Toimintaa lapsille ja nuorille

16.3.2023

Vanhempien eron kokeneille,  6–8-vuotiaille lapsille järjestetään kolmen kerran vertaisryhmä huhtikuun lopulta lähtien ja 12–15-vuotiaille nuorille tarinateatteriviikonloppu elokuussa. Kesäkuun alussa on ohjelmassa neljän päivän jännittävä salapoliisileiri 7–10-vuotiaille lapsille.

Vertaisryhmä luokassa.

Lapsella on asiaa -vertaisryhmä 6–8-vuotiaille, joiden vanhemmat ovat eronneet.  

Ryhmä kokoontuu kolme kertaa torstaisin klo 16.30–18.30 alkaen 27.4. Eroon liittyviä teemoja käsitellään leikkien ja tarinoiden kautta. Ryhmä perustuu Ensi- ja turvakotien liiton Lapsella on asiaa -ryhmämalliin, ja ohjaajat ovat käyneet Etkl:n koulutuksen. Sama ryhmä kokoontuu joka kerta. Ohjaajat ovat yhteydessä molempiin vanhempiin ennen ryhmän alkua ja sen jälkeen. Mahdollisuuksien mukaan ryhmän jälkeen tavataan perheet. Aikaa on myös vapaalle leikille ja välipalalle. 

Ilmoita lapsesi mukaan tästä 16.4. mennessä

Mun juttu – tarinoiden viikonloppu 12–15-vuotiaille, joiden vanhemmat ovat eronneet 

Leirikeskus Sopukassa järjestetään pe–su 11.–13.8. tarinateatterityöpaja 12–15-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Teatterin, leikin ja ilon avulla löydetään ”mun juttu”. Tarinateatterin keinoin käsitellään ajatuksia, tunteita ja tarinoita. Nuorten omien tarinoiden löytymisessä auttavat kaksi tarinateatteriohjaajaa. Ohjaajilla on monipuolista ammattitaitoa ja vankka kokemus nuorten kanssa työskentelystä. He luovat työpajaan luottamuksellisen tilan, jossa on turvallista avautua omille ja muiden tarinoille. 
Työpajaan osallistuvat 12–15-vuotiaat. Muut perheenjäsenet saavat nauttia täysihoidosta ja luonnosta – teinit eivät voi olla Sopukassa ilman omaa aikuista. Leiri järjestetään, mikäli vähintään seitsemän perhettä ilmoittautuu. Etusijalla ovat ensikertalaiset ja ne, joiden vanhempien erosta on 6 kk–2 v. 

Omavastuuosuus leiristä: tarinateatteriin osallistuva teini 50 €, aikuinen 90 €, pikkusisarukset 30 €/lapsi 
Kysy lisää: Lapsitoiminnan kehittäjä Liisa Kallioinen liisa.kallioinen@pienperhe.fi, 0405442272 

Ilmoittaudu mukaan 31.5. mennessä tästä

Kesäloman Salapoliisileiri 5.–8.6. 2023

Salapoliisileiriläiset ovat ansiokkaasti ratkaisseet rötöksiä jo useilla leireillämme.  Kesäloma tuo tullessaan uudet rötökset, joten nyt on aika hakea tiimiimme!

Leiri on suunnattu erityisesti 7–10-vuotiaille salapoliiseille, mutta myös ikääntyneemmät hakijat huomioidaan. Leiri alkaa aamuisin päämajallamme Herttoniemessä (Petter Wetterin tie 6), sen jälkeen siirrymme sinne, minne tutkimukset meidät johdattavat. Iltapäivisin palaamme takaisin päämajalle. Leirin ohjelmallinen osuus järjestetään klo 10–15, mutta ylityömahdollisuus on neuvoteltavissa.

Hakijoilta toivomme seuraavia ominaisuuksia: kiinnostusta salapoliisin työtä kohtaan, hyviä ryhmätyötaitoja, kykyä ottaa ohjeita vastaan tutkinnanjohtajalta, sisukkuutta työskennellä myös hankalissa olosuhteissa (räntäsade, pitkät kävelymatkat hankalassa maastossa ym.), pitkäjänteisyyttä, hyviä hermoja ja huumorintajua. Hakijan eduksi katsomme mm. seuraavia asioita: hyvät ulkoiluasusteet (ulkokengät, sadevaatteet), luku- ja kirjoitustaito, erityistaidot (esim. lasernäkö, koodien murtaminen, ajatusten luku).

Leirin hinta on 40 € / lapsi. Leirillä tarjoamme lounaan ja välipalan.

Hae tästä mukaan tiimiimme 30.4. mennessä. Toukokuun alussa saat vahvistuksen leiripaikasta ja leirimaksu tulee maksettavaksi vahvistusviestin saatuasi.