Kiukku-Instalive, retki ja ryhmätoimintaa vanhemmille

15.11.2023

Instagramissa pääsee 23.11. perehtymään kiukkuun. 2.12. tehdään retki Ruutinkoskelle, Helsingin ja Vantaan rajalle. Vanhempien vertaisryhmät kokoontuvat vielä marras–joulukuussa ennen joulutaukoa: yksin raskaana olevat, itselliset vanhemmat, leskiperheet ja englannin kieliset sekä Lukupiiri.  Lasten kesä ry järjestää Toimiva perhe -kurssin joulukuussa kaikille lapsiperheille.

Perheitä Pienperheyhdistyksen retkellä metsässä.

Kiukku-Instalive 23.11. 

Oletko pysähtynyt miettimään, millaisia riitelijöitä sinä ja lapsesi olette tai mitä tapahtuu, kun kiukku tuntuu vievän mennessään? Instalivessä ihmetellään kiukkua ja riitaa sekä pohditaan, miten edistää kaikenikäisten tunnetaitoja ja itsesäätelyä, kun tunteet kuohuvat. 

Riitaa, kiukkua ja erilaisia reagointitapoja käsittelevän Murkens ja luminen nujakka -kirjan (WSOY) kirjoittajat, kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallio ja Pienperheyhdistyksen perhetoiminnan koordinaattori Susanna Ruuhilahti, toteuttavat Kiukku-Instaliven (@maaretkallio) 23.11. klo 18.

Tervetuloa mukaan! Lue lisää Kiukku-Instalivestä

Retki Ruutinkoskelle lauantaina 2.12. 

Lähde mukaan päiväretkelle Ruutinkoskelle. Matkalla tutustutaan muinaislouhokseen, Haltialan aarnialueeseen ja Niskalan Arboretumiin. Retki sopii hyvin kaikille, jotka jaksavat kävellä  tai kulkea mukana rattaissa n. 8 km. Taukoja pidetään sopivasti ja edetään ryhmän kunnon ja innon mukaan. Retken hinta on 5 €/perhe. Tapaaminen on Paloheinän ulkoilumajan edessä klo 10, ja takaisin palataan samaan paikkaan klo 15 mennessä. 

Ilmoittautumiset: 23.11. mennessä tästä Tarkemmat tiedot ilmoittautuneille 24.11. 

Lisätiedot kaisli.syrjanen@pienperhe.fi

Ryhmätoimintaa vanhemmille ja yksin lasta odottaville

Yksin raskaana -ryhmä

Oletko raskaana yksin ja kaipaat vertaistukea sekä haluat pohtia vanhemmuutta ja omaa itseäsi muiden kanssa? Ammatillisesti ohjatun vertaisryhmän jokaisella tapaamiskerralla syvennytään tietyn teeman äärelle kahvi- tai teekupposen äärellä keskustellen ja toiminnallisia menetelmiä hyödyntäen. Ryhmä on luottamuksellinen.

Tapaamiskerrat ja teemat

To 30.11. klo 17.00–18.30 Kurkistus omaan historiaan, omaan lapsuuteen, vanhempiin ja muihin läheissuhteisiin.

To 07.12. klo 17.00–18.30 Tunteiden, tarpeiden, arvojen ja sen, kuka olen, tarkastelua.

To 14.12. klo 17.00–18.30 Mielikuvavauva, haaveita, unelmia ja pohdintaa siitä, millainen vanhempi haluan olla.

To 21.12. klo 17.00–18.30 Rakkaussuhteet, seksuaalisuus, seksi: minä ja vauva.

Ilmoittautuminen tästä viimeistään 22.11.

Jokaisen ryhmään haluavan kanssa keskustellaan ennen ryhmän aloitusta. Ryhmää ohjaa Pienperheyhdistyksen perhetoiminnan koordinaattori Susa Ruuhilahti (kätilö, seksuaaliterveyden ja väkivaltatyön asiantuntija).

Itsellisten vanhempien joululahjapaja 5.12. 

Tule tekemään pieniä joululahjoja Pienperheyhdistyksen tonttupajaan lapsesi kanssa tiistaina 5.12. klo 16.30–19.00. Tonttupaja alkaa yhteisellä keittopäivällisellä klo 16.30-17.00, jonka jälkeen askarrellaan pieniä joululahjoja klo 17.00-19.00. Voit olla työpajassa osan tai koko ajan.

Pienperheyhdistys tarjoaa materiaalit. Joululahjapajan ohjaavat Pienperheyhdistyksen perhetoiminnan koordinaattori ja käsityöihme Tuija Teräväinen. Mukaan mahtuu 10 yhden vanhemman perhettä

Ilmoittautuminen tästä 2.12. mennessä

Leskiperheiden vertaistapaaminen ti 12.12.

Syksyn viimeinen tapaaminen on joulukuussa ti 12.12. klo 17.30–19.30 Herttoniemenrannassa.  Lastenhoito järjestetty etukäteen ilmoitetuille 1-10-vuotiaille lapsille.  Mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat Paavo ja/tai Sari, tarjolla teetä ja pientä iltapalaa. Yhteistyössä Nuoret lesket ry.

 Ilmoittaudu tästä viimeistään 5.12. 

Zoom: English speaking single parents’ meeting: next one is 15 Nov!

English speakers’ Zoom-meetings at 20.00–21.30 hours: 15 Nov, 29 Nov and 13 Dec.  Please join via this link  

More info here

Ryhmätoiminnan sivulle - Lukupiiriin 23.11. ehtii vielä ilmoittautua!

Toimiva perhe -kurssit

Hae mukaan Lasten kesä ry:n Toimiva perhe -kurssille. Jokainen kurssi kestää kaksi viikonloppua. Leirit kestävät perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään ja ne ovat avoimia kaikille lapsiperheille. Leiripaikat jaetaan hakemukseen kirjoitettujen sosiaalisten, taloudellisten ja/tai terveydellisten perustelujen sekä motivaation perusteella. Aikuisten kurssiohjelman aikana lapsille järjestetään omaa toimintaa.

Seuraava kurssi alkaa 9.–11.12. Kurssien hinta on 150 € / aikuinen, 75 € / 3–17 v lapsi, 50 € / alle 3 v lapsi.

Hintaan sisältyy kaksi leiriviikonloppua Hauhon Lomakeskuksessa täysihoidolla, Toimiva perhe –kurssi ja leiriviikonloppujen välillä tarjolla oleva Toimiva perhe -ohjaajan tapaaminen ja etäryhmätapaaminen.

Lue lisää ja hae mukaan https://www.lastenkesa.fi/toimiva-perhe/