Seikkailua koululaisille, leirit pienten perheille sekä tuetut lomat

18.1.2023

Koululaisille järjestetään talvilomalla draamaseikkailu sekä kahden päivän Salapoliisiseikkailu. Ilmoittautumiset alkavat nyt jo kevään ja kesän tutti- ja taaperoleireille sekä Hyvinvointilomien tuetulle lomalle, joka on tarkoitettu yhden vanhemman perheille.

Koululaisten talvilomalla tapahtuu

Draamaseikkailu Päiväni Kummalan kuninkaana ma 20.2. klo 10–15

Kummala on valtakunta kaukana täältä. Kummalassa asuu kummallista väkeä ja heillä on kummallisia tapoja! Kummalassa tapahtuu toisinaan myös kovin kummallisia asioita ja ettepä arvaakaan kuinka kummallinen on Kummalan kuningas!Kummalan valtakuntaan tutustumme iloisin ilmaisuleikein, piirtäen, askarrellen ja ulkoillen. Päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala. Tapahtuma on suunnattu erityisesti 710-vuotiaille, mutta myös iäkkäämmät hakijat huomioidaan!

Osallistumismaksu 10 €/ lapsi. Tapahtumapaikkana toimitilamme (Petter Wetterintie 6). Tapahtumaan otetaan max. 12 lasta. Päivän ohjelma alkaa klo 10 ja loppuu klo 15, mutta ilmoitathan jos on tarvetta tuoda lapsi aiemmin paikalle. Lapsi tulee hakea klo 17 mennessä. Ohjaajina toimivat Mari Kahri ja Liisa Kallioinen Pienperheyhdistyksestä sekä Mummilan vapaaehtoiset mummit ja vaarit.

Ilmoittaudu tästä 31.1. mennessä

Salapoliisiseikkailu to 23.2. ja pe 24.2

Palvelukseen haetaan 712-vuotiaita salapoliiseja. Ylikonstaapeli Vasama on jälleen pulassa ja hakee avukseen salapoliiseja erästä viheliäistä rötöstä ratkaisemaan! Tällä kertaa haemme salapoliiseiksi erittäin nopeita, tarkkanäköisiä ja hyvällä ongelmanratkaisukyvyillä ja ryhmätyötaidoilla varustettuja henkilöitä, sillä rötöksen ratkaisemiseen on aikaa vain 2 päivää!!

Hakijan eduksi lasketaan: keskittymiskyky, taito kulkea parijonossa, luku ja kirjoitustaito (ei pakollinen), hakija kykenee työskentelemään haastavissa olosuhteissa (vesisade, lumituisku ym.) ja osaa pukeutua säänmukaisesti, hakija muistaa pitää huolen omista tavaroistaan ja käydä tarvittaessa vessassa. Myös erityistaidot kuten koodaus, koodien murtaminen, superkuulo ja röntgenkatse ovat toivottavia, muttei pakollisia.  

Jos tunnistat itsesi edellisestä kuvauksesta ja olet 712-vuotias, hae mukaan tiimiimme! Työskentelemme molempina päivinä klo 10.0015.30 välisen ajan, mutta ylityömahdollisuus on neuvoteltavissa (n. klo 8 alkaen ja päättyen klo 17). Päivän aikana yritämme ehtiä nauttimaan välipalan ja lounaan. Tutkimukset saattavat johdattaa meidät kulkemaan kaupungilla eri kohteissa, joten jos sinulla on voimassa oleva HSL:n matkakortti, otathan sen mukaasi. (Niille lapsille, joilla ei ole matkakorttia, hankimme päiväliput.) Leirin hinta: 20 €/ lapsi.

Leiriä ohjaavat Mari Kahri ja Liisa Kallioinen Pienperheyhdistyksestä sekä Mummilan vapaaehtoiset isovanhemmat.

Ilmoittaudu tästä 31.1. mennessä

Töttöröö! Nyt on aika ilmoittautua kevään ja kesän tutti- ja taaperoleireille!

Hei sinä tutti- ja/tai taaperoikäinen! Pian on taas aika pakata tutit ja vaippapöksyt reppuun, sillä tutti- ja taaperokansan oma viikonloppuleiri lähestyy! Tiedossa on monenlaista mukavaa ohjelmaa samanhenkisten osallistujien kanssa: vauvojen värikylpyä, nukketeatteria, hiekkakakkukokkikoulu sekä babydisco! Ja hyviä uutisia: tälle rennolle ja hauskalle leirille voit ottaa myös oman vanhemman mukaasi! Vanhemmille ohjelmassa on mm. keskusteluja, joogaa ja saunomista ja välillä vanhemmat laitetaan päiväunille, jotta vauvat ja taaperot saavat hieman omaa aikaa oman ohjelman parissa. 

Leiri järjestetään Sipoon leirikeskus Sopukassa. Jokaisella perheellä on leirillä oma huone ja leirillä on täysihoito. Leirit alkavat perjantaina klo 1617 majoittumisella ja päättyvät sunnuntaina klo 16. Leiriohjelma on suunniteltu erityisesti 03-vuotiaille (ja heidän sisaruksilleen). Leirille otetaan max. 8 perhettä ja ensisijalla ovat perheet, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet leirille. Leiriä ohjaa Mari Kahri yhdessä Pienperheyhdistyksen Mummilan vapaaehtoisten mummien ja vaarien kanssa.

Leiriajankohdat:

24.–26.3. SoTeTa-leiri. Tämä leiri on maksuton ja siihen valitaan osallistujat erityisesti sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein.

16.–18.6.  Viikonlopun osallistumismaksu perheeltä 70 euroa.

4.–6.8. Viikonlopun osallistumismaksu perheeltä 70 euroa.

Ilmoittaudu mukaan 28.2. mennessä tästä ja kerro miksi juuri sinun perheesi haluaisi osallistua leirille

Tuettu täysihoitoloma yhden vanhemman perheille Hotelli Nuuksiossa ma–la  31.7.–5.8.

Täysihoitoloma sisältää viisi täysihoitovuorokautta, johon kuuluvat ruokailut: aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala. Majoitus on perhekoon mukaisissa huoneissa. Yhteistä ohjattua ohjelmaa on kaksi kertaa päivässä, paitsi tulo- ja lähtöpäivänä sekä ryhmämuotoista lastenhoitoa on 27-vuotiaille lapsille 4 x 2 h/ lomajakso.

Hinta: Loman omavastuuosuus 20 €/vrk/aikuinen eli yhteensä 100 €/5 vrk/aikuinen. Alle 16-vuotiaat lapset lomailevat veloituksetta huoltajan tai isovanhemman seurassa.

Hakuaika: 1.2.–31.3. – huom! loma ei näy hakulomakkeella ennen 1.2.

Sähköinen hakulomake:  https://lotu.lomajarjestot.fi/calendar/HYVINVOINT/

Hyvinvointilomat tekee valinnat ja lähettää lomalle valituille kutsun ja laskun.

Kulkeminen Nuuksioon omatoimisesti ja omalla kustannuksella. Koska lähin bussipysäkki on 2 km päässä, voimme tarvittaessa auttaa kimppakyytien jne. järjestämisessä, mutta vain jos ilmoitat meille saaneesi loman viimeistään 23.6.: riikka.koola@pienperhe.fi, p. 040-640 3756.

Etsimme myös kahta positiivista vapaaehtoista vertaisohjaajaa mukaan lomalle: vapaaehtoisten tulee täyttää lomansaamiskriteerit, mutta Pienperheyhdistys hyvittää heille omavastuumaksun jälkikäteen – mikäli et ole ollut kahteen vuoteen tuetulla lomalla ja olisit kiinnostunut vapaaehtoispestistä, ota yhteyttä Riikkaan mahdollisimman pian.

HUOM! Lomajärjestöt saavat tuhansia hakemuksia vuodessa, hakemuksen tekemiseen ja perusteluihin (sosiaaliset, taloudelliset ja terveydelliset perustelut) kannattaa siis käyttää hieman aikaa. Jos olet viime vuonna ollut tuetulla lomalla minkä tahansa lomajärjestön kautta, et voi tänä vuonna saada tuettua lomaa, sillä loma on mahdollista saada korkeintaan joka toinen vuosi.

Lisätietoja paikasta: www.hotellinuuksio.fi

Lisätietoja löydät kunkin lomajärjestön sivuilta. Tämän loman osalta: https://hyvinvointilomat.fi/

Huom!

Vielä ehdit ilmoittautua Leirit, retket ja lomat-sivulla: Parasta Lapsille ry:n Näe hyvä meissä-leiri-info ma 30.1. klo 17–18.