Kevätkauden toiminta alkaa – tule mukaan!

29.1.2020

Yhden vanhemman perheille tarkoitetut vertaisryhmät aloittavat jälleen toimintansa – liikuntatreffit, teinien vanhemmat, sateenkaariperheet, itselliset äidit ja leskiperheet tapaavat kevätkaudella säännöllisesti. Pienperheyhdistys järjestää helmi–maaliskuussa Voimavaravalmennuksen ja Kevään valoa -ryhmät vanhempien hyvinvoinnin tueksi sekä Kelahakemusten talkoot ja Hyvää digiarkea rakentamassa -tilaisuudet tietojen kartuttamiseksi. Mikä sinua kiinnostaa? Ilmoittaudu mukaan.

Pienperheyhdistyksen toimisto  muutti tammikuun 13. Kinaporinkadulta Herttoniemeen ja ryhmätoiminnot seuraavat perässä maaliskuun lopulla. Kevätkauden toiminnot ovat siksi  joko Hämeentie 64:ssä tai  Petter Wetterin tie 6:ssa. Muista tarkistaa oikea osoite otsikon yläpuolelta!

PPY Hämeentie 64

Voimavaravalmennus yhden vanhemman perheille

Tule rentoutumaan kolmen kerran ryhmään muiden samassa elämäntilanteessa painivien kanssa ja löytämään kadonneet voimavarasi. Ryhmä kokoontuu kolmena tiistai-iltana ja siihen sitoudutaan kaikille kerroille. Ryhmää ohjaa sosionomiopiskelija Marjo Backända. Ryhmä on ensisijaisesti tarkoitettu arjessaan kuormittuneille ja tukiverkottomille tai kehnoilla tukiverkoilla arjessa selviäville perheille. Samanaikainen lastenhoito järjestetään 1–10-vuotiaille.

Kokoontumiset: tiistaisin 25.2., 3.3. ja 10.3. klo 17.30–19.30

Kerro ilmoittautuessasi, miten ryhmä tukisi omaa ja perheesi jaksamista. Kerro samalla hoitoon jäävän lapsesi nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet. 

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 17.2. 

Lisätietoja Marjolta: c35927@student.diak.fi

PPY Herttoniemi

Kela-hakemusten talkoot lauantaina 29.2. klo 14–17

Tarvitsetko apua Kela hakemusten sähköisessä täyttämisessä? Vertaistukea ja apua hakemusten tekoon tarjolla, paikalla auttamassa vapaaehtoiset kokemusasiantuntijat Satu ja Minna. Lastenhoito 1–10-vuotiaille toteutuu, mikäli vähintään kolme lasta sitä tarvitsee. Pienperheyhdistyksen läppäri ja tulostin ovat osallistujien käytössä.

Kerro ilmoittautuessasi, mihin hakemukseen toivot saavasi apua sekä hoitoon jäävän lapsen nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet. 

Ilmoittaudu linkin kautta 13.2. mennessä 

PPY Herttoniemi

Kevään valoa!-ryhmä alkaen pe 13.3. klo 17–19

Tuntuvatko viikkosi raskailta ja kiireisiltä? Kaipaatko pientä hetkeä vain itsellesi ennen viikonloppuun siirtymistä? Tule pysähtymään yhdessä pienryhmään, jossa teemme hengitys- ja rentoutusharjoituksia, kirjoitamme ja maalaamme. Et tarvitse mitään ennakkotaitoja, vain avoimen mielen ja päälle mukavat vaatteet.

Ryhmään mahtuu 6 osallistujaa, ja se toteutuu, mikäli 5 ilmoittautuu 1.3. mennessä. Lastenhoito järjestetään 110-vuotiaille lapsille. Ryhmä kokoontuu neljänä perjantai-iltana 13.3., 20.3., 27.3. ja 3.4. Lisätietoja ryhmänohjaaja Riikalta: riikka.koola(at)pienperhe.fi

Hae ryhmään linkin kautta, kerro samalla miksi juuri sinä tarvitsisit tätä ryhmää. Kerro myös minkäikäinen lapsesi tarvitsee hoitoa, sekä lapsen mahdolliset erityistarpeet. Ilmoittaudu tästä

PPY Herttoniemi

Hyvää digiarkea rakentamassa! -ilta vanhemmille ja 10–14-v lapsille/nuorille  tiistaina 24.3. 

Mihin somen ikärajat perustuvat? Milloin some ja netti voivat olla haitallisia hyvinvoinnille? Miten sopia yhteisistä somesäännöistä perheessä? Tervetuloa mukaan pohtimaan näitä kysymyksiä yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntijoiden Lauri Sundbergin ja Pauliina Turusen kanssa tiistaina 24.3. klo 17.30-19.30. Tarjoamme yhteisen parituntisen aikuisten ja lasten kanssa digiaiheiden äärellä keskustelun ja toiminnallisen tekemisen parissa. Tässä tapaamisessa puhelimien ja tablettien käyttö on sallittua ja suotavaa! 

Kolmivuotinen Reconnect-hanke kehittää uusia tapoja lisätä lasten ja nuorten omia tietotaitoja ja tarjoaa tukea niille lapsille ja nuorille, jotka ovat jo kokeneet nettiin liittyviä haittoja elämässään. Lue lisää hankkeesta: www.pelastakaalapset.fi/reconnect

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 1.3. 

Kerro ilmoittautuessasi, minkälaiset media/digiasiat sinua arjessa mietityttävät tai minkälaisia kysymyksiä haluaisit yhdessä postia. Lastenhoito 19-v pikkusisaruksille järjestetään tarvittaessa.

PPY Herttoniemi

Ratkaisukeskeinen ryhmä nepsy-lasten vanhemmille – vielä pari paikkaa vapaana

Kokoontumiset  keskiviikkoisin  4.3., 11.3., 18.3., 25.3. ja 1.4. klo 17.30–19.30.

Lisätietoja ryhmästä aiemmassa ajankohtaistiedotteessa

Ilmoittaudu viimeistään 17.2. tästä

Vertaisryhmät

PPY Hämeentie 64

Liikuntatreffit: Asahi-kokeilu lauantaisin 15.2.  ja 22.2. klo 1011

Asahi on Suomessa kehitetty psykofyysinen harjoitusmuoto, jonka avulla keho rentoutuu ja mieli rauhoittuu.  Liikkeet ovat yksinkertaisia, ne tehdään seisten tai istuen ja hengityksellä on tärkeä osuus. Asahi sopii kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille, myös niska-, hartia-, selkävaivoista kärsiville, koska liikkeet tehdään itseä kuunnellen. Asahiin voit tulla myös yli 14-vuotiaan teinin kanssa. Ohjaajana on vapaaehtoinen Päivi V. 

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 5.2.

Mainitse ilmoittautuessasi kumpaan Asahiin ilmoittaudut ja kerro hoitoon jäävän lapsen nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet.  Samanaikainen lastenhoito 1–10-vuotiaille järjestetään.

PPY Herttoniemi

Teinien vanhempien vertaisryhmä perjantaina 6.3. klo 17.30–19.30

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 25.2.  

PPY Hämeentie 64

Sateenkaariperheet lauantaina 8.2. klo 12–14 

Huomioi tulevien tapaamisten poikkeukselliset ilmoittautumisajat.

Kokoontumiset ovat lauantaisin:  8.2. klo 12–14 (viim.ilm. 2.2.) 14.3. klo 15–17 (poikkeus: viim.ilm to 5.3.)., 18.4. klo 15–17 (poikkeus: viim.ilm. ti 14.4.) ja 23.5. klo 15–17 (viim.ilm 17.5.). Helmi–maaliskuu Hämeentiellä, sen jälkeen uusi sijainti.  Ilmoittautumiset viikkoa ennen tapaamista.  

Ilmoittaudu linkin kautta

PPY Hämeentie 64

Itselliset äidit lauantaisin 8.2. ja la 29.2.

Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua, koska paikalla ei ole lastenhoitajaa. 

Kevätkauden tapaamiset lauantaisin: 8.2. klo 16–18, 29.2. klo 16–18, 21.3. klo 16–18, 18.4. klo 10.30–12.30 ja 9.5. klo 16–18. Helmi- ja maaliskuun tapaamiset ovat Hämeentie 64, sen jälkeen sijainti vaihtuu.

PPY Hämeentie 64

Leskiperheiden vertaistapaaminen to 27.2. klo 17.30–19.30

Muut kevään tapaamiset ovat torstaisin 26.3., 23.4. ja 28.5. Huomaa, että vain helmi- ja maaliskuun tapaamiset ovat Hämeentiellä, huhtikuun ja toukokuun tapaamiset ovat PPY:n uusissa tiloissa Herttoniemessä. Tapaamisiin  ilmoittaudutaan noin viikkoa ennen linkin kautta. 

Ilmoittaudu tästä

Lisätietoja ryhmistä löydät Pienperheyhdistyksen vertaistoiminnan sivuilta.

https://www.pienperhe.fi/toiminta/

TIEDOKSI! Pienperheyhdistyksen yleiset peruutusehdot ryhmien aikaiseen lastenhoitoon: 
Mikäli ilmoitat lapsia hoitoon ja peruutat lastenhoidon alle 3 päivää tilaisuudesta ilman lääkärin/hoitajan todistusta, joudumme laskuttamaan sinulta 15€/hoitokerta. Tenavatuvan hoidosta laskutus on 30 euroa.