Valoa kevääseen ja Värien voima -ryhmät ja muu vertaisryhmätoiminta

18.1.2023

Maaliskuussa alkaa Valoa kevääseen -ryhmä yksinäisille sekä Värien voima -ryhmä 14-17-vuotiaille nuorille. Helsingissä jatkavat leskiperheiden, täysin yksin lapsiaan kasvattavien, itsellisten äitien sekä englantia puhuvien yh-vanhempien tapaamiset.

Valoa kevääseen -ryhmä itsensä yksinäiseksi kokeville maaliskuussa

Tunnetko itsesi joskus tai  usein yksinäiseksi? Kaipaatko syvempää yhteyttä toisiin ihmisiin, kuin mikä arjessasi tällä hetkellä mahdollistuu? Ryhmän tavoitteena on luoda turvallinen tila kohdata toisia ja tukea osallistujien ystävystymistä. Ryhmässä keskustelemme, kirjoitamme ja teemme  erilaisia kehollisia harjoituksia. Mitään ennakkotaitoja et tarvitse, voit tulla ryhmään juuri sellaisena kuin olet.  

Maksuton ryhmä kokoontuu 4.3. alkaen klo 13–15 lauantaisin. Muut tapaamiskerrat: 11.3.,18.3. ja 25.3. Ryhmänaikainen lastenhoito järjestetään 2–11-vuotiaille lapsille. Tarjolla myös teetä, kahvia ja pientä välipalaa. Osoite: Petter Wetterin tie 6, Helsinki

Lisätietoja: riikka.koola(at)pienperhe.fi

Hae ryhmään tästä viimeistään su 12.2.  ja vastaa samalla kysymyksiin: Millä lailla yksinäisyyden tunne vaikuttaa elämääsi tällä hetkellä? Mitä toivot ryhmältä?

Värien voima – taideterapeuttinen päivä nuorille lauantaina 11.3. 

Lauantaina 11.3. klo 10–16 pidetään maksuton ryhmä yhden vanhemman perheiden 14–17-vuotiaille nuorille Asukastalo Ankkurissa Herttoniemenrannassa, osoitteessa Paasivaarankatu 6, Helsinki.

Kevään valo alkaa lisääntymään, mutta mieli voi olla vielä talven jäljiltä jäässä. Tule kuulostelemaan mitä sinulle kuuluu nyt ja mitä kevät voisi tuoda tullessaan. Päivän aikana työskentelemme monipuolisesti taiteen avulla maalaten, kirjoittaen ja liikkuen. Et tarvitse aikaisempaa taideosaamista tai harrastuneisuutta, voit tulla omana itsenäsi avoimin mielin.

Ryhmä on tarkoitettu yhden vanhemman perheiden 14–17-vuotiaille nuorille ja on maksuton. Ryhmä ei ole terapiaa eikä sovi akuutissa kriisissä olevalle. Ryhmässä luomme turvallisen tilan, jossa kenenkään tekemistä ei arvioida. Tarvitset mukaan rennot työskentelyvaatteet, oma joogamatto (ei tarvitse hankkia, jos ei ole). Päivään sisältyy keittolounas ja lämmintä juotavaa (mm. teetä). Omia eväitä saa myös ottaa mukaan. 

Ohjaajana toimii Pienperheyhdistyksen työntekijä Marika Järvinen, joka on luovien menetelmien ryhmänohjaaja ja sosionomi.

Ilmoittautumiset viimeistään to 23.2. tästä

Ilmoitathan samalla ruokavaliostasi tai ruoka-aineallergioista.

Vertaisryhmiä Helsingissä

Leskiperheiden tapaamiset tiistaisin Herttoniemenrannassa

Leskiperheet kokoontuvat kevätkaudella kerran kuussa tiistaisin. Ensimmäinen kerta on 7.2. klo 17.30–19.30 ja muut kerrat 7.3., 11.4., 9.5. Samanaikainen lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille 1–10-vuotiaille lapsille. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari. Yhteistyössä Nuoret lesket ry.

Ilmoittaudu viimeistään ma 25.1. tästä  ja kerro samalla hoitoon jäävän lapsen nimi, ikä, ruokavalio ja mahdolliset erityistarpeet. Maaliskuun tapaamiseen voit ilmoittautua helmikuun tapaamisen jälkeen jne.

Jätkäsaaren Yh-olkkari täysin yksin lastaan kasvattaville 7.2. lähtien

Jätkäsaaren yh-olkkari kokoontuu kerran kuussa kivoissa tiloissa Hyvän toivon kappelilla, Länsisatamankatu 2628. Mukaan mahtuu uusia perheitä, lämpimästi tervetuloa! Tarjolla on vertaistukea, teetä ja pientä iltapalaa. Kevään kokoontumiset tiistaisin 7.2., 7.3., 4.4. ja 2.5. klo 17–19. Mukana Mia/Totaaliyhärit ry ja Riikka/PPY. Yhteistyössä Totaaliyhärit ry, Tuomiokirkkoseurakunta ja YVPL.

Ilmoittaudu helmikuun kertaan tästä viim su 29.1. Kerro hoitoon jäävän 1–10-vuotiaan lapsen nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet. Alle 1-vuotiaat lapset ovat vanhemman mukana aikuisten puolella.

Itsellisten vanhempien avoin kahvila lauantaina 28.1. 

Tervetuloa tapaamaan muita itsellisiä vanhempia lapsineen lauantaina 28.1. klo 10–13 Herttoniemessä osoitteessa Petter Wetterin tie 6 ! Myös raskaana olevat ovat tervetulleita. Tarjolla kahvia/teetä, juttuseuraa vanhemmille ja leikkiseuraa lapsille. Voit piipahtaa hetkeksi tai jäädä pidemmäksi aikaa. 

Kahvilaan ei tarvitse ilmoittautua, mutta halutessasi voit soittaa tai laittaa viestiä: Lapsitoiminnan kehittäjä Liisa Kallioinen 040 544 2272, liisa.kallioinen@pienperhe.fi 

English speaking single parents’ meeting every second Wed eve

English speakers’ Zoom-meetings every second Wednesday at 20.00–21.30 hours: 25 Jan, 8 Feb, 22 Feb etc. If you wish to get more info, you can join English speakers’ whats app group (by sending a message to Riikka, tel. 040-640 3756: in the message, please tell your name and the name and age of your child/children).

Please join via this link


Toimintaa    Ryhmätoiminta

Sivua päivitetty 24.1.