Herttoniemenrannassa paljon hauskaa toimintaa lapsille

15.9.2023

Yhden vanhemman perheiden lapsille järjestetään syys–lokakuussa monta kivaa tapahtumaa Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemenrannassa tai ulkona lähialueilla. Mummilan leikkilauantaina 23.9. pelataan pihapelejä yhdessä mummien ja vaarien kanssa. Samana päivänä pääsee koko perhe tanssimaan eri kulttuurien tansseja. Koululaisten toimintalauantai pidetään 24.9. sunnuntaina, jolloin Drive Basket Academyn U-19 joukkue leikittää lapsia ulkona ja 21.10. pääsevät eri-ikäiset lapset kokkailemaan ja leipomaan. 5.10 alkaa neljä kertaa kokoontuva Tunne- ja kaveritaitoryhmä 4–8–vuotiaille. Syysloman salapoliisileiri pidetään koululaisille alkuviikolla 16.–18.10. 

Ryhmä lapsia ja aikuisia, jotka leikkivät ulkoleikkejä.

Pienperheyhdistyksen osoite Herttoniemenrannassa on Petter Wetterin tie 6, 00810 Helsinki.

Mummilan leikkilauantai 23.9. klo 11.00–13.30

Leikkilauantai on lapsille, vanhemmille ja isovanhemmille tarkoitettu ulkoleikkipäivä! Tule leikkimään Herttoniemeen hauskoja pihapelejä yhdessä mummien ja vaarien kanssa. Tapahtumaan voit tulla yhdessä vanhempasi kanssa tai voit jäädä leikkimään ilman vanhempaa. Leikkipäivään ovat kaikenikäiset tervetulleita! Tapahtumassa on säävaraus. Pieni tihkusade ei haittaa, mutta jos on luvassa koko päivän kestävä kova sade, tapahtuma peruuntuu.

Ilmoittaudu tästä 19.9. mennessä Ilmoita lapsen nimi ja ikä ja osallistuuko lapsi tapahtumaan yksin vai yhdessä vanhemman kanssa, sekä vanhemman yhteystiedot.

Monikulttuurinen tanssi-iltapäivä lauantaina 23.9. klo 15–17 koko perheelle

Pienperheyhdistyksen englanninkielisen vertaisryhmän vanhemmat opettavat Herttoniemessä kaikille halukkaille tansseja eri kulttuureista! Sopii kaikille kiinnostuneille, aikuisille ja yli 3-vuotiaille lapsille.

Ilmoittaudu mukaan tästä viimeistään ma 18.9. 

Tarkemmat tiedot ja osoitteen saat vahvistusviestissä ensi viikolla.

Koululaisten Toimintalauantait ulkoillen ja kokkaillen

Sunnuntai 24.9. klo 11.00–13.15

Drive Basket Academyn U-19 joukkue leikittää 7–12-vuotiaita Herttoniemenrannan urheilupuistossa. Luvassa on leikkimielisiä kisoja, koripalloilua ja huikeita donkkeja, joita joukkueen pelaajat ovat lupautuneet esittelemään osallistujille. Pelaajilta, jotka voittivat viime kaudella U-19-vuotiaiden Suomen mestaruuden, voi kysellä koripalloharrastuksesta ja saada vinkkejä harjoitteluun. Mukaan mahtuvat kaikki ja osallistua voi toiminta-aikana, miten itselle parhaiten sopii.  Pienperheyhdistys tarjoaa tapahtumassa huhkiville lapsille pientä välipalaa. Osoite: Paasivaarankatu 9. Ei ennakkoilmoittautumista. Säävaraus!

Lauantai 21.10. 

Klo 11–13 kokkausta 10–13 vuotiaille

Pienperheyhdistyksen keittiön täyttävät tohinalla 10–13-vuotiaat, jotka valmistavat herkullisen lounaan itselleen. Se, mitä lounaaksi syntyy, päätetään ennalta yhdessä. Lounashetken jälkeen puuhaillaan yhdessä jotakin hauskaa. Mukaan mahtuu 6 osallistujaa.
Ilmoittautuminen tästä 13.10. mennessä

Klo 14–16 leivontaa 7–9 -vuotiaille

Pienperheyhdistyksen keittiön täyttävät ihanat tuoksut, kun 7–9-vuotiaat leipovat yhdessä jotakin herkullista. Leipomisen jälkeen puuhaillaan hetki yhdessä mukavan tekemisen parissa. 
Mukaan mahtuu 6 osallistujaa.
Ilmoittautuminen tästä 13.10. mennessä

Tunne- ja kaveritaitoryhmä 4–8-vuotiaille alkaa 5.10.

Neljän tapaamisen aikana lapset pääsevät sukeltamaan satujen maailmaan, leikkimään, askartelemaan ja keskustelemaan tunteista, erilaisista perheistä ja ystävyydestä. Ryhmät toteutetaan Pienperheyhdistyksen tiloissa. Ryhmän aluksi lapsille ja heidän vanhemmilleen tarjotaan keittopäivällinen. Lasten ryhmä aloittaa klo 17.

Lokakuun ryhmä kokoontuu torstaisin: 5.10., 12.10., 19.10. ja 26.10.  klo 16.30–18.15.
Ilmoittautuminen tästä 30.9. mennessä

Syysloman Salapoliisileiri koululaisille 16.–18.10.

Salapoliisileiriläiset ovat ansiokkaasti ratkaisseet rötöksiä jo useilla leireillämme.  Syksy tuo tullessaan uudet rötökset, joten nyt on aika hakea tiimiimme!

Leiri on suunnattu erityisesti 7–10-vuotiaille salapoliiseille, mutta myös ikääntyneemmät hakijat huomioidaan. Leiri alkaa aamuisin päämajallamme Herttoniemessä, josta siirrymme sinne minne tutkimukset meidät johdattavat. Iltapäivisin palaamme takaisin päämajalle. Leirin ohjelmallinen osuus järjestetään klo 10-15, mutta ylityömahdollisuus (noin 8–17) on neuvoteltavissa. Leirillä tarjoamme lounaan ja välipalan.

Hakijoilta toivomme seuraavia ominaisuuksia: kiinnostusta salapoliisin työtä kohtaan, hyviä ryhmätyötaitoja, kykyä ottaa ohjeita vastaan tutkinnanjohtajalta, sisukkuutta työskennellä myös hankalissa olosuhteissa (räntäsade, pitkät kävelymatkat hankalassa maastossa ym.), hyviä hermoja ja huumorintajua. Hakijan eduksi katsomme mm. seuraavia asioita: hyvät ulkoiluasusteet (ulkokengät, sadevaatteet), luku- ja kirjoitustaito, erityistaidot (esim. lasernäkö, koodien murtaminen, ajatusten luku).

Leirin hinta on 30 € / lapsi.  Viikolla 40 saat vahvistuksen leiripaikasta ja leirimaksu tulee maksettavaksi.

Haethan mukaan tiimiimme tästä 30.9. mennessä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠