Tenavatupa, perhekahvilat ja vertaisryhmät

3.2.2023

Tenavatupaan voit ilmoittaa lapsesi lauantaiksi 25.2., jos tarvitset omaa aikaa. Jakomäkeen suunnitellaan yhdessä ohjelmaa 7.2. ja pidetään ystävänpäivän illanvietto 14.2. Sateenkaariperheiden yh-olkkari aloittaa 18.2. Tutustu lähiseudun perhekahvilaan tai vertaisryhmään, jossa tapaat muita saman elämäntilanteen jakavia.

Tenavatupa Herttoniemessä la 25.2. klo 14–17

Onko arki kiireistä, tarvitsetko omaa aikaa? Lastenhoitoa järjestetään kolmen tunnin ajan Pienperheyhdistyksen tiloissa 2–10-vuotiaille. Lapselle tarjotaan pieni välipala. 

Kerro ilmoittautuessasi lapsen mahdolliset erityistarpeet. Etusijalla ovat ensikertalaiset ja vähemmän osallistuneet. Lisätietoja saat ilmoittautumisajan jälkeen vahvistusviestissä.

Ilmoittaudu viimeistään 16.2. (Ilmoittautumisaikaa jatkettu 13.2.)

Toiminta Jakomäen Sydämessä alkaa tiistaina 7.2.

Sydämen Soppakuppila klo 17–19 tiistaisin 7.2., 14.2. (peruttu 20.2.), 21.2. jne. Ilmaista keittoa kaikille alueen lapsiperheille noin klo 17.30–18.30. Soppaa tarjotaan niin kauan kuin sitä riittää. Muuten vapaata oleskelua yhdessä lasten kanssa – teemallista ohjelmaa aina silloin tällöin. Ei tarvitse ilmoittautua, lisätietoja Riikalta tai Marilta, p. 040-640 3756, 050 378 0051.

Osoite: Jakomäen Sydän, Nuorisotalon tilat, Jakomäenpolku 6, Helsinki

Ti 7.2. Suunnitellaan kevään ohjelmaa – tule esittämään toiveesi tiistai-iltojen toiminnan sisällöksi! Sana on vapaa ja unelmilla on siivet! (Mukana Nina ja Mari)

Ti 14.2. Ystävänpäivän illanvietto ja Tenavatupa-lastenhoito* 

Tule viettämään Ystävänpäivän iltaa Jakomäen Sydämeen. Aloitamme yhteisellä ruokailulla (keitto ja jälkkäri) klo 17–18, jonka jälkeen mahdollisuus jättää lapset Tenavatupa-lastenhoitoon* klo 17.30–20.00. Itse voit jäädä viettämään iltaa aikuisten kesken tai lähteä vaikka uimaan läheiseen uimahalliin. (Mukana Nina ja Riikka, etukäteen ilmoitettuja lapsia hoitaa yhistyksen palkatut lastenhoitajat.)

*Illanviettoon ei tarvitse ilmoittautua, mutta Lastenhoitoon 14.2.  Ilmoittaudu tästä viimeistään 5.2.  

Lastenhoito on tarkoitettu 2–10-vuotiaille lapsille, etusijalla ensikertalaiset. Hoito on maksutonta.

Sateenkaariperheiden yh-olkkari la 18.2. klo 15–17  

Yhden vanhemman sateenkaariperheelliset ja itselliset sateenkaarivanhemmat tapaavat  Sateenkaariperheet ry:n toimiston tiloissa (Hämeentie 29 A, 7.krs, Kurvi). Lastenhoitaja leikittää etukäteen ilmoitettuja 1-10-vuotiaita lapsia. Mukana vapaaehtoiset Riikka  ja Maria.

Tapaamiset ovat vapaamuotoisia vertaiskeskustelutilaisuuksia sateenkaareville vanhemmille ja vanhemmuudesta haaveileville tai lasta odottaville. Keskustelun aiheet ja käsitellyt teemat nousevat osallistujien omista toiveista, tarpeista ja kysymyksistä. Tarjolla kahvia, teetä sekä pientä naposteltavaa.

Lastenhoitajat leikittävät lapsia viereisessä leikkihuoneessa. Alle 1-vuotiaat voivat olla mukana aikuisten puolella. Tiloista löytyy leikkihuoneen lisäksi vauvoille leikkimattoja, hoitopöytä tarvikkeineen, pottia sekä kotoisa ja hyvin varusteltu keittiö esim. omien lounaseväiden lämmittämiseen ja syömiseen.

Ilmoittaudu tapaamiseen tästä viimeistään 12.2.

Tapaamisissa noudatetaan Sateenkaariperheet ry:n turvallisemman tilan periaatteita. Tilat ovat esteelliset. Lisätietoja tilojen esteettömyydestä

Muut yh-perhekahvilat ja ryhmätoiminta

Yhden vanhemman perheille tarkoitetut perhekavilat kookoontuvat eri päivinä eri paikoissa pääkaupunkiseudulla. Jotkut kahvilat kerran kuussa, toiset useammin. Mikä olisi sinulle sopiva perhekahvila?  

Herttoniemenrannannassa, Pienperheyhdistyksen tiloissa, pidetään Vauva- ja taaperoperhekahvila maanantaisin 13.2. ja Soppakuppila sunnuntaisin 5.2. Kampissa yh-perhekahvila 16.2. on torstaina, Tikkurilassa lauantaina 4.2. ja Espoon keskuksessa tiistaina 28.2.Itsellisten vanhempien avoin kahvila 25.2. pidetään lauantaisin. PPY Lukupiiri kokoontuu eri päivinä, seuraavaksi 15.2.

Muista myös Vertaistuellinen ilta yh-perheille 9.3., joissa vanhempi sairastaa syöpää ja Valoa kevääseen -ryhmä 4.3. alkaen yksinäiseksi itsensä kokeville!

Kevätkauden tulevat kokoontumisajat ja ilmoittautumiset näet koontisivuilta:

Perhekahvilat

Ryhmätoiminta