Tradeka-Yhtiöt osakkaaksi Cafe Ursulaan

4.3.2024

Tradeka-Yhtiöt on ostanut Helsingin Kaivopuistossa sijaitsevan ikonisen kahvila-ravintola Ursulan osakkeista kaksi kolmasosaa. Kansan Sivistysrahasto jatkaa Tradekan kanssa Ursulan omistajana, Pienperheyhdistys myi osuutensa. 

Cafe – Restarant Ursula -logo

Järjestelyllä vahvistetaan Ursulan rahoituspohjaa ja mahdollistetaan nykyisen rakennuksen peruskorjaus tai uuden kahvila- ja ravintolarakennuksen rakentaminen nykyisen rakennuksen tilalle. 

”Ursulan toiminta kulttuurihistoriallisesti merkittävällä sijainnilla Helsingin Kaivopuistossa jatkuu ja tarjoamme tulevaisuudessakin kahvila- ja ravintolaelämyksiä Ursulan historiaa kunnioittaen. Aloitamme rakennushankkeen suunnittelun välittömästi”, kertoo Ursulan Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi valittu Tradeka-Yhtiön Oy:n kehitysjohtaja Miia Kinnunen.  

Ympärivuotisesti toimivalla ravintolalla on vakiintunut asiakaskunta ja se sijaitsee erinomaisella paikalla merenrannalla, Kaivopuiston Etelä-Sataman vieressä. Ursulalla on yli 70 vuoden historia, jota Tradeka haluaa olla jatkamassa. 

Ravintola työllistää 18 henkilöä. Ravintolan toiminta jatkuu nykyisellään ja työntekijät pysyvät Cafe Ursulan työntekijöinä. ”Hienoa, että saamme konserniin joukon uusia ravintola-alan ammattilaisia,” Kinnunen sanoo. 

Ursulan myyvät Helsingin ensikoti ry, Kesäkotiyhdistys Kallioniemi ry, Lomakoti Kotoranta ry ja Pienperheyhdistys ry. 

Olemme iloisia, että Ursula sai Tradekasta kotimaisen ja vastuullisen omistajan, jolla on vahvat taloudelliset resurssit yhtiön tulevaisuuden kehittämiseen. Cafe Ursulan tarina jatkuu osaavissa käsissä. Työntekijämme saavat Tradekasta vakaan kotimaisen työnantajan”, myyjät toteavat. 

Ursulan myyjätahot arvostavat Tradekan laajaa apuraha- ja lahjoitustoimintaa: ”Tradekan lahjoituksilla aktivoidaan ja tuetaan kansalaisia ja kansalaisjärjestötoimintaa ja näin Ursulan hyvän tekemisen perinne jatkuu.” 

Lisätiedot: 
Miia Kinnunen, kehitysjohtaja, Tradeka-Yhtiöt Oy 
Puh. 040 847 6171 
Email: miia.kinnunen[a]tradeka.fi 


Pienperheyhdistyksen toiminnan osalta toiminnanjohtaja Outi Hannula, puh 040 664 6881, outi.hannula[@]pienperhe.fi


Café Ursula on vuonna 1952 perustettu Kaivopuiston suosittu olohuone kaupunkilaisille ja turisteille. Se tarjoaa laajan valikoiman suolaisia ja makeita herkkuja, maukkaan itsetehdyn lounaan sekä valikoiman kahveja ja teetä. Kahvila suosii vastuullisuutta, luomua ja kotimaisuutta. 

Ursulan tuotto on aina ohjattu tukea tarvitseville omistajatahojen toiminnan kautta. Kahvilan aiemmat omistajat edustavat viittä sosiaalialan järjestöä, jotka tekevät työtä äitien, lasten ja vanhusten hyväksi. Omistajina ovat olleet Helsingin ensikoti ry, Kansan Sivistysrahasto, Kesäkotiyhdistys Kallioniemi ry, Lomakoti Kotoranta ry ja Pienperheyhdistys ry. 

Tradeka-Yhtiöt Oy vastaa Tradekan liiketoimintojen ohjauksesta. Se omistaa kokonaan ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n, lehtijakelua harjoittavan Lehtipiste Oy:n, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys Med Group Oy:n, katsastuspalveluja ja kuljettajantutkintoja