Retki, olohuoneita, luentoja ja muuta kivaa

2.5.2019

Toukokuussa perhekahvilat avaavat vielä ovensa eri puolilla kaupunkia ja ryhmät kokoontuvat. Tenavatupa tarjoaa lasten hoitoa vielä kaksi kertaa ennen kesätaukoa. Roskapoliisi vierailee Soppakuppilassa ja Villiyrtteihin voi perehtyä luennolla Oodissa. Kesäkuun alussa tehdään retki Serenaan. 

Lapsi leikkii.

Kevään viimeiset yh-olohuoneet

Olkkarit ovat avoimia kaikille yhden vanhemman perheille. Tarjolla on vertaistukea, kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Lisätietoja perhekahviloista ja olkkareista

Oulunkylä la 11.5. klo 16–18 (Mäkitorpan leikkipuisto, Mäkitorpantie 42)

Vuosaari su 12.5. ja su 26.5. klo 17–19 (Haruspuisto, Meri-Rastilantori 6 – yhteistyössä Päksy ry)

Myllypuro ke 15.5. klo 17.30–19.30 (Leikkipuisto Myllynsiipi, Yläkivenrinne 6) – yhteistyössä Kaapatut lapset ry.


Roskapoliisi Soppakuppilassa 13.5. 

Vantaan Energian Roskapoliisi Mari Aho vierailee Soppakuppilassa maanantaina 13.5. klo 16.30–17.30. Tervetuloa kuuntelemaan kierrätyksen ilosanomaa!


Villiyrttiluento Keskustakirjasto Oodissa 16.5.

Tänä keväänä ilmainen villivihannesluentomme pidetään 16.5. klo 19–20 Helsingissä yhteistyössä Helsingin upean keskustakirjasto Oodin kanssa (Maijan salissa). Teemana on Herkkuja ja hyvinvointia villivihanneksista ja villiyrteistä. Luento on kaikille avoin ja sinne ei tarvitse ilmoittautua, mutta kannattaa mennä paikalle ajoissa, jotta varmasti mahtuu.

Lisätietoja luennosta: raija@hortoilu.fi

Pienperheyhdistys ry järjestää luennon aikaisen lastenhoidon etukäteen ilmoitetuille yhden vanhemman perheiden lapsille. Sitovat ilmoittautumiset lastenhoitoon tästä viimeistään 9.5. 

Lisätietoja lastenhoidosta: riikka.koola@pienperhe.fi


Lastenhoitoa Tenavatuvassa 18.5.

Tenavatupa on tarkoitettu yhden vanhemman perheiden 2–10 -vuotiaiden lasten tilapäiseen hoitoon silloin, kun vanhemmat tarvitsevat omaa aikaa esimerkiksi opiskeluun, harrastamiseen tai asiointiin. Kevään neljäs Tenavatupa järjestetään lauantaina 18.5. klo 10.00–14.00 Hämeentie 64:ssä. Päivän aikana lapset saavat välipalan. Lisää ilmoittautumisesta ja peruutuksista

Kevään viimeinen Tenavatupa on lauantaina 8.6.2019 klo 10.00–14.00 Hämeentie 64:ssä.

Sitovat ilmoittautumiset tästä viimeistään 9.5.

Lisätietoja: petriina.perkiomaki@pienperhe.fi


Yhden vanhemman perheiden Liikuntatreffit 25.5. 

YVPL ja Pienperheyhdistys järjestävät yhteistyössä vapaaehtoisten kanssa yhden vanhemman perheille suunnatun liikuntatreffitoiminnan starttipäivän lauantaina 25.5. klo 16.30-19.00. Tarkoituksena on tuoda yhteen liikkumisesta innostuneita vanhempia, suunnitella liikunnan ympärille rakentuvaa vertaistuellista toimintaa, keskustella arjessa liikkumisen mahdollisuuksista ja haasteista sekä tietysti viettää hauskaa aikaa ulkoillen. Ajatuksena on lähteä lenkille koko perheen voimin joskin lastenhoito on järjestetty Pienperheyhdistyksen tiloissa sitä tarvitseville. 

Illassa mukana vapaaehtoinen, joka on tottunut sovittamaan yhteen lapsiperhearjen ja aktiivisen urheilun, sekä onnistunut löytämään erilaisia tapoja liikkua myös yhdessä lasten kanssa.  Voimme järjestää juoksurattaat tapahtuman ajaksi lainaan ainakin kolmelle ensimmäiselle ilmoittautuneelle, jos lajin kokeileminen houkuttelee.

Päivän ohjelma:

klo 16.30 tapaaminen PPY:n tiloissa, Hämeentie 64

klo 1718 noin 8 km:n juoksulenkki lähimaastossa kaikentasoisille juoksijoille

klo 1819 toiminnan ideointia ja keskustelua erilaisista liikkumismahdollisuuksista yhden vanhemman perheen arjessa

Keskusteluosuus pidetään Pienperheyhdistyksen tiloissa. Sen aikana tarjoamme osallistujille kevyen päivällisen (vegaanista, gluteenitonta ja pähkinätöntä). Voit myös tuoda omia eväitä. Muistathan ottaa mukaan juomapullon ja vaihtovaatetta. Tiloissa ei ole peseytymismahdollisuutta.

Ilmoittautumiset linkin kautta 16.5. mennessä

Lisätietoja: Laura Nousianen/YVPL, puh. 040 774 9660 tai tai laura.nousiainen@yvpl.fi


Perheretki Serenaan 2.6.

Lähde lastesi kanssa Serenaan sunnuntaina 2.6. Omavastuuhinta 10 €/hlö (koskee kaikkia yli 4-vuotiaita. 0-3-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Serena sijaitsee Espoossa, osoitteessa Tornimäentie 10.

Lisätietoja Serenasta https://www.serena.fi/

Paikkoja on 15 ja kaikki matkat, eväät yms. ovat omatoimisia ja omakustanteisia. Retkelle ei lähde Pienperheyhdistyksen työntekijää tai lastenhoitajaa.

Ilmoittaudu  mukaan linkistä viimeistään 12.5. ja seuraa tämän jälkeen sähköpostiasi, johon lähetämme vahvistuksen.