Pienperheyhdistys hakee toiminnanjohtajaa

15.6.2022

Nykyisen toiminnanjohtajan siirtyessä eläkkeelle, haemme toiminnanjohtajaa vastaamaan yhdistyksen kokonaisjohtamisesta ja kehittämisestä. 

Pienperheyhdistys ry on vuonna 1968 perustettu, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Pienperheyhdistyksen tarkoituksena on toimia yhden vanhemman perheiden aseman ja hyvinvoinnin parantamiseksi, edistää tasa-arvoisen lapsuuden toteutumista sekä muokata yleistä mielipidettä erilaisia perhemuotoja hyväksyväksi sekä kehittää ja ylläpitää julkisia palveluja täydentäviä, lapsia ja lapsiperheitä tukevia toimintoja.

Yhdistyksen kansalaistoimintaan kuuluvat vertaistoiminta, vaikuttamistoiminta ja vapaaehtoistoiminta, mm. Mummila ja Mieskaveritoiminta. Yhdistys koordinoi valtakunnallista Mieskaveritoimintaa ja on mukana perhekeskusyhteistyössä ja järjestöyhteistyön rakenteissa hyvinvointialueilla.

Vaikuttaminen ja vaikuttamiseen kannustaminen on keskeinen osa yhdistyksen toimintaa. Toiminnassa kertynyttä kokemusasiantuntijatietoa tuodaan esille ja viedään päätöksentekijöille.

Toiminnanjohtajan tehtävä jakautuu kolmeen osa-alueeseen: järjestöjohtamiseen, henkilöstöjohtamiseen ja vaikuttamistyöhön. Tehtävässä tarvitset osaamista ja kokemusta kultakin osa-alueelta sekä kykyä ja tahtoa johtaa kokonaisuutta haastavassa ajassa. Toiminnanjohtaja vastaa järjestön operatiivisesta johtamisesta sekä hyvästä hallinnosta ja toimii tiiviissä yhteistyössä yhdistyksen hallituksen kanssa.

Edellytämme

 • Käytännössä osoitettua johtamiskokemusta kansalaisjärjestössä
 • Vahvaa talousosaamista
 • Kokemusta STEA-rahoitteisesta toiminnasta
 • Näkemystä lasten, nuorten ja lapsiperheiden, erityisesti yhden vanhemman perheiden hyvinvoinnin edellytyksistä
 • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja johtamiskoulutusta
 • Kykyä vaikuttamistyöhön ja verkostojen kehittämiseen
 • Erinomaista suomen kielen taitoa

Arvostamme myös

 • Valmiutta rahoituspohjan kehittämiseen
 • Kykyä innostua ja innostaa
 • Vahvaa viestintäosaamista ja erinomaisia esiintymistaitoja
 • Työlainsäädännön ja yhdistyksiin liittyvän lainsäädännön tuntemusta
 • Ruotsin ja englannin kielten osaamista
 • Toimisto-ohjelmistojen hyvää hallintaa

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen, haasteellisen ja monipuolisen tehtäväkentän sekä mahdollisuuden vaikuttaa lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin parantamiseen. Saat olla mukana kehittämässä yhden vanhemman perheiden hyvinvointia tukevia vapaaehtoistoimintoja. Pääset työskentelemään yhteistyössä yhdistyksen kokemusasiantuntijoiden, luottamushenkilöiden sekä asiantuntevan ja sitoutuneen henkilökunnan kanssa.

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Viikkotyöaika on 37,5 tuntia. Työ sisältää myös ilta- ja viikonlopputyötä.

Toivomme, että valittu henkilö olisi valmis aloittamaan marraskuussa 2022.

Toimipisteemme sijaitsee Helsingissä Herttoniemenrannassa ja työ sisältää jonkin verran matkustamista.

Toimita hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen pdf-muodossa osoitteeseen hanna.maenpaa@pienperhe.fi viimeistään 31.7.2022 klo 23.59. Kutsumme hakijoiden joukosta osuvimmat haastatteluihin, jotka järjestetään elo-syyskuussa Helsingissä. 

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Juha Turtiainen, p. 0400 872 927, tiistaina 28.6. klo 9–12 ja keskiviikkona 29.6. klo 13–15.