Perjantairyhmä Mellunmäessä ja saunailta Laajasalossa

3.5.2023

Hyvää mieltä kevätkesään!19.5. alkaen kokoontuu Mellunmäessä Yksinhuoltajaperheiden perjantairyhmä neljänä perjantaina. Vanhemmille suunnattu rentouttava saunailta pidetään tiistaina 6.6. Laajasalossa Villa Furuvikissä. Jos haluat toivoa, käy vastaamassa kyselyyn lauantain 10.6. retkikohteesta. Lopussa muistutamme toiminnoista, joihin ehtii vielä ilmoittautua.

Saari merellä.

Yksinhuoltajaperheiden perjantairyhmä Mellunmäessä alkaa 19.5.

Yksinhuoltajaperheiden kaivattu arjen hengähdystauko, perjantairyhmä yhteisötalo Meltsissä kokoontuu joka toinen perjantai-ilta jakamaan kuulumisia vertaisseurassa. Tapaamiset ovat neljänä perjantaina joka toinen viikko 19.5., 2.6., 16.6. ja 30.6. klo 17–19. Keskustelua ryhmässä käydään vaihtuvista teemoista. Ilta aloitetaan iltapalalla klo 17.00–17.30 ja lastenhoito on järjestetty 1–10- vuotiaille lapsille klo 17.30–19.00.

  • Ryhmään ilmoittaudutaan koko neljän kerran kokonaisuuteen.
  • Muista tarkistaa etukäteen pääsetkö mukaan kaikkiin iltoihin.
  • Paikan vastaanottaminen vie toiselta perheeltä paikan eli sitouduthan ryhmään.
  • Me-talo Meltsi ilmoittaa ryhmävalinnoista maanantaina 15.5.
  • Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti Meltsin lähialueella (Mellunmäki ja naapurikaupunginosat) asuville yksinhuoltajaperheille

Paikka: Me-talo Meltsi, Ounasvaarantie 9, Mellunmäen metroaseman rakennus, Helsinki

Ohjaaja: Meltsin vapaaehtoinen vertaisohjaaja Pauliina

Lastenhoito: Pienperheyhdistyksen lastenhoitajat

Ryhmä on maksuton, mutta vaatii Meltsin jäseneksi rekisteröitymisen. Meltsin jäsenenä pääset nauttimaan muistakin Meltsin eduista.

Ryhmään haetaan  Me-talo Meltsin järjestelmän kautta tästä 14.5 mennessä 

Tapaamisia on mahdollista jatkaa kesätauon jälkeen, jos ryhmässä on siihen halukkuutta. Syksyn ryhmään on haku erikseen ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Kesäkuun saunailta tiistaina 6.6. Laajasalon Villa Furuvikissa

Tule mukaan rentoutumaan ja heittämään talviturkki! Mukaan mahtuu 10 illan ensimmäiseen saunavuoroon ja 10 illan toiseen saunavuoroon. Etusijalla ne, jotka eivät olleet maaliskuun saunaillassa – tarvittaessa paikat arvotaan.

Lastenhoito 1–10-vuotiaille järjestetään Herttoniemenrannassa ensimmäisen saunavuoron aikana eli siinä etusijalla ovat pienten lasten vanhemmat.  Omavastuuhinta 15 €/hlö, sisältää lastenhoidon ja 12 € ilman lastenhoitoa.  Ota halutessasi mukaan omat pyyhkeet, kosmetiikat, uikkarit, saunalimut ja eväät. Lastenhoidossa tarjotaan välipala. Mukana vapaaehtoiset.

Ensimmäinen saunavuoro on klo 17.00–18.30 ja toinen saunavuoro klo 18.30–20.00. Lisätietoja saat vahvistusviestissä, mutta paikan voit käydä katsomassa täältä.

Matkat omatoimiset ja omakustanteiset, tarvittaessa voidaan järjestää yhteiskyytejä Herttoniemestä, jos on tarvetta ja löytyy omilla autolla tulevia tarpeeksi. Osoite: Furuvikintie 5, Helsinki

Ilmoittaudu tästä viimeistään 14.5. ja muista vastata kaikkiin kysymyksiin.

Vastaa kyselyyn kesäkuun retkikohteesta

Suunnittelemme koko perheen retkipäivää, joka tapahtuisi lauantaina 10.6. Kyselemme osallistujaperheiden toiveita retkikohteeksi. Äänestysvaihtoehdot ovat 1) Muumimaailma, Naantali  2) Särkänniemi, Tampere  3) Puuhamaa, Häme  4) Joku muu, mikä (kohtuullisen matkan päässä Hgistä, jotta retki onnistuu saman päivän aikana). Äänestäthän vain, mikäli tällainen kokopäiväretki sinua kiinnostaisi ja ko. päivämäärä sopisi.  

Retki on omakustanneretki eli jokainen myöhemmin toukokuussa retkelle ilmoittautunut ja mukaan mahtuva maksaisi itse oman perheensä sisäänpääsyliput, eväät/ruokailun jne. Pienperheyhdistys puolestaan tarjoaisi matkat tilausbussilla Hki-Retkikohde-Helsinki (mahdollisesti pieni omavastuumaksu bussimaksusta, riippuen kohteesta ja saamistamme tarjouksista). Ilmoittautumislinkki tulee 16.5. Jäsentiedotteeseen ja 7.5. verkkosivuille.

Vastaathan retkikohdekyselyyn tästä viimeistään ma 8.5.

Vielä ehdit ilmoittautua seuraaviin

Mun juttu – tarinoiden viikonloppu 12-15-vuotiaille, joiden vanhemmat ovat eronneet 11.–13.8.

Koko perheen kokkailua villiyrteistä Jakomäessä tiistaina 30.5. klo 17-20

Monet perhekahvilat ja ryhmät jatkavat vielä toukokuussa toimintaansa