Monenlaista toimintaa yhden vanhemman perheille

30.9.2020

Hauskoja juttuja tulossa! Lokakuussa retkeillään Peikkometsässä ja vietetään perinteistä Kekrijuhlaa Vuosaaren Uutelassa. Koululaisille järjestetään syyslomaviikolla suosittu Kaupunkiseikkailuleiri. Joulukuun Vaikuttamisviikonloppuun ja Joulun välipäivien perheleirille Sipooseen voi jo ilmoittautua.

Retki Vuosaaren Uutelan Peikkometsään lauantaina 3.10. 

Lähde tutkimusretkelle peikkometsään! Peikkotutkija Into Metsämieli kertoo tutkimuksistaan ja johdattelee retkeilijät halki satumaisen peikkometsän. Retkellä jaamme tietämystämme ja kokemuksiamme peikoista ja jos hyvin käy saatamme tavatakin ihka oikean peikon!  Retki sopii erinomaisesti 47-vuotiaille, mutta myös iäkkäämmät peikkotutkijat ovat tervetulleita. Tärkeää on aito innostus ja kiinnostus aihetta kohtaan. Omat eväät mukaan! 

Retki alkaa Uutelan kodalta klo 12–14. (Skatan tilan kohdalta Uutelantieltä kääntyy tie vasemmalle Särkkäniemeen. Uutelan kota on tien päädyssä oikealla.)
Pikaiset ilmoittautumiset tästä 2.10. klo 12 mennessä.

Koululaisten syysloman kaupunkiseikkailuleiri 12.–14.10.

Palvelukseen haetaan salapoliiseja!

Oletko kiinnostunut arvoituksista? Suhtaudutko intohimoisesti pulmallisiintehtäviin?Oletko ulkoilmaihminen, joka rakastaa lokakuisia rankkasateita ja syysmyrskyjä? Oletko valmis työskentelemään yhteistyössä muiden tutkijoiden kanssa? Jos kaiken edellisen lisäksi omistat kumisaappaat ja sadetakin, voitolla etsimämme henkilö! 

Hae mukaan salapoliisitiimiin, joka ratkoo ylikonstaapeli Vasaman johdolla vielä ratkaisemattomia rötöksiä. Palvelukseen haetaanerityisesti 710-vuotiaita salapoliiseja, mutta myös iäkkäämmät hakijat huomioidaan. Tehtävä alkaa aamuisin klo 9 päämajallamme Herttoniemessä (Petter Wetterintie 6) ja päättyy samaiseen paikkaan klo 15. Työnantaja tarjoaa keittolounaan päivän aikana.

Laita hakemukseesi perustelut miksi juuri sinun pitäisi tulla valituksi tehtävään. Ilmoitathan myös mikäli sinun pitäisi olla paikalla jo ennen virallista alkamis-tai päättymisaikaa (esim. vanhemman töiden vuoksi). Ylityömahdollisuus on neuvoteltavissa!

Työpaikkalounaasta veloitamme 20 € / osallistuja. Hae mukaan 7.10. mennessä oheisen linkin kautta. Tehtävään valitsemme max. 10 salapoliisiseikkailijaa ja valinnoista ilmoitamme kaikille hakijoille 8.10.

Ilmoittaudu tästä

Kekrijuhla perjantaina 30.10. klo 16–20 Vuosaaren Uutelassa

Tervetuloa vuoden pimeimpään juhlaan KEKRIJUHLAAN! Kekrinä tehdään taikoja, tavataan metsän väkeä, leikitään ja suoritetaan kekrimäisiä tehtäviä kekripolulla. Kekripolku sopii koko perheelle, mutta pienimmille pimeä metsä voi olla pelottava. Huomioithan myös, että maasto voi olla hankalakulkuista, joten metsässä ei pääse liikkumaan rattailla. Pukeuduthan tapahtumaan lämpimästi ja säänmukaisesti. Omat taskulamput mukaan!

Polulle lähdetään pienryhmissä. Ilmoita mikä kellonaika sinulle kävisi parhaiten. Ilmoittautuneet saavat tarkemman ohjeistuksen tapahtumaan saapumisesta lähempänä ajankohtaa.

Lähtö Kekripolulle Uutelan Särkkäniemen koirapuiston parkkipaikalta klo 16.30, 17.15, 18.00 ja 18.45. Ilmoittaudu mukaan tästä 25.10. mennessä

Vaikuttamisviikonloppu Sopukassa Sipoossa 4.–6.12.

Tule mukaan suunnittelemaan Pienperheyhdistyksen kuntavaaliteemoja – mitä asioita yhdistyksen tulisi nostaa keskusteluun ennen vaaleja, mitä tulisi kertoa äänestäjille yhden vanhemman perheistä, mitä ehdokkaiden tulisi tietää, ja miten tämä viesti saadaan perille? Nyt on erittäin tärkeää saada perheiden näkemykset esiin koronakriisin vaikutuksista perheille. Tule mukaan!

Aikuisille on omaa ohjelmaa, nuoria tarvitaan sometiimiin, ja pienimmille on omaa ohjelmaa aikuisten ohjelman aikana. Mukaan mahtuu n. 12 perhettä lasten lukumäärästä riippuen.

Perjantaina 4.12. aloitamme klo 18 päivällisellä (klo 17 lähtien voi tulla ilmoittautumaan ja majoittumaan). Perjantai-iltana, lauantaina ja sunnuntaiaamupäivänä paneudumme vaikuttamisen teemoihin, kirjoitamme, kuvaamme ja pohdiskelemme yhdessä. Välillä toki syömme maukasta Sopukan ruokaa ja saunomme ja ulkoilemme. Ohjelma loppuu sunnuntaina päiväkahviin n. klo 14.

Viikonlopun hinta on 20 €/perhe. Peruuttamattomista poisjäämisistä peritään viikonlopun todelliset yöpymis- ja ruokailukulut.

Tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille vahvistuksen yhteydessä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Lisätietoja kaisli.syrjanen(at)pienperhe.fi

Ilmoittautumiset 12.11. mennessä tästä

Joulun välipäivien perheleiri ti 29.12.–to 31.12. Sipoossa

Tule Sipooseen rentoutumaan joulun välipäiviksi yhdessä muiden perheiden kanssa. Ohjelmassa metsäretkiä, saunomista ja uimista sekä vapaamuotoista oleskelua toisten perheiden kanssa. Etusijalla yli 9 vuotiaiden lasten perheet. Perustele leirin tarve ilmoittautuessasi, osallistujat valitaan sosiaalisin, taloudellisin ja/tai terveydellisin perustein.

Omavastuuhinta 40 €/perhe. Hinta sisältää majoituksen omassa rivitalohuoneistossa, Sopukan oman kokin valmistamat ateriat (aamiainen, lounas, päivällinen), omatoimisen iltapalan ja vapaaehtoisten ohjaaman ohjelman. Lastenhoitoa leirillä ei ole, lapset ovat oman aikuisen vastuulla koko leirin ajan. Matkat Sopukkaan ovat omatoimiset ja omakustanteiset (bussi Itäkeskuksesta kestää noin 15 min).

Ilmoittaudu viimeistään 15.10. tästä