Verkkoryhmä arjessa jaksamiseen ja Suomalainen eroseminaari

14.12.2023

Tammi–helmikuun aikana Mielentaitoja ja jaksamista arkeen! -ryhmä käy läpi Maaret Kallion jaksamiseen liittyvää verkkokurssia, johon kuuluu itseopiskelua ja yhteisiä keskusteluja. Maaliskuussa aloittaa eroseminaari, johon kuuluu myös sekä kotitehtäviä että teemoihin liittyviä keskusteluja.

Mielentaitoja ja jaksamista arkeen!

Tule keskustelemaan Zoomissa toisten aikuisten kanssa viiden tapaamisen ajan mielentaidoista, voimavaroista, jaksamisesta ja jaksamattomuudesta, turvallisuuden merkityksestä hyvinvoinnille sekä tunteista ja itsesäätelystä. Jokainen osallistuja saa Maaret Kallion Mielen taidot I -verkkokurssin, joka käydään ryhmän aikana omatoimisesti läpi, jonka jälkeen aiheista keskustellaan yhdessä verkossa.

Ryhmään mahtuu 10 osallistujaa ja se on tarkoitettu yhden vanhemman perheiden vanhemmille. Ryhmää ohjaavat Pienperheyhdistyksen perhetoiminnan koordinaattori Susa Ruuhilahti ja Jukka-Pekka Kettunen.

Tapaamiset ovat tiistaisin klo 18–19 tammi–helmikuussa: 16.1., 23.1., 30.1., 6.2. ja 13.2. 

Sitovat ilmoittautumiset 5.1. mennessä

Saat sähköpostitse 6.1. vahvistuksen ja 15.1. Zoom-linkin ensimmäiseen tapaamiseen. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen osallistujille toimitetaan Maaret Kallion Mielentaidot I verkkokurssi.

Lisätietoja: Susa Ruuhilahti, p. 040 544 2272, susanna.ruuhilahti@pienperhe.fi 

Suomalainen eroseminaari maalis–toukokuussa Helsingissä

Eroseminaari pidetään Helsingin keskustassa (Kalevankatu 16 A)  keskiviikkoisin, 6.3.–22.5.2024 (ei vappuna) kello 17.30–20.30. Eroseminaari on tarkoitettu eronneille, eroa harkitseville tai parisuhteessa eläville, jotka kaipaavat apua suhteensa ongelmakohtiin. Hinta on150 €.

Kurssiin kuuluu 11 tapaamista ja kotitehtäviä. Oppikirjana käytetään Marianna Stolbown Erosta eteenpäin -kirjaa tai Bruce Fisherin Jälleenrakennus-teosta. Kirja pitää hankkia itse.

Tapaamisten teemat: 1. Tee erosta oppimiskokemus 2. Eron takana on aina tarina – Miksi erosimme? 3. Vapaudu eron vihasta 4. Suru – anna aikaa itsellesi surra 5. Olet tärkeä ja ainutlaatuinen – Itsetunnon ja -arvostuksen palautuminen 6. Kuka elämääsi ohjaa – vastuu omasta elämästä 7. Avoimuus ja toimiva parisuhde 8. Yksinäisyys ja uudet suhteet 9. Rakkaus ja uusi elämä 10. Seksuaalisuus eron jälkeen 11. Kuinka auttaa lapsia eron keskellä.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 10.2.2024

Ryhmää ohjaavat YVPL:n asiantuntija Helka Belt sekä Pienperheyhdistyksen koordinaattori Riikka Koola. Otamme ryhmään korkeintaan 10 osallistujaa. Lisätietoja voit kysyä: helka.belt@yvpl.fi

Lisää eroseminaarista menetelmänä löydät täältä

Seminaari toteutetaan YVPL:n ja Pienperheyhdistyksen yhteistyönä.