Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 20.–26.11.

10.11.2023

Lapsen oikeuksien viikko lähestyy! Erityisesti silloin pidetään lapsen oikeuksia esillä niin varhaiskasvatuksessa, kouluissa kuin vapaa-ajan harrastusryhmissä, tapahtumissa ja vaikka kotonakin. Viikkoa vietetään kuudennen kerran.  

Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. liputetaan, ja tänä vuonna päivä aloittaa lapsen oikeuksien viikon.  Vuoden 2023 lapsen oikeuksien viestinnän teemana on lapsen oikeus hyvinvointiin ja vuoden aikana erityisesti esillä ovat olleet mielen hyvinvoinnin kysymykset.

Sosiaalisessa mediassa kampanjaa käydään lapsi- ja perhejärjestöjen sekä kaikkien kiinnostuneiden kesken. Lapsen oikeuksia voi käydä läpi valmiiden harjoitusten (leikkien, pelien tai keskusteluiden) avulla, joita voi käyttää tapahtumissa ja harrastusryhmissä

Pienperheyhdistyksessä on lapsen oikeuksien viikolla monia eri ikäisille lapsille suunnattuja ryhmiä, joissa mm. leikitään, kuullaan satuja, tutustutaan toisiin lapsiin ja harjoitellaan tunnetaitoja. Katso toimintakalenterista.

Perjantaina 24.11. järjestettävä Lapset mukaan töihin -päivä tarjoaa lapsille mahdollisuuden päästä tutustumaan vanhemman tai muun aikuisen työhön ja työantajat voivat hyödyntää lasten näkökulmaa kysymällä heidän mielipiteitään.

Tutustu lapsen oikeuksiin ja seuraa kampanjaa sosiaalisessa mediassa. Viestintämateriaalit ja printattavat julisteet löytyvät täältä.

Tietoa lapsen oikeuksista löydät Lapsenoikeudet.fi-sivustolta.


Hyvää lapsen oikeuksien viikkoa!

#OikeusHyvinvointiin #SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvinHarmaan taustan edessä olevassa pilvessä lukee: Lapsella on oikeus hyvinvointiin!