Lapset ja vanhemmat vaikuttamaan

2.4.2019

Lasten oma Pikkuparlamentti kokoontuu maalis- ja huhtikuussa. 4.4. järjestetään vaalipaneeli YVPL:n kanssa ja ennakkoäänestämässä käydään yhdessä pariin otteeseen. Eduskuntaehdokkaita voi tavata keskustelussa 9.4. Pienperheyhdistyksen tiloissa.

LASTEN ÄÄNI KUULUVIIN – PIENPERHEYHDISTYKSEN OMA 
PIKKUPARLAMENTTI KOKOONTUU JÄLLEEN!

Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja jo toiminnassa mukana olevat lapset! Viime keväänä toimintansa aloitti Pienperheyhdistyksen oma lapsiparlamentti, jonka tarkoituksena on saada lasten ääni kuuluviin. Lapsiparlamentti sopii 7–12-vuotiaille lapsille. Lapset pääsevät yhdessä ryhmänä suunnittelemaan Pikkuparlamentin toimintaa heidän kiinnostuksen kohteidensa mukaisesti. Tarkoituksena on tarjota lapsille mielenkiintoinen ja hauska tapa päästä vaikuttamaan asioihin sekä tuomaan heidän omia mielipiteitään esiin. Pikkuparlamentti on vieraillut jo muun muassa eduskunnassa ja Yleisradiolla lasten toiveiden mukaisesti.

Pikkuparlamentti kokoontuu kevään aikana keskiviikkona 27.3. sekä 24.4. klo 17-19, Hämeentie 64.

Ilmoita lapsesi joko yhdelle tai kaikille kerroille tästä. Ilmoittautuminen 24.4. kokoontumiseen on mahdollista17.4. asti. 

VAALIPANEELI YHDESSÄ YHDEN VANHEMMAN PERHEIDEN LIITON KANSSA

Pienperheyhdistys ja Yhden vanhemman perheiden liitto järjestävät yhdessä perinteisen vaalipaneelin 4.4. klo 9-11 Helsingin keskustassa Lasipalatsissa. Mukaan mahtuu pieni määrä yleisöä. Ilmoittaudu oheisesta linkistä pian, jos haluat osallistua. Keskustelussa on mukana lähes jokaisen puolueen edustaja. Paneelin aiheena on yhden vanhemman perheet ja erityisesti työllistymisen haasteet. Paneeli videoidaan ja sen voi katsoa myöhemminkin. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa. Ilmoittaudu pian voit tästä 20.3. mennessä

Vaalipaneeli

MENNÄÄN YHDESSÄ ENNAKKOÄÄNESTÄMÄÄN JA SEN JÄLKEEN HAKANIEMEN TORILLE

Äänestetään yhdessä: Kokoonnutaan 7.4. klo 11 Pienperheyhdistyksen tiloihin, Hämeentie 64, keskustelemaan sopan ääressä vaaleista ja siitä, miten valita ketä äänestää. Tämän jälkeen käymme yhdessä ennakkoäänestämässä. Lastenhoito on järjestetty äänestyksen ajaksi. Muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksen, niin äänestäminen sujuu jouhevasti.

Lähde torille: Ennakkoäänestyksen jälkeen yhdistyksen vaalikampanja jalkautuu Hakaniemen torin maalaismarkkinoille sunnuntaina 7.4. klo 12.30–15.00 Tule mukaan kivaan joukkoon – keskustelemaan ehdokkaiden kanssa tai muuten vaan! 

Ilmoittautumiset 2.4. mennessä tästä


MENNÄÄN ENNAKKOÄÄNESTÄMÄÄN YHDESSÄ!

Äänestetään yhdessä: Kokoonnumme myös maanantaina 8.4. klo 17 Pienperheyhdistyksen tiloihin, Hämeentie 64, keskustelemaan sopan ääressä vaaleista ja siitä, miten valita ketä äänestää. Tämän jälkeen käymme yhdessä ennakkoäänestämässä. Lastenhoito on järjestetty äänestyksen ajaksi. Henkilöllisyystodistus mukaan!

Ilmoittautumiset viimeistään 2.4. tämän linkin kautta


TULE TAPAAMAAN EDUSKUNTAVAALIEHDOKKAITA PIENPERHEYHDISTYKSEEN!

Järjestämme leppoisan keskustelun muutaman eduskuntavaaliehdokkaan kanssa tiistaina 9.4. klo 18–20 yhdistyksen tilassa Hämeentie 64. Mukana keskustelussa on Outi Alanko-Kahiluoto, Pentti Arajärvi, Veronika Honkasalo ja Sari Sarkomaa. Keskustelun teemana on yhden vanhemman perheiden tilanne; miten ajan ja rahan saa riittämään, miten voidaan luoda sellainen toimiva palvelujärjestelmä, joka on tasavertainen myös yhden vanhemman perheen arjessa sekä miten työelämää voisi muuttaa tasavertaisemmaksi niin, että työn ja perheen yhdistämisen on mahdollista monenlaisille perheille.

Ilmoittaudu mukaan linkistä 2.4. mennessä. Lastenhoito on järjestetty keskustelun ajaksi.

Lisätiedot kaikista yllä olevista tapahtumista: petriina.perkiomaki@pienperhe.fi

Pienperheyhdistyksen vaalikampanja

(sivu julkaistiin 19.3. ja päivitettiin 2.4.)