Lapsen oikeuksien viikko lähestyy

10.11.2022

Ensi viikolla vietetään lapsen oikeuksien viikkoa, joka huipentuu sunnuntaina 20.11. Lapsen oikeuksien päivään. Valtioneuvosto järjestää nyt ensimmäistä kertaa Lapsen oikeuksien viikon aluksi Lapsen oikeuksien istunnon.

Lapsella on oikeus turvallisuuteen teksti ja kolme piirroshahmoa.

Lapsen oikeuksien viikko alkaa maanantaina 14.11. klo 9–10 valtioneuvoston linnassa pidettävällä Lapsen oikeuksien istunnolla. Tapahtumassa on mukana paljon eri-ikäisiä lapsia, pääministeri Sanna Marin sekä hallituksesta ministerit Li Andersson, Anna-Maja Henriksson, Antti Kaikkonen, Krista Kiuru, Krista Mikkonen ja Maria Ohisalo sekä lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen. Robin Packalen esiintyy.

Lapsen oikeuksien viikon istunnon voi katsoa YleAreenasta suorana tai 13.12. mennessä.

Tämän vuoden teemana turvallisuus

Lapsen oikeuksien sopimus ja lainsäädäntö antavat perustan sille, että lasten on turvallista elää ja kasvaa. Turvallisuutta voidaan edistää monin tavoin, esimerkiksi lainsäädännöllä, liikennesuunnittelulla, perheitä tukemalla ja syrjinnän vastaisella työllä, mutta myös me kaikki voimme vaikuttaa siihen, että lapset ja nuoret tuntevat olonsa turvallisiksi. 

Varhaiskasvatus, koulut ja järjestöt jakavat tietoa lapsen oikeuksista

Lapsenoikeuksienviikon verkkosivuilta löydät lisätietoa lapsen oikeuksista ja siellä on myös valmiita materiaaleja varhaiskasvatuksen, koulun ja tapahtumajärjestäjien käyttöön lapsen oikeuksien viikolla. Voit myös seurata kampanjointia sosiaalisen median kanavissa, tutustua sekä jakaa lapsen oikeuksiin liittyviä kuvia, podcasteja, videoita ja päivityksiä sosiaalisen median kanavissa. Toivomme, että viikon jälkeen entistä useampi lapsi ja nuori sekä vanhempi tuntee lapsen oikeudet!

Hyvää lapsen oikeuksien viikkoa kaikille!

#LapsenOikeuksienViikko #MunTurvallisuus #SunTurvallisuus

https://www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsenoikeuksienviikko/

https://www.lapsenoikeudet.fi/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠