3.–8.7. tai 1.–11.8.

Kesäkoti Kallioniemi sijaitsee pienessä Katrineholmin saaressa Sipoossa. Lomalaiset voivat harrastaa lomalla monipuolisesti, mm. uida, saunoa, kalastaa ja pelata erilaisia pihapelejä. Sadepäivän ratoksi saaresta löytyy iso kirjasto ja lautapelejä. Yöpyminen 100 vuotta vanhoissa kesähuviloissa on jo elämys itsessään. Ruokahuollosta vastaa saaren emäntä, jonka valmistamia aterioita voi ostaa edullisesti (ei elokuussa). Perheet voivat myös halutessaan laittaa omatoimisesti ruokaa kesäkeittiössä. 

Hinta: Huone on koosta riippumatta todella halpa ja maksaa vain  10 €/ vrk. Ostoruokailut ruokalasta omakustannehintaan edullisesti.

Varaa loma omalle perheellesi suoraan Kallioniemestä s-postilla (samalla voit kysyä lisätietoja): info@kesakotikallioniemi.fi

Ajankohdat:

5–10.6.2023 sekä 3–8.7.2023 kesä–heinäkuussa Kallioniemen keittiö-ruokala on auki, ja silloin lomailijat voivat ostaa aamiaista, lounasta, päiväkahvia ja päivällistä omakustanne hintaan. Vanhemmat maksavat ruuasta ja lapset syövät silloin ilmaiseksi. Voit myös valmistaa ruuat itse kesäkeittiössä.

1.–11.8. keittiö ei ole auki, eikä voi ostaa aterioita, mutta voit tuoda omat ruokatarpeet mukanaan ja valmistaa itse ruoat kesäkeittiössä.

Kesäkeittiö on lomalaisten käytössä koko loma ajan. Huoneissa ei ole jääkaappia, mutta molempien majoitustalojen kuistilla on yksi yhteisjääkaappi. Mökeissä on oma jääkaappi.

Huoneita on tarjolla yhden hengen huoneesta viiden hengen huoneeseen. Isommalle perheelle löytyy kolmen huoneen kokonaisuus omalla sisäänkäynnillä. Tarjolla on myös muutamia pikkumökkejä 1 hengen mökistä 4 hengen mökkiin.

Saunan jälkeen on mahdollista grillata sopimuksen mukaan sekä yhteisessä paviljonkitilassa voi paistaa makkaraa.

Kulkeminen: Helsingin julkisella liikenteellä (seutulippu) Karhusaaren satamaan, josta kesäkodin oma lautta hakee vieraat Katrineholmin saareen.

Kuvia Kallioniemestä löydät täältä 

Näe hyvä meissä -perheleirikokonaisuus

Tuntuuko lapsiperheen arki uuvuttavalta? Kaatuuko päälle vanhemmuuden vaatimukset, riittämättömyyden tunne, syyllisyys? Tai olisiko mahtavaa löytää lisää voimaa vanhemmuuteen?

Yhden vanhemman perheille tarkoitetut leiriviikonloput pe-illasta su-iltapäivään: 1.–3.9., 15.–17.9., 13.–15.10. ja 10.–12.11.2023

Koulutuskeskus Sopukka, os. Uusi Porvoontie 482, 01120 Västerskog, Sipoo

Hinnat: aikuinen 130 €, 6–16v 45 €, 2–5v 20 €  (hinta sisältää kaikki neljä leiriviikonloppua)

Näe hyvä meissä -toiminta vahvistaa ja tuo iloa vanhemmuuteen sekä vahvistaa koko perheen myönteistä vuorovaikutusta. Jokaisella leirikerralla tutkaillaan vanhemmuutta ja perhe-elämään eri näkökulmasta. Teemat ovat: 1. myönteinen ajattelu, 2. vuorovaikutus, 3. tunnetaidot sekä 4. roolit ja rajat perheessä. Aamupäivisin vanhemmille on omaa aikaa 1,5 h ammatillisen leirijohtajan johdolla vertaistuellisesti paneutua teemoihin. Iltapäivisin on tarjolla koko perheelle erilaisia työpajoja, joissa myös käsitellään teemaa.

Ilman muuta leirit ovat myös irtiotto arjesta sekä mahdollisuus saada uusia tuttavuuksia. Lisätietoja leireistä

Ilmoittaudu tästä

Lähtisitkö vapaaehtoiseksi?

Pienperheyhdistys etsii em. leirikokonaisuuteen kahta vapaaehtoista (kaksi muuta vapaaehtoista sekä leirinjohtaja tulevat Parasta Lapsille ry:stä).

Tähän vapaaehtoistehtävään voivat hakea ne, joiden lapset ovat jo niin teinejä, että pärjäävät itsekseen ko. viikonloput tai voivat olla jonkun läheisen hoivissa – vapaaehtoiset eivät siis voi ottaa omia lapsia mukaan näille leireille. Kaikki leirit alkavat perjantai iltana ja loppuvat sunnuntaina iltapäivällä

Vapaaehtoisen tulee lisäksi osallistua koulutusviikonloppuun 11.–13.8. Parasta Lapsille ry:n leirikeskuksessa Pukkilassa. Koulutusviikonloppu ja kaikki syksyn leiriviikonloput ovat vapaaehtoiselle maksuttomia ja vapaaehtoistyöstä saa todistuksen. Vapaaehtoistyössä saat myös hyvän mielen, työkokemusta ja kontakteja. Kaikki toimintaan osallistumisesta aiheutuneet matkakulut myös korvataan. Jos olet opiskelija, voit suorittaa toiminnassa työssäoppimisjakson.

Etsimme ennakkoluulottomia, tavallisia, turvallisia aikuisia. Tärkeää on, että olet kiinnostunut toimimisesta perheiden parissa ja että olet vastuullinen ja luotettava henkilö.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tästä viimeistään 10.5. Voit ilmoittautua myös alustavasti. Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä, kirjoita kysymyksesi kohtaan 8.