Työllistymistä tukevia valmennuksia yksin lastaan kasvattaville

2.5.2022

Oletko työtön, perhevapaalla oleva tai lapsiaan muuten kotona hoitava vanhempi ja suunnittelet töihin paluuta?

Uudenmaan ELY-keskuksen Suunta selkeäksi -hanke järjestää yhden vanhemman perheiden vanhempien työllistymistä tukevia valmennuksia, jotka madaltavat kynnystä töiden aloittamiseen.  

Työelämävalmennuksia järjestetään yksinhuoltajavanhemmille Helsingin ja Tampereen seudulla. Palvelun tarkoituksena on edistää vanhempien työelämävalmiuksia turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Valmennus ei siis edellytä työhön siirtymistä tietyssä määräajassa, vaan tukee vanhempaa tämän omassa elämäntilanteessa ja tarjoaa tukea ns. seuraavan askeleen ottamiseen.  

Valmennus kestää n. 6 viikkoa ja siihen kuuluu ryhmätapaamisia vertaisten kanssa sekä yksilötapaamisia henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Valmennuksen aiheita ovat mm. perhe- ja työelämän yhteensovittaminen, omat voimavarat, jaksaminen ja hyvinvointi arjessa, lastenhoidon järjestelyt, omaan osaamisen kartoittaminen, työnhakutaidot, ja niin edelleen.  

Kaikille osallistujille tarjotaan myös maksutonta lastenhoitoa tapaamisten ajaksi! Vanhempien tukena toimivat Arffmanin valmentajat ja valmennus tapahtuu heidän tiloissaan Helsingin Pitäjänmäellä ja Tampereen keskustassa. 

Ilmoittautuminen valmennuksiin on alkanut! Ryhmiä käynnistetään toukokuun aikana ja valmennusta on tarjolla aina tammikuulle 2023 asti. Lisätietoa ELY-keskuksen nettisivuilta, josta löytyy linkki ilmoittautumislomakkeelle

Suunta selkeäksi -hankkeen mainos.