Talviluonto kutsuu

18.1.2024

Lähde lapsen kanssa mukaan liikkumaan luontoon! Tänä vuonna tutustutaan lähiluontokohteisiin yhdessä, toimitaan ja liikutaan yhdessä, opitaan uusia taitoja ja saadaan kokemuksia luonnossa olemisesta. Lauantaina 3.2. voi hiihtämisen taitoja parantaa Paloheinän laduilla ja 17.2. lähteä kokeilemaan lumikenkäilyä Nuuksioon.  Talvilomalla 19.–23.2. pidetään koululaisille toiminnallinen päiväleiri.

Hiihtäjä katsoo horisonttiin.

Innostu hiihdosta Suomen Ladun hiihtokoulussa la 3.2. Paloheinässä!   

Perinteisen hiihdon tekniikka, jatko – aikuiset ja nuoret klo 13.45–14.45 

Perinteisen hiihtotavan jatkokurssilla kerrataan ja kehitetään vuorohiihdon ja tasatyönnön tekniikoita. Tarvittaessa voit vuokrata välineet hintaan 12 €/hlö. 

Perinteisen hiihdon tekniikka, perusteet – aikuiset ja nuoret klo 15.00–16.00

Peruskurssilla harjoitellaan hiihdon perusasioita mm. tasapainoa suksilla sekä perehdytään perinteisen hiihdon rytmiin. Kurssilla saat lisäksi vinkkejä niin välineistä, harjoittelusta kuin turvallisuudesta. Tarvittaessa voit vuokrata välineet hintaan 12 €/hlö. 

Lasten hiihtokoulu 6–10-vuotiaille klo 13.45–14.45 

Jos lapsella ei ole omia suksia, voit vuokrata ne hintaan 6 €/ lapsi. 

Lastenlumileikit ja pulkkamäki klo 13.45–16.00

Alle 6-vuotiaille lapsille (ja niille, jotka eivät halua osallistua hiihtokouluun) on ulkoleikkejä ja pulkkamäki. Oma pulkka tai muu laskuväline mukaan!

Hiihtokoulut järjestetään Helsingin Paloheinässä, ja kurssille kokoontuminen on 15 min ennen hiihtokoulun alkua Paloheinän hiihtostadionilla, Suomen Latu Paloheinän hiihtopalveluiden edustalla. 

Hiihtokoulujen osallistumismaksu 5 €/hlö. Hiihtokouluryhmiin mahtuu 9 osallistujaa. Ilmoittautuneet saavat vahvistuksen viikolla 4.  

Ilmoittaudu tästä 21.1.mennessä.

Haluaisitko kokeilla liikkumista lumikengillä tai liukulumikengillä? 

Lähde mukaan kokeilemaan lumikenkäilyä Nuuksioon 17.2. klo 10.30–14.00! Kuljetaan metsän poikki nuotiopaikalle, syödään eväitä ja ihastellaan talvista luontoa. Lumikenkiä löytyy aikuisille ja yli 5-vuotiaille lapsille. Retken hinta 10 €/aikuinen, 6 €/lapsi sisältää välinevuokran ja nuotioeväät. Lumikenkäretken jälkeen on mahdollista tutustua omatoimisesti Haltian luontonäyttelyyn. Ryhmälipulla sisäänpääsy näyttelyyn maksaa 9 €/hlö. 

Haltiaan pääset vaivattomasti Espoon keskuksesta Nuuksioon liikennöivällä bussilla numero 245 (A), laiturista 32. Tarkemmat ohjeet lähetetään myöhemmin. 

Ilmoittautumiset tästä 4.2. mennessä.

Talviloman toimintaleiri koululaisille 19.–23.2. Herttoniemenrannassa 

Leiri on suunnattu erityisesti 7–10-vuotiaille seikkailijoille, kokkaajille, selviytyjille ja askartelijoille. Myös vähän vanhemmat koululaiset voivat tulla mukaan. Leiri alkaa aamuisin Herttoniemessä, josta siirrymme sinne missä seikkailu tapahtuu. Iltapäivisin palaamme takaisin Herttoniemeen. Leirin ohjelmallinen osuus järjestetään klo 10–15, mutta mahdollisuus olla pidempään (esim. vanhemman työaikojen takia on mahdollista (klo 8–16). 

Viikon ohjelmassa on mm. Selviytyjät, Kokkisota, Amazing Race ja Strömsö. Mukaan voi ilmoittautua koko viikoksi tai muutamaksi päiväksi. 

Leirin hinta on 30 € / lapsi. Leirillä tarjoamme aamiaisen (klo 8–9), lounaan ja välipalan. 

Hae mukaan 5.2. mennessä. Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen leiripaikasta.