Syksyn toimintaa pienperheille

15.8.2022

Perhekahvilat ja ryhmät tuovat vaihtelua ja iloa lapsiperheen arkeen. Niin lapset kuin aikuiset nauttivat muiden seurasta. Ensi viikolla alkaa Vauvaperhekahvilan kokoontumiset Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemenrannassa. Perheretki tehtään  3.9. Seikkailupuisto Korkeeseen. Marraskuun lopussa pidetään Kulttuurikeskus Sofiassa Erotarinoita lapsille -leiri lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet.

Erotarinoita lapsille -leirin ohjelmaa.

Vauvaperhekahvila lauantaiaamuisin 20.8. alkaen

Vauvaperhekahvila kokoontuu Pienperheyhdistyksen toimistolla, Petter Wetterin tie 6:ssa, lauantaisin klo 10–12. Tapaamiset ovat 20.8., 27.8., 3.9. ja 10.9. Vauvaperhekahvila on tarkoitettu n. 0–1,5 -vuotiaille vauvoille yh-vanhemman kanssa. Mukana kahvilassa on vapaaehtoinen Jemiina oman taaperonsa kanssa. 

llmoittaudu Riikalle tekstarilla tai wa-viestillä viimeistään saman viikon perjantaiaamuna  ja kerro mukaan tulevan vauvan nimi ja ikä, p. 040-640 3756. Kerro samalla haluatko liittyä Vauvaperhekahvilan WhatsApp-ryhmään (jossa myös voi ilmoittautua).  

Muut perhekahvilat ja vertaisryhmät

Kaikki Pienperheyhdistyksen perhekahvilat löydät Perhekahvilat-sivulta sekä hyvinvointiryhmät ja erilaisille perheille suunnatut ryhmät löydät Toimintaa-sivulta.

Perheretki Mustikkamaan Seikkailupuisto Korkeeseen 3.9. 

Lähde  seikkailemaan ”yläilmoihin” lasten ja nuorten kanssa! Liikuntatreffit pidetään lauantaina 3.9. klo 11-13 Seikkailupuisto Korkeessa Mustikkamaalla (Helsinki). Etusijalla vähemmän osallistuneet ja ne perheet, jotka eivät olleet viimevuotisella Korkeen retkellä, tarvittaessa arvotaan. Mukaan mahtuu 10–15 perhettä.

Omavastuuhinta: 10 €/hlö Latvarata (aikuiset ja yli 120 cm pitkät)  ja 5 €/hlö Kantorata (90–140 cm pitkät, max 40 kg juniorit). Lisätietoja: https://korkee.fi/mustikkamaa-radat/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Ilmoittaudu tästä viimeistään 22.8. ja kerro samalla lapsen ikä ja pituus sekä menetkö itsekin radoille. Vahvistamme ilmoittautumisen sähköpostilla 23.8.

Erotarinoita lapsilta -viikonloppuleiri 25.– 27.11.

Erotarinoita lapsilta -työpaja tarjoaa marraskuussa lapsille mahdollisuuden tuottaa tarinoita, ajatuksia, tunnelmia liittyen heidän kokemaansa vanhempien eroon draaman keinoin. Tarinoita on vastaanottamassa ja niiden kanssa työskentelemässä kaksi tarinateatterin ammattilaista, jotka ovat perehtyneet lasten kanssa työskentelyyn. Viikonloppuleiri järjestetään Kulttuurikeskus Sofiassa Kallahdenniemessä merellisissä maisemissa (Helsinki). Leirille osallistuu koko perhe, mutta alustavasti ohjelmaa on vain kouluikäisille lapsille.

Lasten työpajoihin osallistuvan lapsen tulisi olla mieluiten vähintään 7-vuotias, joka pystyy jo käsittelemään asioita puheella. Leiri järjestetään, mikäli vähintään 7 perhettä on ilmoittautunut määräaikaan mennessä. Etusija on perheillä, joissa vanhempien erosta on kulunut 6 kk – 2 vuotta. Myös ensikertalaiset ovat etusijalla.

Osallistumisen omavastuu on 50 €/perhe. 

Sitovat ilmoittautumiset tästä viimeistään 6.11.

Lisätietoja Marika Järviseltä, marika.jarvinen@pienperhe.fi.