Kulttuuria yhden vanhemman perheille

3.5.2023

Retki 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille sopivaan teatterinäytökseen Salainen puutarha, tehdään 2.8., ilmoittaudu pian. PPY Lukupiiri kokoontuu toukokuussa maanantai-iltana 22.5. Pienperheyhdistyksen tiloissa, jolloin kirjailija Ansu Kivekäs on paikalla. Matinraitin kyläkarnevaali Espoossa on kaikille lapsiperheille avoin tapahtuma tiistai-iltapäivällä 9.5. Maria Baric Companyn kevään näytöksistä Myllypuron Kulttuurimyllyssä on mahdollista saada alennusta. 

Teatteri, jonka lavalla on kolme hahmoa.

Perheretki Suomenlinnaan Ryhmäteatterin näytelmään Salainen puutarha ke 2.8. klo 19

Retki on tarkoitettu 7–17-vuotiaille lapsille/nuorille oman aikuisen – vanhempi, isovanhempi, kummi – kanssa. Mukaan voi hakea myös yh-vanhempi ilman lasta. 

Salainen puutarha on F.H. Burnettin vuonna 1911 julkaistu rakastettu nuortenromaani, josta on tehty uusi näyttämöversion Suomenlinnan kesäteatteriin. Ilmastokriisin keskellä näytelmä on kenties ajankohtaisempi kuin koskaan. Teoksessa soi kirjaimellisesti tulevaisuus ja toivo. Rooleissa ovat Minna Suuronen, Robin Svartström, Nicklas Pohjola, Ville Saarenketo ja Anna-Sofia Tuominen.  Lisätietoja esityksestä

Retken omavastuumaksu on 25 €/aikuisen lippu, lasten/nuorten liput tarjoaa Pienperheyhdistys. Lastenhoitoa emme esitykseen järjestä. Jokainen maksaa itse matkat Suomenlinnaan ja takaisin, sekä maksaa/tilaa itse mahdolliset väliaikatarjoilut/eväät. Suomenlinnan kesäteatteri on kokonaan katettu eli sadekaan ei haittaa. Suomenlinnaan pääsee mm. Helsingin kauppatorilta kaupungin lautalla (HSL  AB-lippu) 15 minuutissa. Kesäteatterissa on kahviobaari.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 11.5.  Esitys alkaa klo 19, ja se voi olla väliaikoineen lähes 3 h. Mukana retkellä on Mummila-toiminnan mummeja ja  Mari Kahri.

PPY Lukupiiri ja kirjailijavierailu maanantaina 22.5.

Liity mukaan rentoon, noin kerran kuussa kokoontuvaan Lukupiiriin. Mukaan saa aina tulla, vaikkei olisi kuukauden kirjaa lukenutkaan. Toukokuun tapaaminen on ma 22.5. klo 17.30–19.00 Herttoniemenrannassa, Petter Wetterin tie 6. Mukana vapaaehtoiset Minna ja Ulla. Lastenhoito järjestetään linkin kautta määräaikaan mennessä ilmoitetuille 1–10-vuotiaille.

Toukokuussa kirjana on Ansu Kivekkään Perhosveitsi. Kirjailija on myös itse paikalla!

Perhosveitsi on röyhkeä ja kierosti naurattava tarina tylystä maailmasta. Kiitettyjä nuortenkirjoja kirjoittanut Ansu Kivekäs laajentaa Perhosveitsellä dekkarigenren rajoja. Omalaatuinen huumori täydentää realistisen kerronnan iskutehoa.

Ilmoittaudu tästä toukokuun tapaamiseen viimeistään 14.5.

PS Lukupiiri kokoontuu myös kesäkuussa, ma 19.6., jolloin pidetään sään salliessa Lukupiknik jossain sopivassa puistossa. Merkitse päivä jo kalenteriisi! Kesäkuun kirjana on Elena Ferranten Loistava ystäväni.

Matinraitin kyläkarnevaali Espoossa ti 9.5. klo 15–18

Tervetuloa viettämään mukava iltapäivä kyläkarnevaaleilla Matinkylän asukaspuistossa – tilaisuus on kaikille lapsiperheille avoin.  Lapsille on järjestetty kasvomaalausta, jättisaippuakuplia, kirjastopyörä, satutuokio, puistojuoksutapahtuma, koirakkoja, pomppulinna, ja myynnissä on makkaraa sekä pullakahveja. Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia. Tapahtuman järjestää alueella toimiva Monitoimiset-verkosto.

Paikka: Matinkylän asukaspuisto (os. Matinraitti 12)

Alennusta kevään teatteriesityksiin Myllypuron Kulttuurimyllyssä!

Maria Baric Company tarjoaa kevään näytöksiin Pienperheyhdistyksen toimintaan osallistuville alennuskoodin, jota voi käyttää verkkokaupassa.

Maria Baric Company on helsinkiläinen, kansainvälisesti toimiva ja palkittu teatteri. Company toimii monipuolisesti esittävän taiteen kentällä ja yhdistelee esityksissään ja muussa toiminnassaan mm. tuliteatterin, varjoteatterin ja nukketeatterin uusia muotoja sekä musiikkia, tanssia ja uutta sirkusta. Lisätietoja Maria Baric Companysta

Koodilla  yhdessäteatteriin saa 15 % alennuksen ostoksen loppusummasta. Lippukauppa löytyy täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠