Suomen ladun hiihtokoulu perheille ja tanssia koululaisille

20.1.2023

Lähde sivakoimaan Paloheinän laduille perjantaina 27.1. Paikalla on mahdollisuus edulliseen hiihto-opetukseen.  Madance tarjoaa koululaisille maksuttomia Hiphop Twist ja Breaking -tanssitunteja kevään aikana.

Suomen Ladun hiihtokoulu 27.1. Paloheinässä

Suomen Latu tarjoaa monipuolisia matalankynnyksen hiihtokouluja niin aloittelijoille kuin jo lajia harrastaneillekin. Hiihtokoulut ovat kokeneiden hiihto-opettajien suunnittelemia ja ohjaamia.

Perinteisen hiihdon tekniikka, alkeet klo 17–18
Tervetuloa opettelemaan perinteisen hiihdon perusteita! Peruskurssilla harjoittelemme hiihdossa yleisesti tärkeää tasapainoa suksilla sekä perehdymme perinteisen hiihdon rytmiin. Kurssin pääpaino on vuorohiihdossa, mutta kurssin aikana tutustutaan myös tasatyöntöön. Kurssilla saat lisäksi vinkkejä niin välineistä, harjoittelusta kuin turvallisuudesta.

Peruskurssin harjoitteet suoritetaan tasamaalla ja osallistuminen on mahdollista kuntotasosta riippumatta. Et tarvitse aiempaa kokemusta maastohiihdon harrastamisesta. Voit osallistua joko omilla suksilla tai vuokrasuksilla.

Perinteisen hiihdon tekniikka, jatko klo 18.30–19.30
Perinteisen hiihtotavan jatkokurssilla kertaamme ja kehitämme vuorohiihdon ja tasatyönnön tekniikoita. Lisäksi tutustumme yksipotkuiseen tasatyöntöön, harjoittelemme laskemista ja jarruttamista sekä hiihtotekniikoiden soveltamista ylämäkeen. Pysyttelemme kurssin aikana loivapiirteisessä maastossa.

Missä
Hiihtokoulut järjestetään Helsingin Paloheinässä, ja kurssille kokoontuminen on Paloheinän hiihtostadionilla, Suomen Latu Paloheinän hiihtopalveluiden edustalla, josta voit samalla hakea kurssille varaamasi sukset, ellet osallistu omin välinein. Suomen Latu Paloheinän hiihtopalveluiden osoite on Pakilantie 124, 00670 Helsinki.

Olethan paikalla ajoissa ja varaathan aikaa myös vuokrasuksien sovittamiseen.

Varusteet / suksien vuokra
Omien hiihtovälineiden puuttuessa, hiihtokouluihin on mahdollista vuokrata suksipaketit edullisesti paikan päältä, Paloheinän Hiihtopalveluiden kautta (välineet opetuksen yhteydessä 10 €/aikuiset, 5 €/lapset).  Osallistuessasi kurssille omilla hiihtovälineillä, huolehdithan  että välineesi ovat ehjät ja että perinteisen kurssille suksesi ovat kelin mukaisesti pitovoideltu (mikäli käytät pitovoideltavia suksia).

Lasten hiihtokoulu tai pulkkamäki
Aikuisten hiihtokoulun ajan koululaisille järjestetään oma hiihtokoulu. Jos lapsella ei ole omia suksia, voit vuokrata ne hintaan 5 €/ lapsi.

Alle kouluikäisille lapsille (ja niille jotka eivät halua osallistua hiihtokouluun) on lastenhoito ulkona (ulkoleikkejä ja pulkkamäki). Oma pulkka tai muu ”laskin” mukaan!

Pukeutuminen
Pukeuduthan säänmukaisesti! Huom! Hiihtokoulussa myös jonkin verran ohjeiden kuuntelua, joten varaudu hieman normaalia lämpimämmällä hiihtoasulla (hikilenkkiä ei ole tiedossa).

Paloheinän majalla löytyy pukuhuoneet ja lukolliset lokerot tavaroiden säilyttämistä varten.

Hiihtokouluihin otetaan max. 12 hlöä/ ryhmä. Hiihtokoulu toteutuu, jos ryhmässä on 8 ilmoittautunutta. Aikuisten hiihtokoulun omavastuuosuus on 10 € / hlö. Lasten hiihtokoulussa 5 € /hlö. Hiihtokoulussa on säävaraus (jos lumitilanne heikko, eikä hiihtämään enää pääse tai jos pakkasta on yli 15 astetta kurssi peruuntuu ja rahat palautetaan).

Ilmoittaudu mukaan tästä  22.1. mennessä Vahvistusviestin saat viimeistään ti 24.1.

Tanssiharrastus lapselle tai nuorelle 

Madance Studio tarjoaa lapsille ja nuorille maksuttomia tanssitunteja osana Just Dance Helsinki -projektia. Tunnit pidetään Siilitien metroaseman vieressä osoitteessa Mekaanikonkatu 19 B (2. Kerros) ja niitä ohjaavat kansainväliset ammattilaistanssiopettajat. Kevätkausi alkoi 11.1. mutta mukaan pääsee koska vain.

Keskiviikon Hiphop Twist tunti 15.30–16.15 (7-12v) ja 16.15–17.15 (12–20-v)

Perjantain Breaking tunti 15.00–16.00 (7-12-v) ja 16.15–17.15 (12–20v)

Lisää tietoa ja ilmoittautuminen: www.justdancehelsinki.com


Sivua päivitettiin 20.1. klo 15.10