Lapsen oikeuksien viikolla juhlitaan 30 vuotista Lapsen oikeuksien sopimusta

15.11.2019

Ensi viikolla on Lapsen oikeuksien viikko, jolloin lapsen oikeuksia kerrataan kouluissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa ympäri maata. Lapsen oikeuksista kampanjoidaan tänä vuonna sosiaalisessa mediassa entistä laajemmin, sillä Lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta tänä vuonna. Tämän vuoden teema, Lapsella on oikeus olla oma itsensä painottaa sitä, ettei ketään lasta saisi syrjiä, vaan jokainen tulisi hyväksyä sellaisena kuin hän on. Syrjintä on vakava ongelma ja peräti 26 prosenttia 8–9-luokkalaisista on kokenut syrjivää kiusaamista THL:n Kouluterveyskyselyn mukaan.

Kampanjointi syrjintää vastaan aloitettiin jo aiemmin syksyllä ja tällä viikolla on julkaistu Lapsen oikeuksien viestintäverkoston kanavien, lapsi- ja perhejärjestöjen, kautta kampanjapäivityksiä, videoita ja laulu. Sosiaalinen media, Facebook, Instagram ja Twitter täyttyvät lapsen oikeuksiin liittyvistä päivityksistä ja tämä näkyy myös Pienperheyhdistyksen sivuilla. Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan.

Suosittu YouTube-vaikuttaja ja artisti Tuure Boelius on mukana kampanjayhteistyössä ja keskustelee videolla isänsä kanssa lapsuudestaan ja siitä kuinka tärkeää on olla oma itsensä. Neljä kampanjavideota esittelevät nuorten, Herman Hietajärven, Aino ParviaisenFereshteh Akbarin ja Mesi Kissaniityn, ajatuksia ja unelmia, sillä jokaisella lapsella on oikeus olla juuri sellainen kuin hän on.

Lapsen oikeuksien blogisivulta voi lukea mm. siitä miten sata 5–17-vuotiasta lasta eri puolelta Suomea valtaa valtioneuvoston lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Valtaus streemataan ja siitä viestitään myös Pienperheyhdistyksen sosiaalisen median sivuilla. Blogisivulta löytyy myös kampanjaan liittyvä Pienperheyhdistyksen Petriina Perkiömäen koostama blogikirjoitus: Oikeus olla oma itsensä – Mitä lapset ja nuoret ajattelevat asiasta?, jossa Pikkuparlamentin jäsenet pääsivät kertomaan ajatuksistaan.

Ota sinäkin osaa kampanjaan ja tue lasten oikeutta olla oma itsensä jakamalla oma kuvasi tunnisteella #saatollasinä ja #saanollaminä. Hastagit voi printata kampanjasivulta: https://www.lapsenoikeudet.fi/saanollamina/


Hyvää lapsen oikeuksien viikkoa kaikille! 

https://www.lapsenoikeudet.fi/

#saanollaminä #saatollasinä