Turvallisella aikuisella on merkitystä

8.1.2021

Pienperheyhdistys on mukana ensi viikolla alkavassa #olentukena-kampanjassa, joka esittelee sosiaalisessa mediassa 11.-17.1. lasten ja nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä ja siitä kumpuavaa iloa.

Vapaaehtoinen aikuinen voi toimia lapselle tärkeänä voimavarana ja tukena, helpottaen samalla perheen arkea. Toiminta antaa paljon myös tekijälleen – YK:n vuoden 2019 World Happiness Reportin mukaan vapaaehtoistyö kulkee käsi kädessä hyvinvoinnin, elämän laadun ja onnellisuuden kanssa.

Turvallisella aikuisella on merkitystä #olentukena. Kaksi ihmistä kulkevät lumisessa metsässä.

Kampanjaviikko nostaa esiin erilaisia lasten ja nuorten parissa tehtäviä vapaaehtoistoiminnan muotoja. Samalla jaetaanarvokkaita kokemuksia ja hetkiä, joita vapaaehtoiset ovat lasten ja nuorten kanssa kokeneet. Viikon aikana tukisuhteiden tarinoita voit seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #olentukena ja #jagstöder. Kampanjan toivotaan myös innostavan uusia vapaaehtoisia mukaan toimintoihin.

Jos haluat jakaa oman kokemuksesi lasten ja nuorten parissa tehdystä vapaaehtoistyöstä, lue ohje.

Kampanjaviikon takana ovat Diakonissalaitoksen Amigo-toiminta, Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry, Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta, OmaKamu ry, Pelastakaa Lapset ry, Perhehoitoliitto ry, Pienperheyhdistys ry, Vantaan kaupungin tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta sekä Yhteiset Lapsemme ry.