Kevätkauden ryhmät aloittavat tammikuussa

19.12.2019

Helmikuussa Pienperheyhdistyksen tiloissa aloittaa Suomalainen eroseminaariryhmä ja maaliskuussa ryhmä nepsylasten vanhemmille. Tammikuusta alkaen kokoontuvat tuttuun tapaan leskiperheet, sateenkaariperheet, itselliset äidit sekä liikunnasta pitävät liikuntatreffeillä.  Jakomäen perheperjantai alkaa jo 10.1. ja Itäkeskuksen perhekahvila jatkaa toimintaansa tammikuun lopussa.

Vertaisryhmät aloittavat tammikuussa.

Koska Pienperheyhdistyksen toimisto muuttaa tammikuussa Herttoniemeen Petter Wetterin tie 6:een, osa ryhmistä siirtyy samalla uusiin tiloihin. Toiminnat jotka järjestämme Herttoniemessä on mainittu toiminnan kohdalla PPY Herttoniemi ja toiminnat jotka järjestämme Hämeentie 64 tiloissa on mainittu toiminnan kohdalla PPY Hämeentie.


PPY Herttoniemi:

Liikuntatreffit: Levon ja myötätunnon joogaa la 25.1., la 1.2., la 8.2. klo 10–11

Lähde joogaamaan vailla kiirettä tai suorituspaineita. Pienessä ryhmässä tutkiskelevaa, rentouttavaa joogaa, joka sopii kaikille kuntoon katsomatta.  Joogaohjaajana  toista vuotta joogaohjaajaksi opiskeleva (Yogasource, RYT500) Irma Nikiforow

Samanaikainen lastenhoito järjestetään viereisessä huoneessa, mikäli vähintään kolme perhettä ilmoittautuu. Omavastuu 15 euroa sisältää kolme joogakertaa ja lastenhoidon. 

Sitovat ilmoittautumiset tästä viimeistään 16.1. 


PPY Herttoniemi:

Suomalainen eroseminaari-ryhmä alkaa to 6.2.

Suomalainen eroseminaari on vakiintunut ja luotettava eroauttamisen muoto, vertaistukiryhmä, jossa käsitellään eron esiin tuomia tunteita toisten saman kokeneiden kanssa koulutetun ohjaajan johdolla. Seminaariin ovat tervetulleita niin eronneet kuin eroa harkitsevat. Tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessiaan ja antaa mahdollisuus käsitellä siihen liittyviä kokemuksia ja tunteita. Eron käsittely tukee myös eron jälkeistä vanhemmuutta.

Lisätietoja menetelmästä: http://suomalaineneroseminaari.fi

Aika: yht. 11 torstaita aikavälillä 6.2.–14.5.2020 klo 17–20 (pois jää joitain iltoja mm. pääsiäisen ja vapun takia)

Paikka: Pienperheyhdistyksen tilat, os. Petter Wetterin tie 6, Herttoniemi, Helsinki

Lastenhoito: Ilmainen lastenhoito järjestetään tarvittaessa

Hinta: YVPL:n jäsenyhdistyksen tai Pienperheyhdistyksen jäsenille 150 €, muille 300 €. Jommankumman yhdistyksen jäseneksi voi ilmoittautua www.yvpl.fi/yhteystiedot/liity-jaseneksi/ tai https://www.pienperhe.fi/yhdistys/liity-jaseneksi/

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 23.1. mennessä: Riikka Koola, 040 640 3756 / riikka.koola(at)pienperhe.fi (lomalla 20.12.29.12) tai Laura Nousiainen, 040 774 9660 / laura.nousiainen(at)yvpl.fi (lomalla 18.12.13.1.)

PPY Herttoniemi:

Ratkaisukeskeinen ryhmä nepsy-lasten vanhemmille maaliskuussa

Onko lapsesi noin 5–12-vuotias ja onko hänellä nepsy-piirteitä (esim. adhd, autismin kirjo, tourette)?

Tule mukaan viiden viikon ryhmään, jossa ratkaisukeskeisin menetelmin vahvistetaan sinun voimavarojasi ja jaksamista.

Aika: ke 4.3. klo 17.30–19.30 ja neljä seuraavaa keskiviikkoa 11.3., 18.3., 25.3. ja 1.4.2020

Pilkotaan arjen haasteet osatavoitteisiin ja mietitään yhdessä keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi. Ryhmä on keskusteleva ja toiminnallinen (kirjoitetaan, maalataan jne).

Ryhmää ohjaavat ratkaisukeskeiset terapeutit Annamaija Perkiömäki ja Kirsti Tanskanen. Kirsti on myös nepsy-valmentaja.

Ryhmä toteutuu mikäli vähintään 6 osallistujaa ilmoittautuu viimeistään 17.2. ja ryhmään mahtuu 8 osallistujaa. Toivomme, että voit osallistua jokaiselle kerralle.

Omavastuumaksu 30 € sisältää ryhmän ja ryhmänaikaisen lastenhoidon etukäteen ilmoitetuille lapsille sekä kahvin, teen ja iltapalan aikuisille ja lapsille. Omavastuumaksu tulee olla maksettuna ennen ryhmän alkamista eikä sitä palauteta.

Hae mukaan ryhmään ilmoittautumislinkin kautta ja kerro samalla lyhyesti lapsesi/perheesi tilanteesta. Kerro myös minkälaiset haasteet kuormittavat arkeasi eniten tai minkälaisiin asioihin toivoisit tukea.

Ilmoittaudu viimeistään 17.2. tästä

PPY Hämeentie:

Leskiperheiden vertaistapaaminen to 16.1. klo 17.30–19.30

Oletko leski, onko sinulla alaikäisiä lapsia, kaipaatko vertaistukea? Leskiperheiden kevätkauden ensimmäinen tapaaminen on torstaina 16.1. klo 17.30–19.30 Pienperheyhdistyksen ryhmätiloissa, Hämeentie 64:ssä. Tapaamisten aikana tarjotaan pieni välipala. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari.  Lastenhoito järjestetään tarvittaessa viereisessä huoneessa. Yhteistyökumppanina Nuoret lesket ry.

Muista kevään tapaamisista tiedotamme seuraavassa jäsentiedotteessa noin viikolla 3.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 9.1.

PPY Hämeentie:

Yhden vanhemman sateenkaariperhetreffit la 18.1. ja la 8.2.

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Kevätkauden ensimmäinen kokoontuminen la 18.1. klo 1517 PPY Hämeentie 64 ja seuraava kokoontuminen la 8.2. klo 1214 (huom! poikkeusaikataulu).  Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Satu ja Emmi. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa ja ilmoittautumiset viikkoa ennen tapaamista linkin kautta.

Muista kevään tapaamisista tiedotamme seuraavassa jäsentiedotteessa noin viikolla 3. 

Ilmoittaudu viikkoa ennen tapaamista

PPY Hämeentie:

Itsellisten äitien ryhmä la 18.1. ja la 8.2.

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. Kevätkauden ensimmäinen tapaaminen pidetään Hämeentie 64:ssä la 18.1. klo 10.30–12.30 ja seuraava la 8.2. klo 16–18.  Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua, koska paikalla ei ole lastenhoitajaa. Lämpimästi tervetuloa! Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Johanna, Marke tai Terhi

Muista kevään tapaamisista tiedotamme seuraavassa jäsentiedotteessa noin viikolla 3.

Katso kaikki Pienperheyhdistyksen ryhmät


Itäkeskuksen perhekahvila jatkuu jälleen pe 31.1. /
Single-parent family Cafe in Itäkeskus Fri Jan 31st

Tarjolla kahvia ja vertaistukea, teetä ja sympatiaa sekä pientä iltapalaa. Kokoontumiset kerran kuussa  perjantai-iltaisin klo 17–19.  Kevätkauden päivät ovat: 31.1., 28.2., 27.3. ja 24.4. Voit tulla yksin tai lasten kanssa ja olla paikalla hetken tai koko ajan. Ei tarvitse ilmoittautua, ei lastenhoitoa. Lämpimästi tervetuloa!

Osoite/Address: Leikkipuisto Iso-Antti, Valkovuokonpolku 20.                   

//You are most welcome to join our single parent family café once a month Fridays on 31 Jan, 28 Feb, 27 Mar, 24 Apr at 5-7 pm, with or without your kids.  No need to register. More info: riikka.koola(at)pienperhe.fi

Katso Pienperheyhdistyksen Perhekahvilat