Miten voin osallistua?

Tule mukaan pitämään esillä yhden vanhemman perheiden näkökulmaa

1. Lue blogista yksinhuoltajien kokemuksia.

2. Käy perhekahviloissa ja muissa yhdistyksen tapaamisissa ja tapahtumissa tapaamassa toisia ja jakamassa ajatuksia yhden vanhemman perheiden tilanteesta: arjesta, työstä, haasteista, lasten kasvatuksesta...

3. Tule yhteisiin tapaamisiin suunnittelemaan vaalitoimintaa ja ajattelemaan yhdessä ja kuuntelemaan toisia. Keskustelusta syntyy usein uusia ideoita, ja on hyvä huomata, että meitä on monta.

4. Lähde vaalitilaisuuteen ja kerro, että olet yksinhuoltaja/huolestunut yksinhuoltajien tilanteesta. Kerro oma tarinasi. Ota ystäviä, naapureita ja tuttavia mukaan. Jos olet ehdokkaana vaaleissa, käytä hyödyksesi näiltä sivuilta löytyvä tieto ja aja yhden vanhemman perheiden asioita.

5. Kirjoita omista kokemuksistasi liittyen aikaan, ajankäyttöön, ajan puutteeseen, työn ja perheen yhteensovittamiseen, pätkätöihin, vuorotöihin... ja lähetä ne (petriina.perkiomaki(at)pienperhe.fi). Jaa oma tarinasi sosiaalisessa mediassa ja laita linkki näille sivuille. Kirjoita mielipidekirjoitus. Kirjoita blogi-kirjoitus ja julkaise se omassa blogissasi tai tarjoa sitä julkaistavaksi Pienperheyhdistyksen blogissa. Voit kuvata myös videon, jossa kerrot ajatuksiasi. Kirjoituksia julkaistaan yhdistyksen blogissa ja vaalisivulla. Voit kirjoittaa nimelläsi, nimimerkillä, nimikirjaimilla tai miten vaan. Pääasia, että kirjoitat ja jaat kokemuksiasi ja ajatuksiasi.

6. Jaa näiden vaalisivujen ajatuksia sosiaalisessa mediassa, jaa Pienperheyhdistyksen päivityksiä eteenpäin omille ystävillesi.

7. Osallistu Pienperheyhdistyksen vuosikokoukseen (jos et ole vielä jäsen, liity pian!) ja vaikuta yhdistyksen toimintaan.

8. Ota selvää ehdokkaista ja siitä, mitä asioita he ajavat. Ota yhteyttä heihin, kysele!

9. Tule paikalle jäseniltoihin ja muihin tapaamisiin. Tietoja löytyy tapahtumakalenterista. Yhdessä tulee parempia ideoita kuin yksin ja on paljon mukavampaa.

10. ÄÄNESTÄ ennakkoäänestyspäivinä tai varsinaisena vaalipäivänä!