Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaaleissa huhtikuussa valitaan 200 kansanedustajaa päättämään suomalaisten asioista. He päättävät mm. työllisyyteen, palveluihin ja perheiden arkeen liittyvistä asioista.

Lasten aika on nyt - yhden aika ei riitä -kunnallisvaalikampanja vuonna 2019

Tulevissa eduskuntavaaleissa, huhtikuussa 2019 yhdistyksen kampanjateemana on aika.

  • Palvelujen toimivuus lisää perheen yhteistä aikaa ja mahdollistaa vanhemman oman ajan
  • Joustava työn ja perheen yhteensovittaminen tuo lisää aikaa perheelle
  • Aika ja raha ovat usein yhteydessä toisiinsa ja molemmat vaikuttavat perheen hyvinvointiin

Yhden vanhemman aika ei tahdo riittää arjen tavallisiin rutiineihin, työssäkäyntiin ja lasten koulunkäynnin ja harrastusten tukemiseen. Moni palveluiden joustavuuteen, työnelämän muutoksiin, perhe-etuuksiin ja harrastuksiinkin liittyvä asia vaikuttaa perheen yhteiseen aikaan, ajankäyttöön ja vanhemman mahdollisuuteen saada omaa aikaa.

Köyhyys on kokopäivätyötä, palveluiden sijainti kaukana kotoa voi johtaa vanhemman palkattomiin vapaisiin. Työn, asuinpaikan ja lastenhoidon sijainnit vaikuttavat perheen yhteisen ajan määrään. Jatkuva huoli asumisen kalleudesta, toisen asteen koulutuksen kustannuksista, lapsilisän loppumisesta 17-vuotiaana jne. vievät aikaa ja energiaa.

Tule mukaan Pienperheyhdistyksen järjestämiin vaalitilaisuuksiin


Vaalipaneeli YVPL:n kanssa

Torstaina 4.4. oli perinteinen Pienperheyhdistyksen ja Yhden vanhemman perheiden liiton yhdessä järjestämä vaalipaneeli. Tästä voit lukea paikalla olleiden panelistien ajatuksia YVPL:n tekemästä koosteesta Lue kooste tästä. Mukana keskustelemassa oli Sirkku Ingervo (Vas.), Hanna Huumonen (Sd.), Outi Alanko-Kahiluoto (Vihr.), Riikka Purra (PS), Arja Ryynänen (Kesk.) Mikko Rekimies (Kd), Lotta Backlund (Kok.), Pia-Lisa Sundell (Rkp.) ja Elina Sagne-Ollikainen (Fem).

YVPL:n kanssa yhdessä pidetty vaalipaneeli, jossa oli eri puolueiden edustajia keskustelemassa vaaliteemoista.

Karolus Framelius (15-v) kuvasi tilaisuuden ja teki siitä pienen videon. Katso, miltä paneeli näytti nuoren silmin

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Kohti lapsiystävällistä Suomea - Anna ääni lapselle eduskuntavaaleissa 2019. Lastensuojelun keskusliiton kampanjamateriaalia.

Yhdistys on myös mukana Ääni lapselle -kampanjassa. Siitä voit lukea lisää https://www.lskl.fi/aanilapselle/