Toimintaa keväällä yh-perheiden vanhemmille ja lapsille

29.2.2024

Ilmoittaudu nopeasti 9.3. pidettävään pilkkitapahtumaan Herttoniemenrannassa. 21.3. on kansainvälinen yksinhuoltajien päivä, jota vietämme Pienperheyhdistyksen tiloissa. Tenavatupalastenhoito järjestetään  23.3. Pukinmäessä. Nepsy-lapsen vanhemmille järjestetään 7 kertaa kokoontuva vertaisryhmä 10.4. alkaen. 0–12 -vuotiaat lapset pääsevät osallistumaan Minimarathonille Pienperheyhdistyksen kautta maksutta.

Pienperheyhdistyksen toimintaa jäällä, perheet pilkkimässä.

Pilkkitapahtuma lauantaina 9.3. Herttoniemenrannassa

Tervetuloa kokeilemaan pilkkimistä! Lähdemme porukalla pilkille Etelä-Suomen vapaa-ajan kalastajapiirin ja Stadin kalajunnujen kanssa Herttoniemenrannassa lauantaina 9.3. klo 9.30–14.00. Tapahtumassa  opastetaan kalastuksessa ja kalastusvälineitä on käytettävissä osallistujille. Paikalla on pientä evästystä, makkaraa, mehua, kahvia ja pullaa. 

Lisätiedot: kaisli.syrjanen@pienperhe.fi

Ilmoittautumiset tästä 3.3. mennessä

Juhlistamme kansainvälistä yksinhuoltajien päivää 21.3. Herttoniemenrannassa 

Taas selvisit yhdestä vuodesta, tule taputtamaan itseäsi (ja toisia) olalle ja juhlistamaan iltaa torstaina 21.3. klo 16.30–18.30. Tarjoamme kasviskeittoa, kakkua ja kuplajuomaa. Lapsille on lisäksi mehua ja leikkejä muiden lasten kanssa. Meiltä mukana illassa on vertaistoiminnan koordinaattorimme Riikka. Osoite Pienperheyhdistyksen toimistolle on Petter Wetterin tie 6.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 17.3.

Pukinmäen Tenavatupa-lastenhoito lauantaina 23.3.

Pienperheyhdistys järjestää maksuttoman lastenhoidon yhden vanhemman perheille MLL Perhetalo Unikossa (Unikkotie 8)  23.3. klo 10–13. Tenavatupa on tarkoitettu ensisijaisesti Pukinmäen ja Lassila/Haagan yh-perhekahviloissa säännöllisesti käyneille, mutta muutkin alueiden yh-perheet voivat hakea. Mukaan mahtuu 2–10-vuotiaita lapsia 5–7 perheestä. Muista perustella ilmoittautuessasi hoidon tarve ja kertoa lapsesi mahdollisista erityistarpeista.

Hae paikkaa viimeistään 12.3. tästä

Nepsy-lasten vanhempien vertaisryhmä Malmin Varustamolla 

Onko lapsellasi nepsy-piirteitä ja/tai nepsy-diagnoosi? Tarvitsetko vertaistukea? Ryhmä on tarkoitettu alle 16-vuotiaiden nepsylasten yksinhuoltaja- tai vuoroviikkovanhemmille ja se kokoontuu 7 kertaa Malmin Varustamolla, Malmitalon ja Malmin uimahallin välissä, muutaman minuutin kävelymatkan päässä Malmin juna-asemalta. Ryhmää ohjaa Jani Havumäki, joka on paitsi Malmin seurakunnan diakoni, myös varhaiskasvatuksen opettaja ja nepsy-valmentaja.

Kokoontumiskerrat ovat ke 10.4., ke 17.4., ke 24.4., ke 8.5., ke 15.5., ke 22.5., ke 29.5. kello 17.30–19.00.  Pienperheyhdistys järjestää samanaikaisen lastenhoidon 2–11-vuotiaille lapsille. Tarjolla on myös iltapalaa.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 15.3. ja muista vastata kaikkiin kysymyksiin. Vahvistuksen ja lisätietoja saat ilmoittautumisajan päätyttyä.

Minimaraton alle 13-vuotiaille lapsille 10.5.

Minimarathon on Suomen Urheiluliiton järjestämä lasten oma juoksutapahtuma, joka järjestetään Suomen suurimman juoksutapahtuman, Helsinki City Running Dayn yhteydessä. Minimarathon järjestetään pe 10.5.2024 klo 15 alkaen. Tapahtumapaikkana toimii Bollis eli Töölön Pallokenttä 1 Olympiastadionin välittömässä läheisyydessä.

Minimarathonille voivat osallistua 0–12-vuotiaat lapset. Pienimmät ovat mukana rattaissa. Minimarathonilla lapset juoksevat noin 1 km mittaisen reitin, joka kulkee Bollikselta Olympiastadionille. Maaliin saavutaan siis komeasti Marathonportista Olympiastadionille. Maalissa jokainen lapsi saa oman Minimarathon-mitalin ja maalieväitä (pientä syötävää ja juotavaa).

Ennen juoksua lapset voivat leikkiä Bollikselle rakennetuilla toimintapisteillä. Siellä voi mm. kokeilla erilaisia urheilulajeja, testata ketteryyttään, osallistua ohjattuun musiikkipajaan jne. Kaikki Minimaratoonarit saavat ennen juoksua Minimarathon-toimistosta Minimarathon-paidat ja numerolaput. Ajanottoa tapahtumassa ei ole.

Minimarathon pähkinänkuoressa: Tapahtuma-alue ja toimintapisteet aukeavat klo 15. Ensimmäiset juoksujen lähdöt starttaavat klo 17. Lähdöt tapahtuvat ikäjärjestyksessä, nuorimmat ensin. Toimintapisteille voi palata vielä oman juoksun jälkeen. Tapahtuma päättyy ja alue sulkeutuu klo 19.15.

Tapahtuma on muille maksullinen, mutta meidän kautta ilmoittautuneet saavat koodin, jolla pääsee ilmoittautumaan tapahtumaan ilmaiseksi. Koodin lähetämme lähempänä tapahtumaa.

Ilmoittaudu tästä 14.4. mennessä

Muista myös perhekahvilat ja ryhmätapaamiset!

Vauvaperheiden aamukahvila, Jakomäen Soppakuppila, Vauva- ja taaperoperhekahvila, Pukinmäen yh-perhekahvila, Malmin Varustamon yh-perhekahvila. Katso perhekahviloiden lisätiedot

Katso ryhmätapaamisten lisätiedot